Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rodziny Prądzyńskich
Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4608] Sat, 11 September 2010 16:18 Przejdź do następnej wiadomości
Mundek38 jest aktualnie niedostępny  Mundek38
Member
Marianna Pradzyñska ur.1856r. zawarta ¶lub w dniu 03-02-1875r.z Wawrzyñcem Retka ur.01-09-1850r. Brak rodziców Marianny, daty urodzenia i ¶mierci, a mê¿a daty ¶mierci. Dzieci z tego zwi±zku
ma³¿eñskiego?
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4611 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Sat, 11 September 2010 20:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
..a dzieci mieli 10-ro jak mówi nasza baza...
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4612 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Sat, 11 September 2010 22:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
...i tylko wystarczy poszukaæ...

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4630 jest odpowiedzią na wiadomość #4612] Mon, 13 September 2010 18:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
A mo¿e jeden z dwóch osób spróbuje zapocz±tkowanie szukanie???
Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4632 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Mon, 13 September 2010 19:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Mundku, je¿eli liczba przy Twoim imieniu to rok urodzenia, to chylê czo³a nad umiejêtno¶ciami w pos³ugiwaniu siê komputerem i internetem. Co za¶ tyczy siê poszukiwania w bazie indeksów chrztów, ¶lubów czy zgonów, wystarczy wpisaæ w odpowiedni± rubrykê poszukiwane nazwisko i odznaczyæ czy poszukiwanie ma byæ bezpo¶rednie, podobne lub przybli¿one. Wpisuj±c w indeksach chrztów podane przez Ciebie nazwiska zostaje odnalezione dziesiêcioro dzieci urodzonych w parafii Borzyszkowy.
I dlatego napisa³em ...wystarczy poszukaæ.
Jednak by wiedzieæ wiêcej nieodzowne bêd± odwiedziny w archiwach.
Serdecznie pozdrawiam i ¿yczê cierpliwo¶ci w poszukiwaniach przodków.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4633 jest odpowiedzią na wiadomość #4632] Mon, 13 September 2010 20:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziêkujê za poradê. Geneteka narazie nie do otwarcia! Bêdê te¿ szuka³ inne drogi. W nastêpnym m-cu mam zamiar pojechaæ do archiwum w Pelpinie. Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4634 jest odpowiedzią na wiadomość #4608] Mon, 13 September 2010 21:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
...ale nie pisa³em o wej¶ciu na stronê Geneteki tylko o zasobach PomGenBaza na stronie www.ptg.gda.pl
Na stronie g³ównej PTG jest zak³adka PomGenBaza i tutaj spróbuj odszukaæ swoich przodków.

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Mon, 13 September 2010 21:42]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4656 jest odpowiedzią na wiadomość #4634] Tue, 14 September 2010 18:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
W zasobach PomGenBaza ju¿ by³em, znala³em rok urodzenia Marianny Pradzyñskiej-1855, a mia³em 1856r.; poza tym znalaz³em ojca Micheal Pr±dzyñski i matka Josephina Lipinczyk. Geneteka wg mnie posiada wiêksze zasoby informacji, ale chyba jest zamulowana.
Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4657 jest odpowiedzią na wiadomość #4656] Tue, 14 September 2010 19:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Mundku, indeksuj±cy w wiekszo¶æi przypadkow przesy³aj± te same indeksy i do Geneteki i do PomGenBaza Razz

Borzyszkowy 1875 Marianna Laurentius Retka Marianna Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1879 Anna Elisabeth Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1881 Martha Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1883 Vincentius Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1886 Veronia Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1890 Joanna Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1894 Bernhardus Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1896 Paulus Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska
Borzyszkowy 1901 Clara Laurentius Retka Marianna de Pr±dzyñska

te informacje sa w indeksach

pozdrawiam
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4661 jest odpowiedzią na wiadomość #4657] Tue, 14 September 2010 21:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziêkujê za dane. Nie uda³o mnie znale¶æ 9 dzieci, bo nie ma Marianny z ur. 1875. Przy 3 osób s± nr zdjêæ, gdzie mo¿na je zobaczyæ? Mo¿e trochê teorii. Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4662 jest odpowiedzią na wiadomość #4657] Tue, 14 September 2010 21:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
i jeszcze jeden syn:
Borzyszkowy 1877 P8080021-07 Joannes Laurentius Retka Maria Pr±dzyñska
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4663 jest odpowiedzią na wiadomość #4662] Tue, 14 September 2010 21:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
By³y pusty rok, jak co dwa lata...Dziêkujê. PomGenBaza jest nie kompletna. Pozdrawiam Mundek
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4664 jest odpowiedzią na wiadomość #4663] Tue, 14 September 2010 21:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Te dane skopiowa³am w³a¶nie z PomGenBazy. 10 dziecko poda³ Tobie Jan.
cyt. "Nie uda³o mnie znale¶æ 9 dzieci, bo nie ma Marianny z ur. 1875"

Nie rozumiem o co chodzi. Mo¿e napisz ja¶niej.

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Rodziny Prądzyńskich [wiadomość #4682 jest odpowiedzią na wiadomość #4664] Wed, 15 September 2010 10:29 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Przepraszam za b³±d w zdaniu. Mnie nie udaæ siê zobaczyæ 10 osób, bo mnie podano mniej, bez Marianny. Ale z tego nie robiê ¿adnego problemu. Jestem bardzo zobowi±zany za tak± listê przodków. Pozdrawiam Mundek
Poprzedni wątek: Parafia Wielki Komorsk
Następny wątek: SZARLEJ -poszukuję członków ew. rodziny
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 03 15:06:02 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund