Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Zblewo, ksiegi parafialne
Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1594] Sat, 13 December 2008 14:30 Przejdź do następnej wiadomości
marysia13 jest aktualnie niedostępny  marysia13
Junior Member
Witam
Mam pytanie odnonie miejscowoci Zblewo,czy istniej ksigi parafialne tej miejscowosci z lat 1830- wstecz- chrzty. Ewentualnie jeli s to gdzie? Czy kto indeksowa moe te ksigi z tego okresu? Bde wdziczna za kad odpowied, dzikuj. Marianna.
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1595 jest odpowiedzią na wiadomość #1594] Sat, 13 December 2008 16:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krznisz jest aktualnie niedostępny  krznisz
Miejsce: Sztum
Senior Member
zobacz w bazie danych ptg

Pozdrawiam
Krzysztof Nierzwicki
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1596 jest odpowiedzią na wiadomość #1595] Sat, 13 December 2008 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
an1945na jest aktualnie niedostępny  an1945na
Member
Witam.W/g Katalogu Zasobw Metrykalnych -w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie znajduj si ksigi chrztw od roku 1726.Owocnych poszukiwa.Anna
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1597 jest odpowiedzią na wiadomość #1594] Sat, 13 December 2008 22:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marysia13 jest aktualnie niedostępny  marysia13
Junior Member
Witam
Dzikuj za obie podpowiedzi,wedug bazy danych PTG, chrzty s podane od roku 1726-1744 i mylaam,e po prostu pozostae ksigi z okresu ktry mnie interesuje[1760-1830]zaginey.Pozdrawiam Marianna.
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1600 jest odpowiedzią na wiadomość #1597] Mon, 15 December 2008 12:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj. Proponuj aby podaa nazwiska, ktre Ciebie interesuj.
W naszym towarzystwie s osoby w ktrych zainteresowaniu jest parafia Zblewo.
Pozdrawiam Krzysiek
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1601 jest odpowiedzią na wiadomość #1600] Mon, 15 December 2008 14:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj Krzysiu.Nie wiem czy Twoja odpowiedz bya dla mnie przeznaczona,ale ja otrzymaam powiadomienie.Korzystajc wic z tego podaj nazwiska ktrymi jestem zainteresowana :Szwedowski Jzef i Gulgowska Faustyna.Mam ich dzieci,ale nie wiem nic o ich rodzicach i rodzestwie.Za wszelk pomoc bd ogromnie wdziczna.Anna
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1603 jest odpowiedzią na wiadomość #1601] Mon, 15 December 2008 20:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Tak dla Ciebie Smile
Tylko dla czego jeste taka ogldna w udzieleniu informacji?
podaj dokdnie wszystko co masz. Par Zblewo jest w moim zainteresowaniu, Wisi i Adama i z tego co pamietam jeszcze dwch osb u mnie si te nazwiska nie przeiwjaj ale u reszty wym osb by moe napewno to kiedy przeczytaja.
Krzysiek
Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #1604 jest odpowiedzią na wiadomość #1603] Mon, 15 December 2008 22:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Laughing Serdecznie dzikuj za zainteresowanie.Para-Jzef Szwedowski i Faustyna Gulgowska to pradziadkowie ma.Ich syn Franciszek Micha(chyba najstarszy)urodzi si w 1869r.-zosta w Zblewie na ojcowiznie.Jego rodzestwo odnalazam.Do dalszych poszukiwa nie mam punktu zaczepienia.Jzef by ze Zblewa -osb o tym nazwisku sporo,wic gdzie s ci ktrych szukam?Skd pochodzia Faustyna?-nie wiem,chocia Gulgowscy s w Zblewie-ale czy moi?Ten sam problem mam z rodzicami babki-Walerii Szwedowskiej(z domu Wiecka) urodzonej w Trzcisku w 1872r..Wiem,e rodzice to:Alexander von Wiecki i Maria Bottcher.I znowu nie wiadomo gdzie szuka.Jestem wiadoma tego,e czekaj mnie dugie poszukiwania.Za okazan pomoc bd bardzo wdziczna.Anna Laughing Laughing

[Uaktualnione dnia: Mon, 15 December 2008 22:39]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Zblewo, ksiegi parafialne [wiadomość #3669 jest odpowiedzią na wiadomość #1603] Fri, 19 March 2010 11:17 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Sebastian jest aktualnie niedostępny  Sebastian
Junior Member
egopol napisa(a) dnia pon, 15 grudzie 2008 08:11

Tylko dla czego jeste taka ogldna w udzieleniu informacji?
podaj dokdnie wszystko co masz. Par Zblewo jest w moim zainteresowaniu, Wisi i Adama i z tego co pamietam jeszcze dwch osb u mnie si te nazwiska nie przeiwjaj ale u reszty wym osb by moe napewno to kiedy przeczytaja.

Skorzystam i docz si do wtku. Jeli chodzi o Zblewo to interesuje mnie rodzina Mija/Myja/Mya. Ostatni lad jaki mam jest stosunkowo niedawny i jest to Wojciech Mija onaty z Franciszk zd. Waaszewsk. lub i pogrzeb miay miejsce w Zblewie na pocztku XX wieku.
Poprzedni wątek: Ancestry.com
Następny wątek: Poszukiewanie zdjęć
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 13:38:09 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund