Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Pomoc w Człuchowie lub Pelplinie
Pomoc w Człuchowie lub Pelplinie [wiadomość #11899] Wed, 24 July 2013 19:55 Przejdź do następnej wiadomości
Carloz jest aktualnie niedostępny  Carloz
Member
Witam serdecznie,

dostaem dzisiaj informacj z Archiwum Pastwowego w Bydgoszczy, e moimi przodkami byli Christian (Krystian?) Kraut i Anna Kraut z.d. Semrau. To akt, ktry otrzymaem: http://oi42.tinypic.com/1pdump.jpg
Wedug tego aktu pochodzili z parafii Czuchw. Z krtkich poszukiwa wynika, i w adnym Archiwum Pastwowym, ani u Mormonw, nie znajduj si ksigi metrykalne z Czuchowa.
Znajduj si w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie oraz na miejscu, w kancelarii parafialnej w Czuchowie. Chrzty od 1833r., luby i zgony od 1761r.
Nie mam moliwoci wybrania si do Pelplina i Czuchowa przynajmniej w bliej nieokrelonym czasie. Dlatego mam prob, dla osb odwiedzajcych Pelplin lub Czuchw o przeprowadzenie maej kwerendy genealogicznej, lub skierowanie mnie do osb, ktre mog mi w tym pomc.

Chodzi o chrzty 1833-1838, Bernard Kraut lub Micha Kraut;
oraz luby 1820-1838 Krystian Kraut z Ann Semrau.

Bardzo chtnie jako si odwdzicz za pomoc.

Z gry dzikuj za odpowied.
Odp: Pomoc w Człuchowie lub Pelplinie [wiadomość #11939 jest odpowiedzią na wiadomość #11899] Sat, 03 August 2013 16:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
dullekboleslaw jest aktualnie niedostępny  dullekboleslaw
Member
Chrzest:
Miejscowo: Sehloschau (chyba...)
Wspomniani Christtian Kraut oraz Anna Semrau
Imi: Joseph Benhard
Rodzice chrzestni: Johann Heymann i Maria Knuth
Data: 7 mar 1833 (na pewno marzec 1833, dnia nie jestem pewien)

lubu nie widz
Odp: Pomoc w Człuchowie lub Pelplinie [wiadomość #11940 jest odpowiedzią na wiadomość #11939] Sat, 03 August 2013 21:22 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Carloz jest aktualnie niedostępny  Carloz
Member
Dzikuj bardzo, Bolesawie!!
Poprzedni wątek: Śluby Bartłomieja Dulek (Kłodawa / Krojanty k. Chojnic)
Następny wątek: Wypadki w powojennym Gdańsku - szukam
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 10:25:20 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund