Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » ciesielski
ciesielski [wiadomość #3884] Sun, 16 May 2010 11:50 Przejdź do następnej wiadomości
koliberr77 jest aktualnie niedostępny  koliberr77
Miejsce: Poznań
Junior Member
Witam serdecznie.
Uzupeniam sowje informacje i tak:

Moi prapradziadkowie to Augustyn Ciesielski i Anna Litwiska. Mieszkali w Mtowach Maych (Klein Montau) w gminie Mioradz.
Dzieci Augustyna:
Franciszek Ksawery Ciesielski 1968
Anna Marianna Ciesielska 1968
Augustyn Jzef Ciesielski 1870-1871
Jakub Augustyn Ciesielski 1873
Julianna Cecylia Ciesielska 1874
Alfons Jzef Ciesielski 1876-1952 (lub w 1902 z Mariann Buchholz, dzieci: Magorzata m Teodor Pladwig, Jadwiga m Jan Schwalk, Bruno)
Anna Julianna Ciesielska 1877
Leo Ciesielski 1878
Aleksander Jzef Ciesielski 1880 (wyjecha do Niemiec)
Alojzy Leo Ciesielski 1881 (lub w 1908 z Matyld Niedzielsk)
Artur Marcin Ciesielski 1882

Szukam wszelkich informacji na ich temat.

Pozdrawiam.
Kasia Petela

Małochwy, Małochwiej, Lubiński, Ciesielski, Cupa, Moga, Węglikowski, Ochnio, Brzoska, Wesołowski

[Uaktualnione dnia: Thu, 30 December 2010 20:55]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: ciesielski [wiadomość #4512 jest odpowiedzią na wiadomość #3884] Wed, 01 September 2010 21:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Nierzwicka jest aktualnie niedostępny  Nierzwicka
Member
Moe mamy jakie wsplne powizania. Siostra mojej prababci Otylii z domu Buchholz - Maria, Wysza za m za Alfonsa Ciesielskiego w Wielkich Walichnowach w roku 1901. Pan mody pochodzi z Mtoww Maych. W dniu lubu mia 26 lat. Wic chyba jednak bingo!wiadkiem by Alex Ciesielski i Leo Buchholz.
Odp: ciesielski [wiadomość #4530 jest odpowiedzią na wiadomość #4512] Thu, 02 September 2010 13:44 Przejdź do poprzedniej wiadomości
koliberr77 jest aktualnie niedostępny  koliberr77
Miejsce: Poznań
Junior Member
No piknie:)

Moim pradziadkiem by Artur Ciesielski, jego ona to Marta zd. Wglikowska. Mam troch informacji na ich temat. Natomiast nie miaam adnych informacji o rodzestwie Artura. Jedyne co udao mi sie zdobyc to akty urodzenia prawdopodobnie tylko czi z rodzenstwa z AP w Malborku. Niestety mam mao czasu i przejrzaam tylko cz z ksig. Artur oprcz Anny i Alfonsa mia prawdopodobnie jeszcze braci Aleksandra i Alojzego. Wic wiadek na "Twoim" lubie by si zgadza:)

Małochwy, Małochwiej, Lubiński, Ciesielski, Cupa, Moga, Węglikowski, Ochnio, Brzoska, Wesołowski
Poprzedni wątek: Indeksacja
Następny wątek: Parafia Skarszewy
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Sep 07 15:07:23 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund