Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Tłumaczenia różne.
Tłumaczenia różne. [wiadomość #1819] Tue, 10 February 2009 20:19
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Korzystaem z pomocy kilku osb oferujcych usug tumaczenia na jzyk polski; w moim przypadku z jzyka niemieckiego.

Delikatnie rzecz nazywajc - nie byem zadowolony z tej wsppracy. Pomijajc fakt cakowitego zignorowania moich zapyta w spr. ewentualnego zlecenia i nieudzielenia na nie jakiejkolwiek odpowiedzi, to otrzymaem take informacje o handlu dokumentami, jakie pozyskaem z archiww i przesaem do tumaczenia.
Nie s to wiadomoci sprawdzone, ale w przyszoci mam zamiar si tym zaj.

Ostatnio korzystam z pomocy : http://sbt.student.uj.edu.pl/site/onas.html

Zachcam do dokadnego zapoznania si z t stron. Tumacz za darmo, ale pod pewnymi warunkami -
....Ja chciaabym jednak podkreslic charakter, w jakim dzialamy, a mianowicie darmowe tlumaczenia nieuwierzytelnione dla organizacji i celw non-profit. Prosze o tym nie zapominac!!
- to cytat z korespondencji, jak prowadziem z SBT, fragment z odpowiedzi na moje zapytanie o zgod na umieszczenie powyszego linku, m.in. na tym portalu.

Jak oglnie wiadomo - aktualnie trwa sesja egzaminacyjna, wic oczywicie na tumaczenia chwilowo trzeba troch poczeka...

Przetumaczyli mi kilka tekstw i to stosunkowo duych, - jestem bardzo zadowolony.
Jedna tylko uwaga : nie czytaj rkopisw..

Pozdrawiam.
Bogusaw.

[Uaktualnione dnia: Tue, 10 February 2009 20:20]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: deportacja do ZSRR
Następny wątek: Niemcy - jak odnależć akt urodzenia ?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 16 21:19:43 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund