Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Cmentarze » cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim
cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9887] Sat, 21 April 2012 00:47 Przejdź do następnej wiadomości
elodie jest aktualnie niedostępny  elodie
Junior Member
Witam,
na stronie Moje Miasto Grudzidz ukazaa si informacja o cmentarzu ewangelickim koo Rudnika, doczono te zdjcia, z ktrych wynika, e na niektrych nagrobkach mona doczyta si informacji o tam pochowanych.

http://www.mmgrudziadz.pl/fotogaleria/cmentarz-ewangelicki-n ad-jeziorem-rudnickim

Pozdrawiam - Ania
Odp: cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9890 jest odpowiedzią na wiadomość #9887] Sat, 21 April 2012 14:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
O cmentarzu ciekawe ale strona Grudzidza okropna. Same reklamy.
Staszek

Staszek
Odp: cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9919 jest odpowiedzią na wiadomość #9887] Sun, 22 April 2012 20:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Cmetarz jest mi znany
ale jak sami widzicie trzeba sie tam wybrac z szczotka i saperka aby zrobic dobre fotki
mam to w najbliszym czasie w planie tereny grudziada moge wykonac przy okazji bo bywam tam co jakis czas i juz wykonalem z tego regionu duzo fotek miejsc pamieci jak i poszczegulnych Cmetarzy ktore ostatnio przekazalem na spotkaniu kolegom Mariuszowi jak i Januszowi

Zajmuje sie dwoma powiatami Grudziadzkim-Swieckim jak i czesciowo Chelmnem

Mozecie mi przesylac informacje z tych dwuch -trzech regionow bede wykonywal systematycznie Fotki jak i zbieral wszelkiego rodzaju informacje o tych miejscach w ramach wolnego czasu

Pozdrawiam Marcin
Odp: cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9922 jest odpowiedzią na wiadomość #9919] Sun, 22 April 2012 23:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Jeli potrzebujesz kogo do pomocy - polecam si, mieszkam w Grudzidzu.
Odp: cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9946 jest odpowiedzią na wiadomość #9922] Tue, 24 April 2012 19:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
No to juz super
jestem z pochodzenia Grudziadzaninem i z checiom by mi sie ktos przydal do fotek lub na wyskoki do biblioteki miejskej
z checiom bym sie rowniez spotkal przy okazji na miejscu i porozmawial
mam robione kilka projektow zwiazane z Grudziadzem i okolica
Zapraszam do rozmowy na Skypa

Marcin
Odp: cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9976 jest odpowiedzią na wiadomość #9922] Sat, 28 April 2012 14:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Pierwsze moje pytanie czy jestes mobilna?
jezeli tak
to prosil bym o zfotografowanie cmetarza-tablic na ulicy ZAWIszy czarnego-Grunwaldzka cmetarz znajduje sie na przeciwko magazynow koszar a obok nowoszesnego bloku z plyt

co na poczatku mozesz robic najlepiej sie keruj ta mapka z tej strony

http://lapidaria.wikidot.com/grudziadz
1.Wykonaj zdjecia widokowe cmetarza
2.Wykonaj zdjecia zdjecia napisuw mogil i tablic
3.sprubuj wykonac mape z mogilami
4.mozesz rowniez spisac daty osobowe z tablic i kamieni

Zdjecia mozesz mi przeslac

Pozdrawiam

marcin

Odp: cmentarz ewangelicki nad J. Rudnickim [wiadomość #9983 jest odpowiedzią na wiadomość #9976] Sun, 29 April 2012 18:31 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
Witam
Mam nadziej, e uda mi si to zrobi w nadchodzcym tygodniu, gdy mam troch wolnego czasu.
Ania
Poprzedni wątek: Minikowo
Następny wątek: Lejkowo koło Słupska.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Sep 13 18:02:51 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund