Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Szukam informacji nt Justyna Burglin zd. Żynda (Kościerzyna)
Szukam informacji nt Justyna Burglin zd. Żynda (Kościerzyna) [wiadomość #20646] Fri, 21 November 2025 14:11 Przejdź do następnej wiadomości
bekowska jest aktualnie niedostępny  bekowska
Miejsce: Pomorskie
Junior Member
Szukam informacji- aktu zgonu, urodzenia lub chociaż numerów ADP odnoszących się tej osoby.

Justyna Burglin zd. Żynda - żona Bartholomeusa Burglina- ślub wzięty w 1849 roku prawdopodobnie w Kościerzynie. Matka Joanny Faustyny Burglin, po ślubie Plombon.

Urodzona prawdopodobnie w 1825, ponieważ w dniu ślubu miała 24 lata, lecz nie mogę znalezc jej aktu urodzenia, aby potwierdzić jej rodziców. Na jednych ze stron z drzewami genealogicznymi znalazłam dane jej rodziców- Maciej Żynda oraz Marianna Żynda zd. Kropidłowska, lecz nie mam żadnego potwierdzenia, iż faktycznie są to jej rodzice.

Tak samo jak jej rodzeństwo: Katarzyna, Konstancja, Magdalena, Zuzanna i Jakub. Również tutaj nie mam potwierdzenia, że na pewno jest to jej rodzeństwo.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Odp: Szukam informacji nt Justyna Burglin zd. Żynda (Kościerzyna) [wiadomość #20790 jest odpowiedzią na wiadomość #20646] Fri, 23 January 2026 17:28 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Rosalia jest aktualnie niedostępny  Rosalia
Member
Witam
Niewiem cz ci tym pomoge znalazlam na innej stronie Genealogicznej
Jesli jaj rodzice to Marcin (Mathias) i Marianna Zynda z domu Kropidlowski to ich corka Marianna Justyna ur.1828 akt nr 88 w Koscierzynie
Justyna Burglin zd. Żynda - żona Bartholomeusa Burglina- ślub 1849 roku akt nr 3 w Kościerzynie.
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,351153,71
Pozdrawiam Rozalia:)
Poprzedni wątek: akt ślubu
Następny wątek: Poszukuję aktu urodzenia
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 10:25:11 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund