Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ciekawe linki » Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy
Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #6869] Sun, 27 March 2011 19:13 Przejdź do następnej wiadomości
Hades jest aktualnie niedostępny  Hades
Member
Witam
Zwracam si z pytaniem czy majc tylko takie informacje:

https://www.familysearch.org/search/recordDetails/show?uri=h ttps://api.familysearch.org/records/pal:/MM9.1.r/SK9X-SZM/p1

korzystajc z usug Ancestry mona dowiedzie si czego wicej o tej osobie?
Jeeli tak to kieruj olbrzymia proba do osb ktre maja tam zaoone konto o sprawdzenie tego nazwiska.
Za wszelka pomoc w ustaleniu szczegw dotyczcych tej osoby z gry wielki dziki.

Pozdrawiam Janusz Hades

[Uaktualnione dnia: Sun, 16 October 2011 01:08] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

All Bavaria, Germany, WWI Personnel Rosters, 1914-1918 [wiadomość #8806 jest odpowiedzią na wiadomość #6869] Sat, 15 October 2011 21:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarsten jest aktualnie niedostępny  jarsten
Member
Ciekawa baza, jeszcze do jutra darmowa, oczywicie trzeba si zalogowa. Darmowy dostp do skanw!!!! Prosz si zalogowa na ancestry.com Mona szuka wg. miejscowoci ( proponuj niemieckie wersje powiatw) lub nazwisk. Znalazem brata pradziadka, cay przebieg suby, tylko kto mi to odszyfruje Very Happy Np. z Kreis Tuchel okoo 90 nazwisk.
Pozdrawiam
Jarek

PS. http://search.ancestry.com/search/db.aspx?dbid=1631

[Uaktualnione dnia: Sun, 16 October 2011 01:14] przez Moderatora

Odp: All Bavaria, Germany, WWI Personnel Rosters, 1914-1918 [wiadomość #8807 jest odpowiedzią na wiadomość #8806] Sun, 16 October 2011 08:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam
Dzikuj Moderatorowi za odwierzenie tematu. Jednoczenie chciabym skorzysta z okazji ponawiajc tym razem prob do osb ktrym udao si zalogowa na ta stron.By moe jest kto na tym forum kto zechce mi pomoc w ustaleniu odpowiedzi na zadane w pierwszym pocie pytanie.Moja prob uzasadniam tym ze jest mi niezmiernie trudno porusza si na tej stronie(nieznajomo jzyka).
Licz na Wasza pomoc.

Pozdrawiam Janusz Hades
Odp: All Bavaria, Germany, WWI Personnel Rosters, 1914-1918 [wiadomość #8808 jest odpowiedzią na wiadomość #8807] Sun, 16 October 2011 08:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
Podaj prosze -Nazwisko i miejscowosc.
Link w tej postaci nic nie pokazuje oprocz "error"
Mam Abo na Europe i jezeli np. chodzi o Bawarska Armie Krolewska -
mozna wychwycic duzo info.
Pozdrowwienia
mk

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8809 jest odpowiedzią na wiadomość #6869] Sun, 16 October 2011 09:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Informacje ktre mnie interesuj dotycz osoby o nazwisku Jan Horoszkiewicz.W latach wojennych emigrowa z kresw wschodnich(prawdopodobnie miejscowo rodzinna to Balarka) do USA.Osiedli si w Nowym Yorku. To s informacje ktre posiadam.Za kad inna dotyczc tej osoby bd niezmiernie wdziczny.

Pozdrawiam Janusz Hades

ps

Zauwayem ze kolega ktry jako pierwszy odpisa na mj post niejako skierowa moja prob na inne tory.
Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8816 jest odpowiedzią na wiadomość #8809] Mon, 17 October 2011 08:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
Kolega nie napisal o ktora wojne chodzi.
w spisach znalazlem tylko to:
Anton Horaszkiewicz ur. ca 1880 z miejsc. Regetow/Galicja
m/s Draf Waldersee z Cuxhaven do NY z dnia 25.12.1909 i
Potia Horoszkiewicz ur. 1889

