Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » Diecezja Pelplińska - Status Animarum
Diecezja Pelplińska - Status Animarum [wiadomość #15029] Wed, 11 May 2016 10:04 Przejdź do następnej wiadomości
Targaczewski jest aktualnie niedostępny  Targaczewski
Junior Member
Witam Szanownych forumowiczów. Uk³ony dla Moderatorów - mam nadziejê ¿e mój w±tek jest w do¶æ dobrym miejscu na forum ? Smile

Poszukujê informacji o Status Animarum dla obszaru Diecezji Pelpliñskiej. Od kilku lat badam genealogiê rodziny Targaczewskich, Borysów, Chy³ów i Laskowskich. Podstawowe parafie to: Zblewo, Lubichowo, Czersk. Zatrzyma³em siê na Walentym Targaczewskim, urodzonym oko³o 1790 roku. Jednak¿e metryki jego znale¼æ nie mogê - mo¿e nawet nie istnieje albo siê nie zachowa³a. Obstawiam ¿e urodzi³ siê w parafii Czersk. Wiêc poszukujê innych ¼róde³ - a takimi mog± byæ Status Animarum.

Czy kto¶ z Pañstwa mo¿e pomóc w "ugryzieniu" tematu ? Gdzie ich szukaæ ? A mo¿e ju¿ kto¶ mia³ z takowymi styczno¶æ z rejonu Diecezji Pelpliñskiej ?

Pozdrawiam Smile
Odp: Diecezja Pelplińska - Status Animarum [wiadomość #15072 jest odpowiedzią na wiadomość #15029] Thu, 09 June 2016 09:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tomasith jest aktualnie niedostępny  tomasith
Member
czy co¶ uda³o siê w temacie wyja¶niæ? bo nie ukrywam tak¿e jestem zainteresowany.
Odp: Diecezja Pelplińska - Status Animarum [wiadomość #15074 jest odpowiedzią na wiadomość #15072] Thu, 09 June 2016 18:29 Przejdź do poprzedniej wiadomości
celina jest aktualnie niedostępny  celina
Member
Witam!

Najprawdopodobniej takowych nie ma .

Je¿eli s± to w szcz±tkowej postaci.
Natknê³am siê w czasie indeksowania Gostycyna na co¶ w rodzaju ,,Status Animarum'' - w ksiêdze ¶lubów w 1791 r spisano poszczególne rodziny parafii.
Celina S.
Poprzedni wątek: Raciąż - parafia, USC
Następny wątek: Gdańsk-Brętowo
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 03 18:18:32 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund