|
|
|
|
| Odp: Jak poznać tajemnice własnej rodziny - audycja radiowa PR1 [wiadomość #9319 jest odpowiedzią na wiadomość #9317] |
Tue, 24 January 2012 10:18  |
mark65
|
Senior Member |
|
|
Witaj,
Ciekawe dlaczego tak szybko usunli informacje o audycji, bo to zawsze byaby reklama o tematyce genealogii w radiu, o ktrej co trudno znale w mediach publicznych ;-(.
Na ich stronie pozostay jednak wpisy suchaczy.
Pozdr
Mariusz
# To ja chce pozdrowic wszystkich KOWALCZYKOW od Baltyku az po Tatry a najslodsze pozdrowienia sle naszej Krolowej Justynie godnie reprezentuje nasz rod Malgorzata
# Robienie Drzewa Rodowego trzeba traktowac bardziej jak zabawe poniewaz trzeba pamietac o zdradach ktre powoduja zerwanie ciaglosci rodu!!! Tak tak byc tak moze w wiekszosci rodzin!! Ala.
# A moje drzewo siega tez czasu Napoleona ! Pozdrawiam.Maria z Wierzchucina.
# A moje drzewo genealogiczne jest tylko w polowie wiadome bo moja mama zostala adoptowana. Urodzila sie w zgierzu w 1958 i tylko tyle wiem. Bardzo bym chciala poznac jej historie tylko nie wiem od czego zaczac. Mirka
# 2 lata poszukiwan. Rozmowy z rodzina, wertowanie stron z metrykami, odwiedziny w archiwach. I jedna z galezi siega polowy 17wieku. Warto. Niesamowita satysfakcja. Wiem tez o przodku bawiacym sie na weselu Zygmunta Starego - tu brakuje mi 3 pokolen by polaczyc z moim drzewem. Pozdrawiam Jacek.
# Ja znalazlem moich przodkow z konca 1700 roku, nazwisko Jamborscy miejscowosc olejow na podolu teraz mieszkamy kolo pleszewa. Pozdrawiam leszek
# A ja mam pelne drzewo genealogiczne od 1835 roku .Pozdro
# Zdzisia50@ vp.pl (go) 2012-01-23 11:24:46
Moje nazwisko - Zikowska, a po kdzieli Stroczyska, Piotrowicz, Strybu Korejwo. Tak znam nazwisko rodowe mojej prababki. Mam syna i siostrzenice, jedna z nich ma dzieci, wic mam co przekaza. To dla nich bznaczy, e prapraprababka miaa nazwisko rodowe - Korejwo!
# Andrzej (go) 2012-01-23 11:17:34
Dzie Dobry, szukaem swoich kkorzeni w Archiwum Pastowym i odnalazem do 1801 roku, kiedy urodzi si mj prapra... dziadek Wojciech Wsowski. Chciabym szuka dalej w gb historii, lecz akta mog by jedynie w parafii we wsi Imielno. Czy jest taka moliwo eby Ksidz Proboszcz mnie tam wpuci czy udostpni?? Jak mona uazyska tak informacj?
Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
|
|
|
|