Natomiast z miejscowosci Balarka.ru- tylko Nazwisko Maslowski z roku 1914, i

Anna Horoszkiewicz zd.Sychalko ur. 1876 zm 24.06.1927 w Chicago zona Johna Horoszkiewicza

Pozdrowienia
mk

[Uaktualnione dnia: Mon, 17 October 2011 09:02]

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8850 jest odpowiedzią na wiadomość #8809] Sun, 23 October 2011 08:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!
Polecam te stronk http://www.ellisisland.org gdzie po zalogowaniu( darmowy dostep) mozna uzyskac informacje o listach pasaerw emigrujcych do USA XIX-XX wiek
pozdrawiam Janusz

[Uaktualnione dnia: Sun, 23 October 2011 08:47]

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8851 jest odpowiedzią na wiadomość #8850] Sun, 23 October 2011 14:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam
Wielkie dziki a zarazem szacunek dla kolegi miroka.Za wole suenia innym swoja bezinteresown pomoc szczeglnie tym , ktrzy o ni prosz.Doceniam form w jakiej to robi.Czyli bez zbytniego wymdrzania ze mona znale to tam czy tam....?.
Na konkretnie zadane pytanie odpowiada konkretnie i rzeczowo.
A teraz chciabym wrci do sedna treci mojego tematycznego postu.Musze z przykroci stwierdzi ze udao si wkra do treci tego wtku , zreszt niemay mam w tym udzia sporo chaosu.Pozwlcie ze teraz naprawie bdy zarwno te zawinione jak i te ktre nie s moim udziaem.
Ot informacji ktrych poszukuje dotycz osoby o nazwisku John Horoszkiewic.
FamilySearch podaje ze:
birht date - 27 yanuary 1896
social security number - 050-01-6017
last residence - Brooklin,Kings, New York
zip code of last residence -11220
deatch date- december 1974
I teraz apel o pomoc czy dysponujc tymi danymi mona dowiedzie si czego wicej o tej osobie ?

Pozdrawiam Janusz Hades
Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8853 jest odpowiedzią na wiadomość #8851] Sun, 23 October 2011 18:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kuzyn jest aktualnie niedostępny  Kuzyn
Junior Member
Majc nazwisko, imi i dat urodzenia musia by teraz poszuka na listach pasaerw emigrujcych do Ameryki i sprbowa znale t osob. Na licie pasaerw bdzie zapis gdzie w Polsce dana osoba mieszkaa i z kim jeszcze z rodziny wyjedaa oraz do kogo si udawa. To bd podstawowe wiadomoci dla Ciebie do dalszych poszukiwa przodkw.
Kuzyn

[Uaktualnione dnia: Sun, 23 October 2011 18:19]

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8857 jest odpowiedzią na wiadomość #8851] Mon, 24 October 2011 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witaj!
Proponuj skorzysta z rady Kuzyna i zdoby list pasaerw.Rozumiekm ,e "poszukiwany" Jan Horoszkiewicz urodzi sie w 1896 w Polsce?trzeba koniecznie zdoby wwczas list pasazerw.rawdopodobnie dostpna jest ona na stronie www.ellisisland.org.sa tam informacje z jakiej miejscowoci w Polsce dana osoba przybya.Jest tam rwnie informacja do jakiego krewnego (nazwisko i imi) dana osoba przybya do USA

pozdrawiam Janusz
Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8888 jest odpowiedzią na wiadomość #8857] Thu, 27 October 2011 19:24 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Witam
Wydaje mi si ze gdyby kto czyta ze zrozumieniem z pewnoci nie udziela by rad tego typu ze brakujce dane mog atwo
znale wchodzc na stron ellisisland.
Tego typu pomoc uwaam za wyjtkowo nietaktown.Ale mimo to dziki za zainteresowanie moja prob.By moe komu si to w przyszoci przyda.
Pozdrawiam Wszystkich a szczeglnie tych ktrzy maja wykupione konto na Ancestry.

Janusz Hades
Poprzedni wątek: Gdańsk - unikatowe zdjęcia
Następny wątek: Poszukiwania w suwalskim
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 08 15:35:58 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund