| Trzoska / Armatowski [wiadomość #7917] |
Sat, 16 July 2011 21:42  |
Miramar23
|
Member |
|
|
Witam!
Mam pytanie dotyczce moich pradziadkw; Adama Armatowskiego (ur.15 X 1882 w Kominie) oraz Angeliki (Anieli) Trzoska urodzonej take w Kominie. Chciaabym si dowiedzie kiedy urodzia si i zmara Angelika Trzoska oraz kiedy zmar Adam Armatowski.Myaam, e te dane uda mi si spisa z nagrobkw niestety ujte zostay na nich tylko informacje ile lat obydwoje yli. Interesowaoby mnie rwnie gdzie i kiedy brali lub oraz ile dzieci mieli poniewa wydaje si e posiadam z tym wzgldzie tylko szcztkowe dane.
Bd wdziczna za wszelk pomoc
Monika
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Trzoska/Armatowski [wiadomość #8813 jest odpowiedzią na wiadomość #8810] |
Sun, 16 October 2011 19:05   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Miramar23 napisa(a) dnia sob, 16 lipiec 2011 09:42
Witam!
Mam pytanie dotyczce moich pradziadkw; Adama Armatowskiego (ur.15 X 1882 w Kominie) oraz Angeliki (Anieli) Trzoska urodzonej take w Kominie. Chciaabym si dowiedzie kiedy urodzia si i zmara Angelika Trzoska oraz kiedy zmar Adam Armatowski.Myaam, e te dane uda mi si spisa z nagrobkw niestety ujte zostay na nich tylko informacje ile lat obydwoje yli. Interesowaoby mnie rwnie gdzie i kiedy brali lub oraz ile dzieci mieli poniewa wydaje si e posiadam z tym wzgldzie tylko szcztkowe dane.
Bd wdziczna za wszelk pomoc
Monika
Moniko,
nie rozumiem dwch spraw:
- pierwsza, to ta, e w wtku z 16-07-2011 wiesz gdzie si urodzili Twoi pradziadkowie, a w dzisiejszym ju nie.
- druga, to w jakim celi zakadasz nowy wtek dotyczcy tych samych osb?
Natomiast posiadajc tyle informacji mona do atwo ustali interesujce Ci dane. Znasz lata w ktrych zmarli, znasz parafi, atwo okreli do ktrego USC przynaleeli. Wic wystarczy tylko si uda do parafii czy USC(akta przechowywane s w USC przez 100 lat)i je spisa. Na podstawie aktu zgonu mona wielu interesujcych rzeczy si dowiedzie.
Pozdrawiam
Heniek
|
|
|
|
| Odp: Trzoska / Armatowski [wiadomość #8814 jest odpowiedzią na wiadomość #7917] |
Sun, 16 October 2011 19:40   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Widz,e wtki zostay poczone. Mona pozbiera jeszcze inne dotyczce Armatowskich, a tworzone przez Monik
Pozdrawiam
Heniek
[Uaktualnione dnia: Mon, 17 October 2011 10:27] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Trzoska/Armatowski [wiadomość #8820 jest odpowiedzią na wiadomość #8819] |
Mon, 17 October 2011 12:05  |
Kuzyn
|
Junior Member |
|
|
Moniko
Hesch Ci poprawnie odpowiedzia.
Aby uzyska metryk naley uda si do miejscowego USC, parafii wzgldnie do archiwum. Genealogia polega na szukaniu przodkw samemu a nie wyrczaniu si innymi. No chyba, e "jeste przy kasie" to caa masa firm genealogicznych a czeka na Twoje zlecenie.
Kuzyn
|
|
|
|