Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Opinie o serwisie » Nie moge pisac na Forum
Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7590] Fri, 10 June 2011 14:20 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostÄ™pny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Witam
Z jakiegos powodu nie moge pisac na forum ?Twisted Evil

prosil bym tu o wyjasnienie

Marcin
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7615 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Fri, 10 June 2011 18:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Szanowny Milksurferze. Najlepiej by by³o gdyby¶ za³o¿y³ sobie prywatn± stronê WWW i pisa³ tam co tylko bêdziesz sobie chcia³ a nas przesta³ zamêczaæ swoj± m±dro¶ci±.
Naprawdê ju¿ czas by zareagowa³ kto¶ z moderatorów i zablokowa³ posty na forum pisane przez Ciebie. Twoja dzia³alno¶c jest naprawdê chorobliwa.
Staszek

Staszek
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7617 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Fri, 10 June 2011 22:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarob jest aktualnie niedostÄ™pny  jarob
Senior Member
Marcin, ze wzglêdu na liczne g³osy sprzeciwu oraz na du¿e zagêszczenie Twoich linków w ró¿nych czê¶ciach forum, w najbli¿szym czasie zostanie stworzona dla Ciebie specjalna zak³adka na forum, w której bêdziesz wpisywa³ tematycznie swoje linki i inne wiadomo¶ci historyczne.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7619 jest odpowiedzią na wiadomość #7617] Sat, 11 June 2011 13:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostÄ™pny  alfut
Senior Member
Popieram.W koñcu co¶ rozs±dnego ,bo nasz kolega trochê za bardzo siê rozhula³ z ró¿nymi tematami ,które nie zawsze ka¿dego interesowa³y.Pozdrawiam ''braæ genealogiczn±'' .Piotr Alfut
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7620 jest odpowiedzią na wiadomość #7617] Sat, 11 June 2011 14:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
jarob napisa³(a) dnia pi±, 10 czerwiec 2011 10:22

....w najbli¿szym czasie zostanie stworzona dla Ciebie specjalna zak³adka na forum, w której bêdziesz wpisywa³ tematycznie swoje linki i inne wiadomo¶ci historyczne.

tak ogólnie: przecie¿ ka¿dy forowicz wg. w³asnego wyboru i uznania zawsze mo¿e sobie klikn±æ "ignoruj...".
Rzecz w tym, ¿e tworzenie z b³ahego czasami powodu kolejnych zak³adek, subfor, itp... powoduje rozrastanie siê forum do coraz wiêkszych rozmiarów, a to z kolei mo¿e mieæ wp³yw na pracê forum.
Zamiast tego chyba po¿yteczniejszym u³atwieniem by³oby takie ustawienie forum by ostatnie wpisy by³y na pocz±tku.

Ad "Milksurfer" - Marcin nie jest akurat moim ulubionym forowiczem. I jaki On jest - ka¿dy widzi.
Mimo tego taka ocena Marcina nie jest jednak powodem by omijaæ Jego wpisy na forum- zw³aszcza te, w których podaje kolejne - czasem bardzo interesuj±ce- linki...
Co znacznie pomaga nowym i pocz±tkuj±cym poszukiwaczom...

Zawsze jednak mogê siê myliæ i moja opinia nie musi byæ
prawdziwa.

- bogusKa

[Uaktualnione dnia: Sat, 11 June 2011 14:22]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7621 jest odpowiedzią na wiadomość #7620] Sat, 11 June 2011 14:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostÄ™pny  egopol
Senior Member
Witajcie!
Tych linków od Marcina, na tym forum jest tyle, ¿e nie sposób wróciæ do nas interesuj±cych .
By³ kiedy¶ w±tek "uporz±dkowaæ linki Marcina".
my¶lê, ¿e sam Marcin zrobi³by to najlepiej ale on woli zasypywaæ nastêpnymi np. podstawowymi danymi miejscowo¶ci, które bez problemu to samo podaje wikipedia.
Bez sensu drogi Marcinie.
A mo¿e Tobie chodzi o ranking ilo¶æ postów?
I tak jeste¶ nie do pobicia wiêc nastêpne miejscowo¶ci zacznij podawaæ jak znajdzie siê kto¶ kto przekroczy ich 10000.
Jarku - s³uszna decyzja.
Pozdrawiam
Krzysiek

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7622 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Sat, 11 June 2011 15:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krystynab jest aktualnie niedostÄ™pny  krystynab
Member
Dzieñ dobry,ceniê sobie pracê Marcina.Korzystam z wielu podpowiedzi i wskazówek.Ze wzglêdu na brak czasu i inne problemy nigdy nie znajdê sama tyle ciekawego materia³u.
Pozdrawiam wszystkich Krystyna Bojahr
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7625 jest odpowiedzią na wiadomość #7622] Sat, 11 June 2011 21:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Ja nie mówiê, ¿e praca Marcina jest bezsensowna i niepotrzebna.

Tylko, ¿e tak jak jest teraz, to forum w ró¿nych miejscach jest zasypywane du¿± ilo¶ci± postów, przez co inne dla niektórych wa¿niejsze tematy gin±.
Chodzi o to, ¿eby praca Marcina znajdowa³a siê w jednym miejscu, podzielona tematycznie.
Ten kto bêdzie chcia³, to tam zajrzy.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7628 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Sun, 12 June 2011 13:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Ci±gle nie ma odpowiedzi na pytanie Marcina, które zaczê³o ten w±tek. O ile wiem nikt (a na pewno nie by³em to ja) nie blokowa³ Marcinowi wpisów na forum.

Odno¶nie pomys³ów, które pojawi³y siê w tym w±tku, to jest ju¿ za³o¿one takie miejsce zatytu³owane "Ciekawe linki", gdzie Marcin i wszyscy inni bêd± mogli wpisywaæ swoje internetowe znaleziska. To mo¿e trochê u³atwiæ ich ponowne znalezienie w g±szczu naszego forum. Na razie trzeba trochê poczekaæ a¿ moderatorzy zrobi± z tym trochê porz±dku.

Dziêkuj±c Marcinowi za dotychczasowe znaleziska liczymy na wiêcej. Jedenym problemem jest tylko takie uporz±dkowanie, ¿eby co¶ w nich znale¼æ. A nie jest to ³atwe zadanie.

Adam
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7631 jest odpowiedzią na wiadomość #7628] Sun, 12 June 2011 21:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
neuteich jest aktualnie niedostÄ™pny  neuteich
Member
Popieram tych, którzy pragn± uporz±dkowaæ stronê, ale internet i fora s± dla wszystkich - dla przypomnienia...
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7632 jest odpowiedzią na wiadomość #7628] Sun, 12 June 2011 21:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Adam, wydaje mi siê, ¿e Marcinowi nikt nie zablokowa³ pisania na forum, bo my (moderatorzy) te¿ tego nie zrobili¶my. Poza tym jak by mia³ zablokowane pisanie, to w jaki sposób zamie¶ci³by to pytnie z pierwszego postu.

Doszli¶my z Mariuszem do wniosku, ¿e Marcin zada³ to pytanie po reakcji innych forowiczów na jego zalew postów.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7633 jest odpowiedzią na wiadomość #7632] Sun, 12 June 2011 21:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Chodzi³o mnie o sposób wypowiedzi niektórych - typu dobrze Ci, dawno powinni .... sk±d w ludziach tyle nienawi¶ci...
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7634 jest odpowiedzią na wiadomość #7631] Sun, 12 June 2011 22:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Neuteich stwierdza:
"..internet i fora s± dla wszystkich - dla przypomnienia..."

Chyba wszyscy siê tu z tym stwierdzeniem zgadzamy.
Jednak na ka¿dym forum obowi±zuj± jakie¶ ustalone regu³y.
Milksurfer jest niereformowalny. Wielokrotnie mia³ zwracan± przez nas uwagê na to by uporz±dkowa³ swoje dane o miejscowo¶ciach i opracowa³ to w formie artyku³u czy tabeli. By³y propozycje by jego opracowania w³±czyæ do tworz±cej siê genepedii (to taka genealogiczna encyklopedia). Zamieszczanie setek pojedyñczych g³osów w jednym temacie jest totalnym absurdem. Nikt tego po kilkunastu dniach nie znajdzie. Wszystko ginie w setkach g³osów Pana Milksurfera.
Tak¿e wielkokrotnie zwracano uwagê na to, by Milksurfer je¶li zamieszcza linki do jakich¶ niemieckojêzycznych ¼róde³ tlumaczy³ po polsku o co w tych ¼ród³ach chodzi. Nie dawa³y te g³osy ¿adnego efektu. To jest strona Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego maj±cego swoj± siedzibê w Polsce i podstawowym jêzykiem na tej stronie musi byæ jêzyk Polski! To zaczyna³o byæ ju¿ chore i podtrzymujê moj± opiniê o lekcewa¿acym traktowaniu innych przez Milksurfera.
Gwoli wyja¶nienia. Nikt Pana Milksurfera na forum nie zablokowa³. To tylko jego nastêpny chorobliwy wymys³. Dowodem na to jest, ¿e po jego zapytaniu w tym samym czasie ukaza³o siê na forum znowu jego kilkadziesi±t postów.
Czy to jest normalne?
-Proszê sobie samemu odpowiedzieæ

Staszek

Staszek
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7636 jest odpowiedzią na wiadomość #7632] Sun, 12 June 2011 22:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kaphis jest aktualnie niedostÄ™pny  kaphis
Miejsce: Leverkusen
Senior Member
Witam ,

przyznam szczerze , ze poczatkowo odebralem post Marcina jako prosbe o wyjasnienie dlaczego ogranicza sie mu pisanie na forum. Czytajac Wasze kolejne wypowiedzi oraz przejrzenie forum nasunelo mi na mysl , ze to sama konstrukcja strony lub "mechanizm" ochrony strony tak zadzialal , ze nie mozna bylo kontynuowac watku.Nie wiem moze filtr antyspamowy lub filtr przeciw floodowaniu ( wysylania duzej ilosci tekstu gdzie jest to traktowane przez system jako zasmiecanie ). W efekcie tego zostal zalozony watek kontynuacjyjny z numerem 2.Dla pewnosci zamiescilem post ktory ukazal sie w watku.

Pozdrawiam

Marek ZajÄ…c

[Uaktualnione dnia: Sun, 12 June 2011 22:39]

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7637 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Sun, 12 June 2011 22:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostÄ™pny  Janusz
Senior Member
Witam!

W dziale "Ogólne " Na naszym FORUM zosta³a za³o¿ona zak³adka "ciekawe linki". Ka¿dy forumowicz, nie tylko Marcin bêdzie móg³ umieszczaæ w niej ciekawe linki.Wa¿ne jest jednak to, aby te linki by³y w miarê mo¿liwo¶æi umieszczane tematycznie, tak aby osoby zainteresowane danym tematem mia³y u³atwione zadanie przy poszukiwaniach.

pzdr.Janusz
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7641 jest odpowiedzią na wiadomość #7637] Mon, 13 June 2011 04:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Niewiem dlaczego jestem tak atakowany czy zlamalem jakas regule ?
wydawalo mi sie ze nie!

pozatym ataki sa tylko z pewnej pulki od pewnych osob i zawsze z tym samym szablonem. Zupelnie smieszne jest to ze Pan Pieniazek pisze ze niby jestem chory-chorobliwy potwierdzam ze sie jak najbardziej super czuje jestem wypoczety bo spedzam Urlob w dominikanskej republice.
Tak ze bym prosil i tym samym przepraszam jak niemoge brac reguralnie w takej bogatej i ciekawej rozmowie udzialu, pomimo to bede sie staral.
Mialo by sie cos zmienic z moim zdrowiem-samo poczuciem Fizycznie lub Psychicznie niewiem czy bede wstanie poinformowac zainteresowanych. Very Happy
Pomimo bym sie na pana Pieniazka miejscu tak nie martwil i nie spekulowal o moje samo poczucie bo poco takie niefachowe diagnozy . Jestem Ubespieczony i otrzymam napewno odpowiednia pomoc i diagnoze od specjalisty.

Powracajac jeszcze do tematu wylaczenia lub zablokowania mi wpisow. Tylko sie pytalem ? bo tak bylo! Musialem zalozyc nowy link
jezeli Uwazacie ze niemam pisac na forum mozecie wszystkie linki wymazac rowniez moje negatywne, pozytywne te bez sesu jak i te sesem. Specjalnie mi nie zalezy, nie musi byc rowniez prowadzona jakas statystyka moich wpisow wkoncu po co?
Linki ktore przesylalem byly w wiekszosci linkami z Bibliotek C..
zawsze wchodzac na link do biblioteki stoji w spisie co to jest w jezyku Polskim niewiem wiec o co chodzi jak piszecie ze publikacja jest po niemiecku (opis co za publikacja to jest stoji po polsku)Tak ze najpierw bym proponowal wejsc do biblioteki w link a puzniej bym krytykowal co by moglo byc lepiej
Temat o miejscowosciach chcialem rozszezyc spisac to co stoji w wiki(teretoria sie zmieniaja nieznam wszystkiego na pamiec )mialem zamiar kolejno rozszezyc o ksiegi ziemskie wlascicieli ziemskich od 1200r. jak pisalem mialy to byc dwia powiaty Grudziadzki jak i Swiecki no ale ze sa to daty nikomu niepotrzebne i sie uwaza ze sa bez sesu i az taki sprzeciw w moim kierunku jest ze cos zaczelem pisac. mozecie to usunac z forum jak i inne linki ktore podawalem(bo sa bez sesu wedlug kilku osob a to zdanie sie liczy jak widze).

Ci ktozy nie maja checi dostawac E-Mail powini odpowiednio wtyczki wylaczyc lub niebrac udzialu w tych tematach ktore sa dla nich uciazliwe jest to prosta regula.
Osobiscie nic nie mam przeciwko Kastruktywnej krytyce albo czyjegos wyboru Ale nie lubie Plapania aby plapac lub zaczepiac bo sie niema nic lepszego do roboty.

Dlaczego kogos trzeba tak najezdzac i obrazac?
Co sie takiego stalo jak temat ktory mnie nieinteresuje sie tak rozszezyl?
Nie rozumie tej agresji co ona ma spowodowac moj usmiech Very Happy
moje stanowisko do niektorych projektow i pomyslow jest znane mam pewne zasady i od nich nie odpuszcze.
Kazda forma agresji w moim kerunku uwazam za smieszna bo co ona ma zmienic? Kazdy moze pokpic z innej osoby ale co mu to ma przyniesc? prymitywne wewneczne zadowolenie? to jest bardziej nisz smutne jest to w jakiejs formie charakterowe niedowartosciowanie.

Jak by nie bylo sluze rada w moim zakresie dla wszystkich zainteresowanych.

Marcin

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7642 jest odpowiedzią na wiadomość #7621] Mon, 13 June 2011 04:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Hallo Krzysiek

raczej sie mylisz nie stoji to wszystko w Wikipedji raczej uwazam ze sa duze deficyty w opracowaniach staralem sie raczej wyszukac mozliwie ciekawe i stare daty roznych tematow wystepujacych na naszym forum czesciowo wpisalem sobie poczatki dat i spisow ktore trzeba wykonac reszersze dalsze narazie spisalem tylko to co chcialem spisac powiat swiecki i grudziadzki
i tu zrobilem rowniez przyklady Grudziadza i Nowego
Rulewa daty te co prawda jeszcze nie opracowane do konca sa bardziej rozszezone w pewnych tematach np w spisach osobowych funkcji i powstawania
jest rowniez wiele bledow w nazwach miejscowosci tlumaczenia polski-niemiecki Wystarczy stare mapy ogladnac(jedna nie wystarczy). tlumaczono np: miejscowosc z z pomorza wystepowala rowniez na slasku wiec przetlumaczono ja na niemiecki jak na slasku
napomorzu sie ona inaczej po niemiecku nazywala i wiele jest takich przykladow

Marcin

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7644 jest odpowiedzią na wiadomość #7641] Mon, 13 June 2011 07:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Marcinie nie zachowuj siê teraz jak obra¿one dziecko, które zabiera swoje zabawki z piaskownicy i idzie do domu.

Nam na pewno nie zale¿a³o na tym, by¶ siê obra¿a³, ale faktycznie tak wiele postów o krótkiej tre¶ci od jednej osoby mog³o zostaæ potraktowane jako spam przez automat forum.

Nam chodzi³o o to, ¿e niektóre Twoje dane powinny byæ w formie tabelarycznej - ³atwiej wtedy bêdzie cokolwiek znale¼æ.

Stworzone subforum ma pomóc Tobie i innym umieszczaæ te dane w³a¶nie tam i nie mieszaæ ich z innymi w±tkami, nie zwi±zanymi z linkami. W tej chwili te inne w±tki gin± i nieraz osoby nie dostaj± na nie odpowiedzi.
Wszystkie te zabiegi s± po to, aby nam wszystkim forumowiczom ¿y³o siê lepiej i nie by³o niepotrzebnych niesnasek.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7645 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Mon, 13 June 2011 11:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostÄ™pny  Zatoka
Senior Member
Czyzby wszystko siê mia³o zamieniæ w gruzy? Tak to ju¿ jest gdy za sprawê bierze siê najbardziej inteligentna osoba na forum.

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7646 jest odpowiedzią na wiadomość #7644] Mon, 13 June 2011 11:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Szanowni Forowicze:
powtórnie przypominam o istnieniu "pstryczka" pod nazw± "ignoruj tego u¿ytkownika".
Co z oczu to i z my¶li/serca... ( niepotrzebne skre¶liæ)

Teraz strza³ w kierunku Marcina.
Nie bêdê ukrywa³, ¿e nie zawsze czytam Twoje wpisy na tym i innych forach...
S± czasami przyd³ugawe a i - niestety - pos³ugiwanie siê jêzykiem polskim nie jest Twoj± najmocniejsz± stron±. Sam chyba wiesz o tym doskonale. S± w Internecie mo¿liwo¶ci ustawienia autokorekty, czyli automatycznego poprawiania b³êdów...
Ale na szczê¶cie Twoje linki s± pisane i podawane prawid³owo - to ju¿ nie jest Twoj± zas³ug±.

Ja te¿ nie jestem w tym przedmiocie doskona³y, ale staram siê....

Teraz odno¶nie zdarzeñ z 10.06, kiedy to pope³ni³e¶ post inauguruj±cy ten temat.
Jak zapewne doskonale pamiêtasz - w dniu tym napisa³e¶ w godzinach 11:36 - 15:31 ³±cznie 34 posty.
O godz. 14:20 piszesz,¿e nie mo¿esz pisaæ....
Jest to 12-ty post jaki napisa³e¶ w tym dniu.
Potem piszesz bez przeszkód jeszcze 22 razy w nowym ju¿ temacie http://www.ptg.gda.pl/forum/index.php?t=msg&th=1893& start=0&S=b4dfdc09bae753e75d1427d469bb603e rozpoczynaj±c temat o godz. 14:22.

A wszystko to mo¿na prze¶ledziæ na http://www.ptg.gda.pl/forum/index.php?t=showposts&id=56& amp;S=b4dfdc09bae753e75d1427d469bb603e

- bogusKa

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7656 jest odpowiedzią na wiadomość #7645] Mon, 13 June 2011 21:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Po przeczytaniu tego, nie wiem nawet jak to nazwaæ - rêce opadaj±.
Zatoka ma racje..... , ale powiedzia³bym tak ...gdyby wszyscy byli m±drzy, to co drugi zg³upia³by z tej m±dro¶ci..... i tu chyba siê to sta³o. Ludzie "podajcie" sobie rêce i ci±gnijcie ten wóz w jedn± stronê. Stronê przyjazn± dla u¿ytkowników PTG.
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7657 jest odpowiedzią na wiadomość #7646] Mon, 13 June 2011 21:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostÄ™pny  Janusz
Senior Member
Witam!

Marcin pisze do nas na FORUM z Niemiec , tak na prawdê nie wiemy czy wyjecha³ z Polski 2 lata temu czy 10 lat temu, a mo¿e i 20.Gdyby to by³o 2 lata temu to mo¿na by by³o mieæ troszkê pretensje do niego, ¿e nie pisze poprawnie po polsku, a je¶li to by³o 10 lat temu?Jesli kto¶ danym jêzykiem nie pos³uguje siê w swoim ¶rodowisku codziennie ( w mowie a szczególnie w pi¶mie) to go powoli, powoli zapomina!

pzdr.Janusz
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7660 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Tue, 14 June 2011 01:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostÄ™pny  Zatoka
Senior Member
Po ostatnich do¶wiadczeniach obieca³em sobie, ¿e ograniczê wyst±pienia do niezbêdnego minimum ale nie mogê milcz±co siê przygl±daæ jak niszczy siê cz³owieka tak zaanga¿owanego jak Marcin.

Wielu z Was pamiêta okres moich sporów z nim o miejsce piblikowania jego linków. Nie znaj±c lub nie rozumiej±c naszych polskich realiów uparcie sta³ na swoim stanowisku. Dla niego najwa¿niejszym by³ presti¿ i dobro PomTG. Za to nale¿y go ceniæ i szanowaæ. Jest jedynym znanym mi cz³onkiem ca³ego ¶rodowiska w skali kraju, który tak wytrwale przegl±da³ biblioteki cyfrowe by podzieliæ siê ze wszystkimi zdobyt± wiedz±.

Od wielu miesiêcy pisa³ (w tym swoim ma³o zrozumia³ym jêzyku) o potrzebie spisywania i porz±dkowania ró¿nych informacji. Przyznam otwarcie. Pow±tpiewa³em, ¿e to robi na w³asny uzytek. Zbyt wielu ludzi siê chwali swoimi rzekomymi osi±gniêciami. St±d ta moja nieufno¶æ. Gdy zacz±³ publikowaæ swoje materia³y ich forma nie zaskoczy³a mnie. Bacznie obserwowa³em rozwój sytuacji zadaj±c sobie pytanie – z jakim odzewem siê to spotka? Nie przewidzia³em tylko tego, ¿e znajdzie siê cz³owiek wysuwaj±cy insynuacje chorobowe. To pod³o¶æ.

Ca³ej sprawy by nie by³o gdyby problem zagospodarowania linków Marcina znalaz³ swój fina³ w korekcie struktury forum. Czasu na to by³o do¶æ. To nie zarzut pod adresem cz³onków zarz±du towarzystwa. Znam wasze obci±¿enie prac± i dobrze wiem jak to jest gdy nie wiadomo w co rêce „w³o¿yæ”. Niemniej dygitalizacja i indeksacja nie mog± przes³aniaæ innych spraw, szczególnie takich jak ta. Obecnie jawi siê pytanie – czy Marcin nadal bêdzie taki aktywny czy te¿ ca³kowicie zaniecha swojej pracy na rzecz ¶rodowiska. Jeszcze wa¿niejszym jest ocena z jak± spotka siê ta sytuacja u wielu „m³odych sta¿em” forowiczów, którzy zadadz± sobie pytanie o sens aktywnego w³±czania siê w prace spo³eczn± gdy mo¿na za ni± uzyskaæ takie podziêkowanie. A to ju¿ temat, któremu zarz±d powinien po¶wiêciæ trochê uwagi.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych

[Uaktualnione dnia: Tue, 14 June 2011 10:04]

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7661 jest odpowiedzią na wiadomość #7660] Tue, 14 June 2011 11:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostÄ™pny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Je¶li zgodzimy siê, ¿e przys³owia s± m±dro¶ci± narodów, to jest takie jedno, które idealnie pasuje do tej sytuacji – dobrymi chêciami jest piek³o wybrukowane.
Nikt nie odbiera Marcinowi pracowito¶ci i konsekwencji w jego analizie zasobów internetowych. Niestety, ale z równie wielk± konsekwencj± opracowuje on i publikuje wyniki swojej pracy w sposób, który je dyskwalifikuje. A co gorsza nie s³ucha ani rad, ani pró¶b innych forumowiczów, co rodzi podejrzenie granicz±ce z pewno¶ci±, ¿e niestety wszystkich nas ignoruje. Albo wiêc to brak elementarnych zasad dobrego wychowania, albo jaka¶ patologia, co jak my¶lê Staszek mia³ na my¶li. Mo¿e niestety jedno i drugie.
Je¶li za³o¿yæ, ¿e w³a¶cicielem serwisu jest PTG, a nie ja, Marcin, czy jeszcze kto¶ inny, to PTG ustala tutaj regu³y. Jak siê komu¶ regu³y te nie podobaj±, to zawsze mo¿e za³o¿yæ sobie konkurencyjny serwis internetowy. Co przy kosztach, które znam, nie jest niewyobra¿alne.
I to by³oby moje piêæ eurocentów.

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7666 jest odpowiedzią na wiadomość #7661] Tue, 14 June 2011 18:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Niewiem co mam pomysles o posiadaniu czegos co posiadam jako aktywny czlonek Towarzystwa PTG
moze Wyjasnisz mi jekie zapisane prawo -regulaminowe nadwyrezylem?

Nie bede reagowal na jakies widzi mi sie kilku albo jednej osoby ktorym zupelnie o cos innego chodzi.

Pozatym pewnych tematow nigdy nie poruszalem jak chodzi o PTG
Raczej wiezylem w ludzki rosadek
Czyli stworzenie struktur rozwojowych dla wszystkich osob i projektow. Tworzac Towarzystwo wspulnego interesu Ptg. budujac nasz dorobek dla nas wszystkich jak i dla Polski. Chce to robic w Moim towarzystwie a nie dla Polskiego albo dla innych mi projektow Komercjalnych. Zawsze wystawialem jakis pomysl. Odpowiedz byla tylko taka "A kto to ma robic" Niewiem czy trzeba szukac na to odpowiedzi ? Uwazam ze trzeba stwozyc taka platforme aby kazdy projekt sie mial prawo rozwinac. Pozatym mozna by Projekty laczyc. Oczywiscie ze trzeba niekiedy szukac kapromisu ale kapromis to znaczy dwie strony sie dogaduja a nie jedna dyktuje. Pozatym forma rozmowy obrazliwej do niczego dobrego jeszcze nie doprowadzila tym bardziej do potkreslenia swoj racji bytu .

Ocenianie osoby ktorej sie niezna i nie poznalo jest rowniesz smutna sprawa bo poprostu takich zeczy sie nie robi.

W co do patologji polski sa one znane w calej europie jedna z nich to jest ta ze nigdy nie rozmawiamy w polsce wspulnym ruwnym jezykiem z innymi Nacjami. To samo jest na niszym poziomie Socjalnym.

Dobra organizacja szuka kapromisu najpierw w swojich szeregach i buduje potege swoja. Puzniej szuka kapromisu i ustala pozycje swoja miedy innymi sobie rownymi.
Tego ja nie doswiadczylem jeszcze unas. Sa pewne punkty ze mozna by powiedziec ze tak nie jest przyklad projektu Ap. Gdansk
Ale z tego co slaszalem bylo to szczesciem i wkladem jednostki ktorej trzeba by sie mocno klaniac.
Moje pytanie jest raczej Czy cala substancja Towarzystwa to Ap Gdansk i AD Pelplin ? chyba nie?
Horyzat trzeba by rozszezyc i stwozyc struktury sprzyjajace towarzystwu PTG a nie blokowanie jego i jego czlonkom.
Niewiedzialem rowniez ze mamy Jakis Wlascicieli jak mowi JurekPlieth?

Pozatym nierozumie oco Tobie chodzi JurekPlieth piszac Cytat: "Niestety, ale z równie wielk± konsekwencj± opracowuje on i publikuje wyniki swojej pracy w sposób, który je dyskwalifikuje. A co gorsza nie s³ucha ani rad, ani pró¶b innych forumowiczów."

Nie otrzymalem zadnej rady jak rowniez prozby nic nie opublikowalem nie zdazylem Very Happy
Forma pruby publikacji w tej formie wynikala z wielu problemow
przykladem jest sama platforma i reakcja.Pozatym nie traktowalem tego jako zawody raczej proby zawarcia komunikacji na forum z zainteresowanymi oczekiwalem wsparcia i kastruktywnej krytyki jak i idei.Jak wiec mialem wziasc cos po uwage jezeli osoby sie wypowiadajace nie mialy na celu mnie wsprzec tylko prubowaly mnie osmieszyc jak czesto to mozna przeczytac w innych wypatkach

tak ze nie ma tutaj dyskwalifikacji tylko jest to forma z ktora nie moga sie niekture osoby pogodzic(przewaznie miejszosc i czesto ta sama) . bo niema w tym kierunku wsparcia czegos nowego rozwinac a napewno nie chodzi tu o pieniadze.
To samo jest z Koordynacja mogla by ona napewno lepiej funkcjonowac ale jak ktos nie musi tego robic to jest mu obojetne

Dlaczego naprzyklad jest projekt Nekroligow a niema opisu na Stronie przecierz sa aktywni ktozy to zbieraja i spisali ?
tym samym sa napewno inne osoby ktore cos podobnego spisywaly powinismy ich wspierac na forum i reklamowac ze zbieramy tego typu rzeczy i zakladamy inicjatywy takie i takie. Wkoncu takie zeczy by nas wzbogacily nie tylko o spisy ale rowniez o nowych czlonkow czyli rowniez o finanse.
Wystraszenie obrazenie takiej osoby nie prowadzi do niczego co by sie przydalo

Jest to poprostu smieszne ze komus sie nie podoba ze ktos nie pisze i nie prowadzi forum w jego odobistej mysli.
ze ktos cos proponuje to jest jadna sprawa ale nie znaczy ze ta osoba musi sie do tego dostosowac. Forum jest do tego aby na nim zapisywac teksty informacje. Ja to robilem i to na temat wtej a nie w innej formie chodzilo tutaj zwlaszcza o wymiane i rozszezenie informacji
podkreslam Wymiane i Rozszezenie
a nie czysta publikacja to terz kilka razy opisalem a ze niekture osoby to nie kapuja albo niechca ale to inna sprawa. Niekture osoby zaczely mie obrazac i plapac od zeczy.bo poprostu nie czytaja co pisalem naj snieszniejsze jeszcze jest to ze dolaczyly sie osoby ktore nic nie mialy wspulnego z naszym djalogiem ktore nic nie przeczytaly lub ogladnely co juz spisalem
to byl juz hit.

marcin

Marcin

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7669 jest odpowiedzią na wiadomość #7666] Tue, 14 June 2011 20:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Do JurkaPlieth. Jurku by³ ju¿ taki go¶æ, który mówi³ ...¿e Rz±d siê sam wy¿ywi... Je¿eli PTG tworzy³oby stronê dla siebie to po co forum ? Nie ma ju¿ jednomy¶lno¶ci. Ludzie s± ró¿ni. Waga ka¿dego g³osu jest taka sama, nawet niem±drego/b³êdnego .
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7670 jest odpowiedzią na wiadomość #7669] Tue, 14 June 2011 20:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Fakty terazniejsze wygladaja tak ze wszystkie stanowiska osub zwiazanych w rozwiazaniu mojego problemu pozadku na forum jak i naglosnienia tej sprawy w absurdalne swery postanowily z moja osoba na czele o usuniecie i uporzadkowanie tego problemu
dlatego proponuje te tematy zamknac bo sa nieproduktywne dla wszystkich osob i samego Towarzystwa
Pozatym mogla by ta tematyka nadwyrezyc psychicznie i fizycznie niektore osoby Z towarzystwa co by moglo miec negatywny wplyw na ilosc jak i na samopoczucie wszystkich osub bioracych udzial w tak warznych dyskusjach jak te

tak ze prosze o zamkniecie tematu przez moderatora

Marcin

[Uaktualnione dnia: Tue, 14 June 2011 20:47]

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7674 jest odpowiedzią na wiadomość #7670] Tue, 14 June 2011 21:07 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Faktycznie, ta dyskusja nie ma sensu, bo zdañ jest tak du¿o jak du¿o jest forowiczów.

Na pewno obra¿anie innych jest nie na miejscu i nie o to chodzi, by wszystkich sk³óciæ.

Pomys³ powstania osobnego subforum zrodzi³ siê w³a¶nie w dyskusji w¶ród Zarz±du. Chodzi³o o to by wszyscy byli zadowoleni, a subfora przejrzyste. Temat zamykam.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Poprzedni wątek: Błąd imienia-Grabowo Kościerskie 1872
Następny wątek: Problem z przeglądarką czy z forum/serwerem?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 03 14:24:14 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund