Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Pawelczyk
Pawelczyk [wiadomość #4068] Sun, 13 June 2010 23:12 Przejdź do następnej wiadomości
Gosiaczek30 jest aktualnie niedostępny  Gosiaczek30
Junior Member
Jak ustaliæ ojca mego dziadka, je¿eli matka dziadka nie poda³a ¿adnych danych? To raczej niemo¿liwe, nie?
Odp: Pawelczyk [wiadomość #4069 jest odpowiedzią na wiadomość #4068] Mon, 14 June 2010 08:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witaj!

Spróbuj dotrzeæ do aktu zgonu Twojego dziadka.Kiedy zmar³?gdzie? Powinni tam byæ zapisani rodzice.Je¶li go nie masz, to mo¿e wiesz chociaz gdzie dziadek bra³ ¶lub.Naleza³oby tez dotrzeæ do aktów urodzin jego dzieci,dopiero jesli to wszystko nie da rezultatu,wtedy nie pozostaje nic innego jak wertowaæ akta w Archiwach strona po stronie i Parafia po Parafii czy USC po USC.

pzdr.Janusz
Odp: Pawelczyk [wiadomość #4140 jest odpowiedzią na wiadomość #4069] Fri, 18 June 2010 23:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Wiêc w ksiêdze chrztów, z tego co zauwa¿y³am, to widnieje tylko im iê matki Ewa.
Odp: Pawelczyk [wiadomość #4141 jest odpowiedzią na wiadomość #4068] Sat, 19 June 2010 00:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Gosiu

Janusz poprosi³ Ciebie o podanie dalszych informacji uzupe³niaj±cy gdy¿ od nich bardzo du¿o zale¿y. Jest ca³y szereg mo¿liwo¶ci. Przy tak enigmatycznej informacji pozostaje nam tylko "gdybanie". Je¿eli dysponujesz aktem chrztu swojego dziadka to najlepiej go opublikowaæ. Wtedy pomoc bêdzie szybka i jednoznaczna. Z tego co napisa³a¶ w ostatnim po¶cie mo¿na wnioskowaæ, i¿ dziadek by³ dzieckiem panieñskim ale pewno¶ci nie ma.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Pawelczyk [wiadomość #4147 jest odpowiedzią na wiadomość #4141] Sat, 19 June 2010 17:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Sprawa wygl±da tak, ¿e jak do tej pory nie spotka³am siê z imieniem ojca, tym bardziej z nazwiskiem i wychodzi na to, ¿e dziadek nosi nazwisko po swej matce. Do czwartku postaram siê, aby¶cie mieli wgl±d w akt zgonu dziadka, poniewa¿ ja go sama jeszcze nie widzia³am. Teraz mam zamiar tam pojechaæ i odnale¼æ grób Ewy Pawelczyk. Poza tym z tego co rodzina mi mówi³a, to w Strzepczu i Linii Pawelczyków troche jest.
Pozdrawiam serdecznie.
Odp: Pawelczyk Jan - poszukuwania [wiadomość #8192 jest odpowiedzią na wiadomość #4147] Sun, 21 August 2011 15:33 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam
Jestem cz³onkiem rodziny Pawelczyk,mój prapradziadek mia³ na imiê JAN/JOHAN urodzony w r.1794.!!!

Kontakt e-mail : pakaz7@wp.pl

Wpis przeniesiono z Ksiêgi Go¶ci : 2007-02-14 20:59:54

[Uaktualnione dnia: Sun, 21 August 2011 15:33]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Minecki - Radomsko - poszukiwanie przodków
Następny wątek: Bieschke , Bieszk - Rumia, Niemcy
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 10 03:25:06 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund