Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » BRUGIER
BRUGIER [wiadomość #1751] Sat, 31 January 2009 02:50 Przejdź do następnej wiadomości
jarsten jest aktualnie niedostępny  jarsten
Member
Znalazem dzi w kocu!!! moich prapradziadkw!!
Interesuje mnie nazwisko Brugier-moja praprababcia Laughing . liwice.

Szukaem cay czas Marty Brandenburger a okazao si e kto indeksowa i wpisa przy nazwisku ojca : Brunderburger. Ten sam Brunderburger widnieje pniej jako Brandenburger w innych indeksach. data urodzin prababci zgadza si!!!

Odp: BRUGIER [wiadomość #1753 jest odpowiedzią na wiadomość #1751] Sun, 01 February 2009 11:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostępny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
Witam. Czy interesuje Ci Anna Marta Bruger c. Augusta i Anna oraz Wadysaw syn Joanny? parafia TUCHOLA

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: BRUGIER [wiadomość #1754 jest odpowiedzią na wiadomość #1753] Sun, 01 February 2009 12:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
jak na razie poszukuj o rodzicw Justyny Brugier ur. 20.02.1863 i jej rodzestwa z parafii liwice. Jest to "nowe" nazwisko w moich poszukiwaniach i wiedza na ten temat jest niemal bliska zeru. Jak na razie te imiona nic mi nie mwi. Ale dziki za zainteresowanie katnal. Pozdrawiam.

I tak przy okazji: gdzie ley Zwierzyniec?? Nie mog tego znale na mapie , moe Pani wie??
Odp: BRUGIER [wiadomość #1755 jest odpowiedzią na wiadomość #1754] Sun, 01 February 2009 12:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
W Polsce jak na razie znalazem 13 miejscowoci o tej nazwie wic o ktry Zwierzyniec chodzi?
Krzysiek
Odp: BRUGIER [wiadomość #1757 jest odpowiedzią na wiadomość #1755] Sun, 01 February 2009 15:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Sorry za lenistwo Embarassed
Ju znalazem, chodzi o soectwo naleace do gm. liwice. Very Happy

Pozdrowionka.
Odp: BRUGIER [wiadomość #1758 jest odpowiedzią na wiadomość #1753] Sun, 01 February 2009 17:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Jeeli to ta sama rodzina Brugier co "moi" ( teraz ju wiem e ze Zwierzyca)-to z checi bym si dowiedzia.
Odp: BRUGIER [wiadomość #1759 jest odpowiedzią na wiadomość #1753] Sun, 01 February 2009 19:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
na n-k jest co takiego dodane wczoraj:

no to wpisujmy to co wiemy, ja mog co nieco napisa o rodzinie BRUGIER, jest to rodzina mojego ma. Gerwazy Brugier, mj te, urodzony w Bydgoszczy, 19.05.1935, zmary w Supsku 1992. Jego rodzice: Matka Magorzata Greta z domu Szynkowska, ur. 1908 w Bydgoszczy,zm. 1948. w Supsku,
crka Luizy, z domu Sonnenburg,i Henryka Szynkowskiego,
Ojciec, Jan Brugier, ur.20.08.1902, w Tucholi, zm. 22.01.1976 w Supsku, syn Wadysawa Brugiera i Rozalii z.d. Gurskiej.
No, to jestem bardzo ciekawa, czy Brugierowie z Tucholi, albo z Bydgoszczy, mog nam co dopowiedzie??
Pozdrawiam cay "klan", czekam na wiadomoci. Ewentualne, bardziej prywatne sprawy, prosz przez poczt nk, pniej prywatny mail. Izabela Brugier (Zalewska)
Essen- Supsk
(92)
Odp: BRUGIER [wiadomość #1774 jest odpowiedzią na wiadomość #1759] Tue, 03 February 2009 18:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Mam pytanie kto indeksuje liwice, chodzi mi o ostatnio dodane chrzty od 1863 roku. Mam informacje e 20.02.1963r urodzia sie w liwicach Justina Brugier moja praprababcia. Z ostatnio dodanych wpisw wynika e : ze zwizku Andreasa Brugiera i Josephiny Mania urodziy sie nastpujace dzieci: Theodor 1861, Julianna 1864, Anastasia Justina 1865, Andreas 1868r. Zapewnie s to bracia i siostry Justiny Brugier ktra majc 19 lat wychodzi za m za Heinricha Brandenburgera w Sliwicach w roku 1882.

Pytanie do indeksujacego: czy nie dao sie odnale zapisu o chrzcie Justiny? Brakuje mi tego 1863 roku. Prosz o odpowied. Pozdrawiam Jarek.

[Uaktualnione dnia: Tue, 03 February 2009 18:37]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: BRUGIER [wiadomość #1861 jest odpowiedzią na wiadomość #1751] Fri, 20 February 2009 13:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Dane o rodzinie Bruger/Brugier/Brygier/Brgier (kolejny przykad z problemami pisowni nazwiska) mona znale w najstarszych zachowanych ksigach metrykalnych par. Raci k Tucholi (od 1757r.) przechowywanych w AD Pelplin. Mieszkali w Raciu, Stobnie, Dabrwce.

Pozdrawiam
Janusz

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: BRUGIER [wiadomość #1862 jest odpowiedzią na wiadomość #1861] Fri, 20 February 2009 14:01 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Kolejny raz dziekuj Panie Januszu.
Poprzedni wątek: Kalkstein - Osłowscy
Następny wątek: szukam krewnych -MEYER -konarzyny
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Aug 06 16:02:13 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund