Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Publikacje,Artykuły,Audycje » Jak poznać tajemnice własnej rodziny - audycja radiowa PR1
Jak poznać tajemnice własnej rodziny - audycja radiowa PR1 [wiadomość #9317] Mon, 23 January 2012 11:56 Przejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam
W dniu dzisiejszym po godzinie 10.00 w programie radiowym "Jedynki" pojawia si audycja pt "Jak pozna tajemnice wasnej rodziny", krtka rozmowa o poszukiwaczach"detektywach" korzeni rodziny.
http://www.polskieradio.pl/7/163/Artykul/521974,Jak-poznac-t ajemnice-wlasnej-rodziny
Opowiedziano troszeczk o rnych sposobach poszukiwa ,a suchacze "na ywo" pochwalili si do jakiej daty sigaj najstarsze daty w ich drzewach genealogicznych.
Gomi ,a zarazem wsparciem ze strony genealogw byli: Agnieszka Rychlik i Jacek Okulus z PolTG.
Pozdrawiam
Mariusz

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
Odp: Jak poznać tajemnice własnej rodziny - audycja radiowa PR1 [wiadomość #9318 jest odpowiedzią na wiadomość #9317] Mon, 23 January 2012 20:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Przeczytaem tylko, e ARTYKU ZOSTA USUNITY

Staszek
Odp: Jak poznać tajemnice własnej rodziny - audycja radiowa PR1 [wiadomość #9319 jest odpowiedzią na wiadomość #9317] Tue, 24 January 2012 10:18 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witaj,
Ciekawe dlaczego tak szybko usunli informacje o audycji, bo to zawsze byaby reklama o tematyce genealogii w radiu, o ktrej co trudno znale w mediach publicznych ;-(.
Na ich stronie pozostay jednak wpisy suchaczy.
Pozdr
Mariusz

# To ja chce pozdrowic wszystkich KOWALCZYKOW od Baltyku az po Tatry a najslodsze pozdrowienia sle naszej Krolowej Justynie godnie reprezentuje nasz rod Malgorzata
# Robienie Drzewa Rodowego trzeba traktowac bardziej jak zabawe poniewaz trzeba pamietac o zdradach ktre powoduja zerwanie ciaglosci rodu!!! Tak tak byc tak moze w wiekszosci rodzin!! Ala.
# A moje drzewo siega tez czasu Napoleona ! Pozdrawiam.Maria z Wierzchucina.
# A moje drzewo genealogiczne jest tylko w polowie wiadome bo moja mama zostala adoptowana. Urodzila sie w zgierzu w 1958 i tylko tyle wiem. Bardzo bym chciala poznac jej historie tylko nie wiem od czego zaczac. Mirka
# 2 lata poszukiwan. Rozmowy z rodzina, wertowanie stron z metrykami, odwiedziny w archiwach. I jedna z galezi siega polowy 17wieku. Warto. Niesamowita satysfakcja. Wiem tez o przodku bawiacym sie na weselu Zygmunta Starego - tu brakuje mi 3 pokolen by polaczyc z moim drzewem. Pozdrawiam Jacek.
# Ja znalazlem moich przodkow z konca 1700 roku, nazwisko Jamborscy miejscowosc olejow na podolu teraz mieszkamy kolo pleszewa. Pozdrawiam leszek
# A ja mam pelne drzewo genealogiczne od 1835 roku .Pozdro
# Zdzisia50@ vp.pl (go) 2012-01-23 11:24:46
Moje nazwisko - Zikowska, a po kdzieli Stroczyska, Piotrowicz, Strybu Korejwo. Tak znam nazwisko rodowe mojej prababki. Mam syna i siostrzenice, jedna z nich ma dzieci, wic mam co przekaza. To dla nich bznaczy, e prapraprababka miaa nazwisko rodowe - Korejwo!
# Andrzej (go) 2012-01-23 11:17:34
Dzie Dobry, szukaem swoich kkorzeni w Archiwum Pastowym i odnalazem do 1801 roku, kiedy urodzi si mj prapra... dziadek Wojciech Wsowski. Chciabym szuka dalej w gb historii, lecz akta mog by jedynie w parafii we wsi Imielno. Czy jest taka moliwo eby Ksidz Proboszcz mnie tam wpuci czy udostpni?? Jak mona uazyska tak informacj?

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
Poprzedni wątek: Wiadomości Kościelne dla Parafii Wąbrzeskiej
Następny wątek: Krzysztof Kolumb
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 05:58:27 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund