Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » szukam informacji
szukam informacji [wiadomość #10072] Sat, 19 May 2012 15:11 Przejdź do następnej wiadomości
cisowianka20 jest aktualnie niedostÄ™pny  cisowianka20
Miejsce: Gdynia
Junior Member
Czego szukam:
1. Kielno - rodzina Hirsch od 1884 i wcze¶niej
Hirsch dosz³am do 1795 r. Moi prapradziadkowie to Franciszek i Augustyna zd. Socha. Augustyna urodzi³a siê w 1858 w Kielnie. w 1884 r. mieli ¶lub w Kielnie. Mieli 8 dzieci. Moja prababcia Maria Ewa urodzi³a siê w 1884 r. Kielnie. Rodzeñstwo urodzi³o siê w Przodkowie dok³adnie w Kawle. Rodzice Franciszka to Jakub i Rozalia zd. Krampa. Tyle wiem.
2. Wielki Kack/Chwaszczyno - rodzina Anio³kowskich. Mam dane do 1880 r. Wiem tyle, ¿e mój pradziadek Jakub o¿eni³ siê z Mari± zd. Hirsch i mieli ¶lub 1907 r. w Kielnie i mieli 9 dzieci (potrzebne s± dok³adne daty urodzenia tych dzieci - Wielki Kack).
Jakub mia³ 3 rodzeñstwa Jan, Franciszka, Augustyna. Nie znam ich rodziców. Moja babcia nie ¿yje, a moja mama tego nie wie. Od 4 lat zajmuje siê aktualizacj± i rozwojem mojego drzewa z pomoca dalszej i bli¿ej rodziny oraz wizytami na cmentarzu.
3. Rodzina Labuchn - pochodz± z parafii Strzelno.
Tyle co wiem to moja prababcia Anastazja urodzi³a siê 1884 r. w Strzelnie. Mia³a rodzeñstwo Maria urodzi³a siê w 1874, Helena: 1887 i Augusta - 1877 r. Nie mam danych o ich rodzicach, dziadkach, pradziadkach, prapradziadkach. Moja rodzina nie wie nic o tym.
4. Rodzina Labudda(Labuda) pochodz± z Strzepcza/Przodkowa
Mój pradziadek Józef urodzi³ siê 1886 r. w Przodkowie. Jego rodzeñstwo: Franciszek, Julius, Anastazia, Aloyzy, Gertruda, W³adys³aw, Leon. Znam dane ich rodziców: Franz(Franciscus) i Paulina zd. Sikora. ¦lub rodzice mieli 1879 r. w Strzepczu.
Nie posiadam danych o rodzicach Franza, jego dziadkach, pradziadkach, etc.
5. Rodzina Plichta(Plychta) te¿ spokrewnione z moimi rodzinami. Dane jakie posiadam to takie: Adam i Theresa zd. ... mieli 2 dzieci Veronica ( z moimi rodzinami spokrewniona) i Magdalene Zuzanne. Tyle wiem.
6. Rodzina Sikora - spokrewnione z rodzin± Labudda. Wiem, ¿e byli Johann o¿eni³ siê z Ceacili± zd. Hirsch ; Oliwia wysz³a za m±¿ za Joseph Pioth. Tyle wiem.
7. Rodzina Schroder - spokrewnione z rodzin± Plichta i z moimi rodzinami.
Franz o¿eni³ siê z Antonina zd. Potrykus. Mieli dzieci: Julianna, Josephina wysz³a za m±¿ za Franz Plychta, Franz Johann, Matylda Franciszka. Nie mam wiêcej danych.

Szukam wszystkich brakuj±cych danych ze wszystkich rodzin od punktu 1 do punktu 7.

Zaraz napisze dalsze rodziny co mam a co brakuje mi.

8. Rodzina Gleinert: 2 odga³êzienie
Michael o¿eni³ siê z Mariann± zd. Uhlenberg mieli slub w 1907 Grabowska Huta. Michael urodzi³ siê w 1880 r. Egiertowie a Marianna w 1884 S³awki. Mieli 12 dzieci.
Brakuje mi danych o rodzicach Michaela, jego dziadkach, pradziadkach, prapradziadkach, etc. z tego co wiem to nale¿eli do parafii Gorêczyno a pó¼niej Grabowska Huta.

9. Rodzina Wenta z Wiczlina. Wiem tylko o Franciszce zd. Wenta która pó¼niej o¿eni³a siê z Jakubem Anio³kowskim z Krygulca. Nie mieli dzieci.

10. Rodzina Wa³doch pochodzili z Wiela, Trzebunia i okolice Dziemian.

11. Rodzina Gleinert moja rodzina
Michael o¿eni³ siê z Plycht± z Grabowskiej Huty. Mieli 5 dzieci( m.in. Jakuba)
Jakub to mój prapradziadek o¿eni³ siê z Franciszk± zd. Sull±. Mieli 8 dzieci(m.in. Józefa mojego pradziadka)
Józef o¿eni³ siê z Mart± zd. Formella i mieli 3 dzieci( Józef, Jan i Leon[mój dziadek ¿yje]).
Brakuje mi danych o rodzicach Michaela, pradziadkach, dziadkach, etc.

12. Rodzina Formella
Johann o¿eni³ siê z Catharin± zd. Burkowa. Mieli ¶lub w 1824 Sierakowice.
Mieli 6 dzieci (m.in. Franza).
Franz o¿eni³ siê z Josephin± zd. Syldatk. Mieli ¶lub w 1867 roku w Sierakowicach.
Mieli 2 dzieci ( m.in. Johanna mojego prapradziadek)
Johann o¿eni³ siê z Rozali± zd. Hinz. Mieli ¶lub w 1896 w Przodkowie.
Mieli 10 dzieci (m.in. Martha moja prababcia)
Martha wysz³a za m±¿ za Józefa Gleinert. Mieli 3 dzieci (m.in. Leona mój dziadek)
Leon o¿eni³ siê z Krystyn± zd. Kryzel. Mieli 1 syna Henryka.
Henryk o¿eni³ siê z Ewa Jolant± zd. Labudda. Maj± 2 córki (Karolina - to ja i Anetê).

13. Rodzina Hefta/Hoefta

Albert Wojciech o¿eni³ siê z Barbar± zd. Lubecka. Mieli ¶lub 1909 Ugoszcz. -> to moi prapradziadkowie
Mieli 3 dzieci ( Marta Maria - moja prababcia; Annê i Franciszek)
Marta wysz³a za m±¿ za Alfonsa Kryzel. Mieli 1 córkê Krystynê - moj± babciê.

Dane jakie brakuj± mi to rodzeñstwo Alberta Wojciecha, jego rodzice, dziadkowie, etc.

14. Rodzina Knut

Jakub o¿eni³ siê z Barbar± Hefta zd. Lubeck±
Mieli 3 dzieci ( Helena, Marianna i Józef)
Nale¿ali do parafii Ugoszcz

Pozdrawiam,
Karolina Gleinert

Szukam: Gleinert, Aniołkowscy, Hirsch, Hinz, Labudda, Kryzel.
Miejscowości: Gdynia - Wielki Kack, Przodkowo, Grabowo, Chwaszczyno, Kielno i Wejherowo.
Odp: szukam informacji [wiadomość #10073 jest odpowiedzią na wiadomość #10072] Sat, 19 May 2012 23:08 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostÄ™pny  jankontek
Member
Witam kuzynkê Smile
Wojciech Augustyn Hefta urodzi³ siê 18 kwietnia 1884 r. w K³±cznie w parafii Ugoszcz. Jego rodzicami byli Andrzej Hefta i El¿bieta Kontek. Przodków El¿biety prze¶lê na maila.
Pozdrawiam
Janek
Poprzedni wÄ…tek: Konojadzki-Konojacki Herbu PRAWDZIC
Następny wątek: SCHÜTZ, SCHÜTZA, SZYCA, SZYC
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Oct 09 17:51:30 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund