Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » Almdorf
Almdorf [wiadomość #9041] Fri, 25 November 2011 16:11 Przejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Witam.Posiadam w swoich zbiorach skan widokwki z miejscowoci Almdorf.Z opowiada wiem ze byo to jak to sie u nas mwio ''za wis''Moe ktos z forumowiczw pomoze w rozszyfrowaniu polskiej nazwy tej miejscowoci(kojarzy mi sie ,ze byo to gdzie koo Sztumu,ale brak pewnoci)W zaaczniku w/w widokwka.index.php?t=getfile&id=974&private=0
  • Załącznik: Almdorf.jpg
    (Rozmiar: 73.23KB, Pobrano 264 razy)
Odp: Almdorf [wiadomość #9042 jest odpowiedzią na wiadomość #9041] Fri, 25 November 2011 19:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malrom jest aktualnie niedostępny  malrom
Senior Member
Szan. Panie Piotrze,

Bez adnych wtpliwoci, jest to miejscowo

do 1945: Almdorf,Kreis Husum, Provinz Schleswig-Holstein,

po 1945: Kreis Nordfriesland, Bundesland Schleswig-Holstein.

pozdrawiam,
Roman M.
Odp: Almdorf [wiadomość #9047 jest odpowiedzią na wiadomość #9042] Fri, 25 November 2011 21:40 Przejdź do poprzedniej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Wszystko mozliwe,babci brat obraca si gdzie w tamtych stronach na robotach,wiec jest taka opcja.Patrzaem na ten Almdorf w Niemczech,ale jako niedowieaem ,ze to ten,wic przyjem,e inny.Dzikuj za nakierowanie mnie na ten trop.Sprawdz wpisy w Arbeitsbuch fur auslander.Pozdrawiam
Ps.Po sprawdzeniu jest wpis o obozie cywilnym w Bredsted.Wiec to ten Almdorf.Raz jeszcze dziekuje za pomoc.

[Uaktualnione dnia: Fri, 25 November 2011 21:50]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Pikranowo parafia Luzino
Następny wątek: Jeśli nie USC Kielno, to jakie ?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Aug 13 17:23:44 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund