Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Trzoska / Armatowski
Trzoska / Armatowski [wiadomość #7917] Sat, 16 July 2011 21:42 Przejdź do następnej wiadomości
Miramar23 jest aktualnie niedostępny  Miramar23
Member
Witam!

Mam pytanie dotyczce moich pradziadkw; Adama Armatowskiego (ur.15 X 1882 w Kominie) oraz Angeliki (Anieli) Trzoska urodzonej take w Kominie. Chciaabym si dowiedzie kiedy urodzia si i zmara Angelika Trzoska oraz kiedy zmar Adam Armatowski.Myaam, e te dane uda mi si spisa z nagrobkw niestety ujte zostay na nich tylko informacje ile lat obydwoje yli. Interesowaoby mnie rwnie gdzie i kiedy brali lub oraz ile dzieci mieli poniewa wydaje si e posiadam z tym wzgldzie tylko szcztkowe dane.

Bd wdziczna za wszelk pomoc

Monika
Trzoska/Armatowski [wiadomość #8810 jest odpowiedzią na wiadomość #7917] Sun, 16 October 2011 18:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witajcie,

Chciaabym si dowiedzie czego wicej o moim pradziadku Adamie Armatowskimi mojej prababci, jego onie- Anieli Trzoska. Chodzi mi o ich daty i miejsca urodzenia i mierci oraz dat lubu. Posiadam tylko dat urodzenia Adama - 15.10.1882 oraz rok jego mierci - 1915 oraz tylko lata urodzenia i mierci Anieli - 1880-1956, a chciaabym znac pene daty. Wiem, e mieszkali obydwoje w Orluo - powiat kocierski i najprawdopodobniej w tym okolicach si urodzili.Z gry dzikuj za wszelkie info.

Pozdrawiam

Monika
Odp: Armatowski Adam / Trzoska Aniela - poszukiwania [wiadomość #8811 jest odpowiedzią na wiadomość #7917] Sun, 16 October 2011 19:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Odpowied w wtku Trzoska / Armatowski

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Sun, 16 October 2011 19:04]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Trzoska/Armatowski [wiadomość #8813 jest odpowiedzią na wiadomość #8810] Sun, 16 October 2011 19:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Miramar23 napisa(a) dnia sob, 16 lipiec 2011 09:42

Witam!

Mam pytanie dotyczce moich pradziadkw; Adama Armatowskiego (ur.15 X 1882 w Kominie) oraz Angeliki (Anieli) Trzoska urodzonej take w Kominie. Chciaabym si dowiedzie kiedy urodzia si i zmara Angelika Trzoska oraz kiedy zmar Adam Armatowski.Myaam, e te dane uda mi si spisa z nagrobkw niestety ujte zostay na nich tylko informacje ile lat obydwoje yli. Interesowaoby mnie rwnie gdzie i kiedy brali lub oraz ile dzieci mieli poniewa wydaje si e posiadam z tym wzgldzie tylko szcztkowe dane.

Bd wdziczna za wszelk pomoc

Monika

Moniko,
nie rozumiem dwch spraw:
- pierwsza, to ta, e w wtku z 16-07-2011 wiesz gdzie si urodzili Twoi pradziadkowie, a w dzisiejszym ju nie.
- druga, to w jakim celi zakadasz nowy wtek dotyczcy tych samych osb?

Natomiast posiadajc tyle informacji mona do atwo ustali interesujce Ci dane. Znasz lata w ktrych zmarli, znasz parafi, atwo okreli do ktrego USC przynaleeli. Wic wystarczy tylko si uda do parafii czy USC(akta przechowywane s w USC przez 100 lat)i je spisa. Na podstawie aktu zgonu mona wielu interesujcych rzeczy si dowiedzie.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Trzoska / Armatowski [wiadomość #8814 jest odpowiedzią na wiadomość #7917] Sun, 16 October 2011 19:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Widz,e wtki zostay poczone. Mona pozbiera jeszcze inne dotyczce Armatowskich, a tworzone przez Monik

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Mon, 17 October 2011 10:27]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Trzoska/Armatowski [wiadomość #8819 jest odpowiedzią na wiadomość #8813] Mon, 17 October 2011 11:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Takie informacje jakie mi przekazae, e trzeba uda si do USC itp to ja to wszystko wiem. Gdyby nie to, e nie mam obecnie moliwoci uda si po takie informacje to bym to sobie sama sprawdzia. A tu si jeszcze spotykam z komentarzami typu: e powicam na to osobny wtek. Oczekuje od Was pomocy, a skoro nie moecie albo nie chcecie udzieli mi takich informacji to po prostu powiedzcie.

Monika
Odp: Trzoska/Armatowski [wiadomość #8820 jest odpowiedzią na wiadomość #8819] Mon, 17 October 2011 12:05 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Kuzyn jest aktualnie niedostępny  Kuzyn
Junior Member
Moniko
Hesch Ci poprawnie odpowiedzia.
Aby uzyska metryk naley uda si do miejscowego USC, parafii wzgldnie do archiwum. Genealogia polega na szukaniu przodkw samemu a nie wyrczaniu si innymi. No chyba, e "jeste przy kasie" to caa masa firm genealogicznych a czeka na Twoje zlecenie.
Kuzyn
Poprzedni wątek: Hermanowski
Następny wątek: Archiwum Diecezjalne w Toruniu - Radzyń Chełmiński - Znaniecki
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 11:52:04 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund