Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Opinie o serwisie » Nie moge pisac na Forum
Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7590] Fri, 10 June 2011 14:20 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Witam
Z jakiegos powodu nie moge pisac na forum ?Twisted Evil

prosil bym tu o wyjasnienie

Marcin
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7615 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Fri, 10 June 2011 18:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Szanowny Milksurferze. Najlepiej by byo gdyby zaoy sobie prywatn stron WWW i pisa tam co tylko bdziesz sobie chcia a nas przesta zamcza swoj mdroci.
Naprawd ju czas by zareagowa kto z moderatorw i zablokowa posty na forum pisane przez Ciebie. Twoja dziaalnoc jest naprawd chorobliwa.
Staszek

Staszek
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7617 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Fri, 10 June 2011 22:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarob jest aktualnie niedostępny  jarob
Senior Member
Marcin, ze wzgldu na liczne gosy sprzeciwu oraz na due zagszczenie Twoich linkw w rnych czciach forum, w najbliszym czasie zostanie stworzona dla Ciebie specjalna zakadka na forum, w ktrej bdziesz wpisywa tematycznie swoje linki i inne wiadomoci historyczne.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7619 jest odpowiedzią na wiadomość #7617] Sat, 11 June 2011 13:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Popieram.W kocu co rozsdnego ,bo nasz kolega troch za bardzo si rozhula z rnymi tematami ,ktre nie zawsze kadego interesoway.Pozdrawiam ''bra genealogiczn'' .Piotr Alfut
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7620 jest odpowiedzią na wiadomość #7617] Sat, 11 June 2011 14:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
jarob napisa(a) dnia pi, 10 czerwiec 2011 10:22

....w najbliszym czasie zostanie stworzona dla Ciebie specjalna zakadka na forum, w ktrej bdziesz wpisywa tematycznie swoje linki i inne wiadomoci historyczne.

tak oglnie: przecie kady forowicz wg. wasnego wyboru i uznania zawsze moe sobie klikn "ignoruj...".
Rzecz w tym, e tworzenie z bahego czasami powodu kolejnych zakadek, subfor, itp... powoduje rozrastanie si forum do coraz wikszych rozmiarw, a to z kolei moe mie wpyw na prac forum.
Zamiast tego chyba poyteczniejszym uatwieniem byoby takie ustawienie forum by ostatnie wpisy byy na pocztku.

Ad "Milksurfer" - Marcin nie jest akurat moim ulubionym forowiczem. I jaki On jest - kady widzi.
Mimo tego taka ocena Marcina nie jest jednak powodem by omija Jego wpisy na forum- zwaszcza te, w ktrych podaje kolejne - czasem bardzo interesujce- linki...
Co znacznie pomaga nowym i pocztkujcym poszukiwaczom...

Zawsze jednak mog si myli i moja opinia nie musi by
prawdziwa.

- bogusKa

[Uaktualnione dnia: Sat, 11 June 2011 14:22]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7621 jest odpowiedzią na wiadomość #7620] Sat, 11 June 2011 14:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witajcie!
Tych linkw od Marcina, na tym forum jest tyle, e nie sposb wrci do nas interesujcych .
By kiedy wtek "uporzdkowa linki Marcina".
myl, e sam Marcin zrobiby to najlepiej ale on woli zasypywa nastpnymi np. podstawowymi danymi miejscowoci, ktre bez problemu to samo podaje wikipedia.
Bez sensu drogi Marcinie.
A moe Tobie chodzi o ranking ilo postw?
I tak jeste nie do pobicia wic nastpne miejscowoci zacznij podawa jak znajdzie si kto kto przekroczy ich 10000.
Jarku - suszna decyzja.
Pozdrawiam
Krzysiek

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7622 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Sat, 11 June 2011 15:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krystynab jest aktualnie niedostępny  krystynab
Member
Dzie dobry,ceni sobie prac Marcina.Korzystam z wielu podpowiedzi i wskazwek.Ze wzgldu na brak czasu i inne problemy nigdy nie znajd sama tyle ciekawego materiau.
Pozdrawiam wszystkich Krystyna Bojahr
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7625 jest odpowiedzią na wiadomość #7622] Sat, 11 June 2011 21:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Ja nie mwi, e praca Marcina jest bezsensowna i niepotrzebna.

Tylko, e tak jak jest teraz, to forum w rnych miejscach jest zasypywane du iloci postw, przez co inne dla niektrych waniejsze tematy gin.
Chodzi o to, eby praca Marcina znajdowaa si w jednym miejscu, podzielona tematycznie.
Ten kto bdzie chcia, to tam zajrzy.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7628 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Sun, 12 June 2011 13:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Cigle nie ma odpowiedzi na pytanie Marcina, ktre zaczo ten wtek. O ile wiem nikt (a na pewno nie byem to ja) nie blokowa Marcinowi wpisw na forum.

Odnonie pomysw, ktre pojawiy si w tym wtku, to jest ju zaoone takie miejsce zatytuowane "Ciekawe linki", gdzie Marcin i wszyscy inni bd mogli wpisywa swoje internetowe znaleziska. To moe troch uatwi ich ponowne znalezienie w gszczu naszego forum. Na razie trzeba troch poczeka a moderatorzy zrobi z tym troch porzdku.

Dzikujc Marcinowi za dotychczasowe znaleziska liczymy na wicej. Jedenym problemem jest tylko takie uporzdkowanie, eby co w nich znale. A nie jest to atwe zadanie.

Adam
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7631 jest odpowiedzią na wiadomość #7628] Sun, 12 June 2011 21:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
neuteich jest aktualnie niedostępny  neuteich
Member
Popieram tych, ktrzy pragn uporzdkowa stron, ale internet i fora s dla wszystkich - dla przypomnienia...
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7632 jest odpowiedzią na wiadomość #7628] Sun, 12 June 2011 21:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Adam, wydaje mi si, e Marcinowi nikt nie zablokowa pisania na forum, bo my (moderatorzy) te tego nie zrobilimy. Poza tym jak by mia zablokowane pisanie, to w jaki sposb zamieciby to pytnie z pierwszego postu.

Doszlimy z Mariuszem do wniosku, e Marcin zada to pytanie po reakcji innych forowiczw na jego zalew postw.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7633 jest odpowiedzią na wiadomość #7632] Sun, 12 June 2011 21:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Chodzio mnie o sposb wypowiedzi niektrych - typu dobrze Ci, dawno powinni .... skd w ludziach tyle nienawici...
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7634 jest odpowiedzią na wiadomość #7631] Sun, 12 June 2011 22:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Neuteich stwierdza:
"..internet i fora s dla wszystkich - dla przypomnienia..."

Chyba wszyscy si tu z tym stwierdzeniem zgadzamy.
Jednak na kadym forum obowizuj jakie ustalone reguy.
Milksurfer jest niereformowalny. Wielokrotnie mia zwracan przez nas uwag na to by uporzdkowa swoje dane o miejscowociach i opracowa to w formie artykuu czy tabeli. Byy propozycje by jego opracowania wczy do tworzcej si genepedii (to taka genealogiczna encyklopedia). Zamieszczanie setek pojedyczych gosw w jednym temacie jest totalnym absurdem. Nikt tego po kilkunastu dniach nie znajdzie. Wszystko ginie w setkach gosw Pana Milksurfera.
Take wielkokrotnie zwracano uwag na to, by Milksurfer jeli zamieszcza linki do jakich niemieckojzycznych rde tlumaczy po polsku o co w tych rdach chodzi. Nie daway te gosy adnego efektu. To jest strona Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego majcego swoj siedzib w Polsce i podstawowym jzykiem na tej stronie musi by jzyk Polski! To zaczynao by ju chore i podtrzymuj moj opini o lekcewaacym traktowaniu innych przez Milksurfera.
Gwoli wyjanienia. Nikt Pana Milksurfera na forum nie zablokowa. To tylko jego nastpny chorobliwy wymys. Dowodem na to jest, e po jego zapytaniu w tym samym czasie ukazao si na forum znowu jego kilkadziesit postw.
Czy to jest normalne?
-Prosz sobie samemu odpowiedzie

Staszek

Staszek
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7636 jest odpowiedzią na wiadomość #7632] Sun, 12 June 2011 22:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kaphis jest aktualnie niedostępny  kaphis
Miejsce: Leverkusen
Senior Member
Witam ,

przyznam szczerze , ze poczatkowo odebralem post Marcina jako prosbe o wyjasnienie dlaczego ogranicza sie mu pisanie na forum. Czytajac Wasze kolejne wypowiedzi oraz przejrzenie forum nasunelo mi na mysl , ze to sama konstrukcja strony lub "mechanizm" ochrony strony tak zadzialal , ze nie mozna bylo kontynuowac watku.Nie wiem moze filtr antyspamowy lub filtr przeciw floodowaniu ( wysylania duzej ilosci tekstu gdzie jest to traktowane przez system jako zasmiecanie ). W efekcie tego zostal zalozony watek kontynuacjyjny z numerem 2.Dla pewnosci zamiescilem post ktory ukazal sie w watku.

Pozdrawiam

Marek Zając

[Uaktualnione dnia: Sun, 12 June 2011 22:39]

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7637 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Sun, 12 June 2011 22:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!

W dziale "Oglne " Na naszym FORUM zostaa zaoona zakadka "ciekawe linki". Kady forumowicz, nie tylko Marcin bdzie mg umieszcza w niej ciekawe linki.Wane jest jednak to, aby te linki byy w miar moliwoi umieszczane tematycznie, tak aby osoby zainteresowane danym tematem miay uatwione zadanie przy poszukiwaniach.

pzdr.Janusz
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7641 jest odpowiedzią na wiadomość #7637] Mon, 13 June 2011 04:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Niewiem dlaczego jestem tak atakowany czy zlamalem jakas regule ?
wydawalo mi sie ze nie!

pozatym ataki sa tylko z pewnej pulki od pewnych osob i zawsze z tym samym szablonem. Zupelnie smieszne jest to ze Pan Pieniazek pisze ze niby jestem chory-chorobliwy potwierdzam ze sie jak najbardziej super czuje jestem wypoczety bo spedzam Urlob w dominikanskej republice.
Tak ze bym prosil i tym samym przepraszam jak niemoge brac reguralnie w takej bogatej i ciekawej rozmowie udzialu, pomimo to bede sie staral.
Mialo by sie cos zmienic z moim zdrowiem-samo poczuciem Fizycznie lub Psychicznie niewiem czy bede wstanie poinformowac zainteresowanych. Very Happy
Pomimo bym sie na pana Pieniazka miejscu tak nie martwil i nie spekulowal o moje samo poczucie bo poco takie niefachowe diagnozy . Jestem Ubespieczony i otrzymam napewno odpowiednia pomoc i diagnoze od specjalisty.

Powracajac jeszcze do tematu wylaczenia lub zablokowania mi wpisow. Tylko sie pytalem ? bo tak bylo! Musialem zalozyc nowy link
jezeli Uwazacie ze niemam pisac na forum mozecie wszystkie linki wymazac rowniez moje negatywne, pozytywne te bez sesu jak i te sesem. Specjalnie mi nie zalezy, nie musi byc rowniez prowadzona jakas statystyka moich wpisow wkoncu po co?
Linki ktore przesylalem byly w wiekszosci linkami z Bibliotek C..
zawsze wchodzac na link do biblioteki stoji w spisie co to jest w jezyku Polskim niewiem wiec o co chodzi jak piszecie ze publikacja jest po niemiecku (opis co za publikacja to jest stoji po polsku)Tak ze najpierw bym proponowal wejsc do biblioteki w link a puzniej bym krytykowal co by moglo byc lepiej
Temat o miejscowosciach chcialem rozszezyc spisac to co stoji w wiki(teretoria sie zmieniaja nieznam wszystkiego na pamiec )mialem zamiar kolejno rozszezyc o ksiegi ziemskie wlascicieli ziemskich od 1200r. jak pisalem mialy to byc dwia powiaty Grudziadzki jak i Swiecki no ale ze sa to daty nikomu niepotrzebne i sie uwaza ze sa bez sesu i az taki sprzeciw w moim kierunku jest ze cos zaczelem pisac. mozecie to usunac z forum jak i inne linki ktore podawalem(bo sa bez sesu wedlug kilku osob a to zdanie sie liczy jak widze).

Ci ktozy nie maja checi dostawac E-Mail powini odpowiednio wtyczki wylaczyc lub niebrac udzialu w tych tematach ktore sa dla nich uciazliwe jest to prosta regula.
Osobiscie nic nie mam przeciwko Kastruktywnej krytyce albo czyjegos wyboru Ale nie lubie Plapania aby plapac lub zaczepiac bo sie niema nic lepszego do roboty.

Dlaczego kogos trzeba tak najezdzac i obrazac?
Co sie takiego stalo jak temat ktory mnie nieinteresuje sie tak rozszezyl?
Nie rozumie tej agresji co ona ma spowodowac moj usmiech Very Happy
moje stanowisko do niektorych projektow i pomyslow jest znane mam pewne zasady i od nich nie odpuszcze.
Kazda forma agresji w moim kerunku uwazam za smieszna bo co ona ma zmienic? Kazdy moze pokpic z innej osoby ale co mu to ma przyniesc? prymitywne wewneczne zadowolenie? to jest bardziej nisz smutne jest to w jakiejs formie charakterowe niedowartosciowanie.

Jak by nie bylo sluze rada w moim zakresie dla wszystkich zainteresowanych.

Marcin

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7642 jest odpowiedzią na wiadomość #7621] Mon, 13 June 2011 04:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Hallo Krzysiek

raczej sie mylisz nie stoji to wszystko w Wikipedji raczej uwazam ze sa duze deficyty w opracowaniach staralem sie raczej wyszukac mozliwie ciekawe i stare daty roznych tematow wystepujacych na naszym forum czesciowo wpisalem sobie poczatki dat i spisow ktore trzeba wykonac reszersze dalsze narazie spisalem tylko to co chcialem spisac powiat swiecki i grudziadzki
i tu zrobilem rowniez przyklady Grudziadza i Nowego
Rulewa daty te co prawda jeszcze nie opracowane do konca sa bardziej rozszezone w pewnych tematach np w spisach osobowych funkcji i powstawania
jest rowniez wiele bledow w nazwach miejscowosci tlumaczenia polski-niemiecki Wystarczy stare mapy ogladnac(jedna nie wystarczy). tlumaczono np: miejscowosc z z pomorza wystepowala rowniez na slasku wiec przetlumaczono ja na niemiecki jak na slasku
napomorzu sie ona inaczej po niemiecku nazywala i wiele jest takich przykladow

Marcin

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7644 jest odpowiedzią na wiadomość #7641] Mon, 13 June 2011 07:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Marcinie nie zachowuj si teraz jak obraone dziecko, ktre zabiera swoje zabawki z piaskownicy i idzie do domu.

Nam na pewno nie zaleao na tym, by si obraa, ale faktycznie tak wiele postw o krtkiej treci od jednej osoby mogo zosta potraktowane jako spam przez automat forum.

Nam chodzio o to, e niektre Twoje dane powinny by w formie tabelarycznej - atwiej wtedy bdzie cokolwiek znale.

Stworzone subforum ma pomc Tobie i innym umieszcza te dane wanie tam i nie miesza ich z innymi wtkami, nie zwizanymi z linkami. W tej chwili te inne wtki gin i nieraz osoby nie dostaj na nie odpowiedzi.
Wszystkie te zabiegi s po to, aby nam wszystkim forumowiczom yo si lepiej i nie byo niepotrzebnych niesnasek.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7645 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Mon, 13 June 2011 11:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Czyzby wszystko si miao zamieni w gruzy? Tak to ju jest gdy za spraw bierze si najbardziej inteligentna osoba na forum.

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7646 jest odpowiedzią na wiadomość #7644] Mon, 13 June 2011 11:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Szanowni Forowicze:
powtrnie przypominam o istnieniu "pstryczka" pod nazw "ignoruj tego uytkownika".
Co z oczu to i z myli/serca... ( niepotrzebne skreli)

Teraz strza w kierunku Marcina.
Nie bd ukrywa, e nie zawsze czytam Twoje wpisy na tym i innych forach...
S czasami przydugawe a i - niestety - posugiwanie si jzykiem polskim nie jest Twoj najmocniejsz stron. Sam chyba wiesz o tym doskonale. S w Internecie moliwoci ustawienia autokorekty, czyli automatycznego poprawiania bdw...
Ale na szczcie Twoje linki s pisane i podawane prawidowo - to ju nie jest Twoj zasug.

Ja te nie jestem w tym przedmiocie doskonay, ale staram si....

Teraz odnonie zdarze z 10.06, kiedy to popenie post inaugurujcy ten temat.
Jak zapewne doskonale pamitasz - w dniu tym napisae w godzinach 11:36 - 15:31 cznie 34 posty.
O godz. 14:20 piszesz,e nie moesz pisa....
Jest to 12-ty post jaki napisae w tym dniu.
Potem piszesz bez przeszkd jeszcze 22 razy w nowym ju temacie http://www.ptg.gda.pl/forum/index.php?t=msg&th=1893& start=0&S=b4dfdc09bae753e75d1427d469bb603e rozpoczynajc temat o godz. 14:22.

A wszystko to mona przeledzi na http://www.ptg.gda.pl/forum/index.php?t=showposts&id=56& amp;S=b4dfdc09bae753e75d1427d469bb603e

- bogusKa

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7656 jest odpowiedzią na wiadomość #7645] Mon, 13 June 2011 21:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Po przeczytaniu tego, nie wiem nawet jak to nazwa - rce opadaj.
Zatoka ma racje..... , ale powiedziabym tak ...gdyby wszyscy byli mdrzy, to co drugi zgupiaby z tej mdroci..... i tu chyba si to stao. Ludzie "podajcie" sobie rce i cignijcie ten wz w jedn stron. Stron przyjazn dla uytkownikw PTG.
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7657 jest odpowiedzią na wiadomość #7646] Mon, 13 June 2011 21:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!

Marcin pisze do nas na FORUM z Niemiec , tak na prawd nie wiemy czy wyjecha z Polski 2 lata temu czy 10 lat temu, a moe i 20.Gdyby to byo 2 lata temu to mona by byo mie troszk pretensje do niego, e nie pisze poprawnie po polsku, a jeli to byo 10 lat temu?Jesli kto danym jzykiem nie posuguje si w swoim rodowisku codziennie ( w mowie a szczeglnie w pimie) to go powoli, powoli zapomina!

pzdr.Janusz
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7660 jest odpowiedzią na wiadomość #7590] Tue, 14 June 2011 01:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Po ostatnich dowiadczeniach obiecaem sobie, e ogranicz wystpienia do niezbdnego minimum ale nie mog milczco si przyglda jak niszczy si czowieka tak zaangaowanego jak Marcin.

Wielu z Was pamita okres moich sporw z nim o miejsce piblikowania jego linkw. Nie znajc lub nie rozumiejc naszych polskich realiw uparcie sta na swoim stanowisku. Dla niego najwaniejszym by presti i dobro PomTG. Za to naley go ceni i szanowa. Jest jedynym znanym mi czonkiem caego rodowiska w skali kraju, ktry tak wytrwale przeglda biblioteki cyfrowe by podzieli si ze wszystkimi zdobyt wiedz.

Od wielu miesicy pisa (w tym swoim mao zrozumiaym jzyku) o potrzebie spisywania i porzdkowania rnych informacji. Przyznam otwarcie. Powtpiewaem, e to robi na wasny uzytek. Zbyt wielu ludzi si chwali swoimi rzekomymi osigniciami. Std ta moja nieufno. Gdy zacz publikowa swoje materiay ich forma nie zaskoczya mnie. Bacznie obserwowaem rozwj sytuacji zadajc sobie pytanie – z jakim odzewem si to spotka? Nie przewidziaem tylko tego, e znajdzie si czowiek wysuwajcy insynuacje chorobowe. To podo.

Caej sprawy by nie byo gdyby problem zagospodarowania linkw Marcina znalaz swj fina w korekcie struktury forum. Czasu na to byo do. To nie zarzut pod adresem czonkw zarzdu towarzystwa. Znam wasze obcienie prac i dobrze wiem jak to jest gdy nie wiadomo w co rce „woy”. Niemniej dygitalizacja i indeksacja nie mog przesania innych spraw, szczeglnie takich jak ta. Obecnie jawi si pytanie – czy Marcin nadal bdzie taki aktywny czy te cakowicie zaniecha swojej pracy na rzecz rodowiska. Jeszcze waniejszym jest ocena z jak spotka si ta sytuacja u wielu „modych staem” forowiczw, ktrzy zadadz sobie pytanie o sens aktywnego wczania si w prace spoeczn gdy mona za ni uzyska takie podzikowanie. A to ju temat, ktremu zarzd powinien powici troch uwagi.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych

[Uaktualnione dnia: Tue, 14 June 2011 10:04]

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7661 jest odpowiedzią na wiadomość #7660] Tue, 14 June 2011 11:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Jeli zgodzimy si, e przysowia s mdroci narodw, to jest takie jedno, ktre idealnie pasuje do tej sytuacji – dobrymi chciami jest pieko wybrukowane.
Nikt nie odbiera Marcinowi pracowitoci i konsekwencji w jego analizie zasobw internetowych. Niestety, ale z rwnie wielk konsekwencj opracowuje on i publikuje wyniki swojej pracy w sposb, ktry je dyskwalifikuje. A co gorsza nie sucha ani rad, ani prb innych forumowiczw, co rodzi podejrzenie graniczce z pewnoci, e niestety wszystkich nas ignoruje. Albo wic to brak elementarnych zasad dobrego wychowania, albo jaka patologia, co jak myl Staszek mia na myli. Moe niestety jedno i drugie.
Jeli zaoy, e wacicielem serwisu jest PTG, a nie ja, Marcin, czy jeszcze kto inny, to PTG ustala tutaj reguy. Jak si komu reguy te nie podobaj, to zawsze moe zaoy sobie konkurencyjny serwis internetowy. Co przy kosztach, ktre znam, nie jest niewyobraalne.
I to byoby moje pi eurocentw.

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7666 jest odpowiedzią na wiadomość #7661] Tue, 14 June 2011 18:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Niewiem co mam pomysles o posiadaniu czegos co posiadam jako aktywny czlonek Towarzystwa PTG
moze Wyjasnisz mi jekie zapisane prawo -regulaminowe nadwyrezylem?

Nie bede reagowal na jakies widzi mi sie kilku albo jednej osoby ktorym zupelnie o cos innego chodzi.

Pozatym pewnych tematow nigdy nie poruszalem jak chodzi o PTG
Raczej wiezylem w ludzki rosadek
Czyli stworzenie struktur rozwojowych dla wszystkich osob i projektow. Tworzac Towarzystwo wspulnego interesu Ptg. budujac nasz dorobek dla nas wszystkich jak i dla Polski. Chce to robic w Moim towarzystwie a nie dla Polskiego albo dla innych mi projektow Komercjalnych. Zawsze wystawialem jakis pomysl. Odpowiedz byla tylko taka "A kto to ma robic" Niewiem czy trzeba szukac na to odpowiedzi ? Uwazam ze trzeba stwozyc taka platforme aby kazdy projekt sie mial prawo rozwinac. Pozatym mozna by Projekty laczyc. Oczywiscie ze trzeba niekiedy szukac kapromisu ale kapromis to znaczy dwie strony sie dogaduja a nie jedna dyktuje. Pozatym forma rozmowy obrazliwej do niczego dobrego jeszcze nie doprowadzila tym bardziej do potkreslenia swoj racji bytu .

Ocenianie osoby ktorej sie niezna i nie poznalo jest rowniesz smutna sprawa bo poprostu takich zeczy sie nie robi.

W co do patologji polski sa one znane w calej europie jedna z nich to jest ta ze nigdy nie rozmawiamy w polsce wspulnym ruwnym jezykiem z innymi Nacjami. To samo jest na niszym poziomie Socjalnym.

Dobra organizacja szuka kapromisu najpierw w swojich szeregach i buduje potege swoja. Puzniej szuka kapromisu i ustala pozycje swoja miedy innymi sobie rownymi.
Tego ja nie doswiadczylem jeszcze unas. Sa pewne punkty ze mozna by powiedziec ze tak nie jest przyklad projektu Ap. Gdansk
Ale z tego co slaszalem bylo to szczesciem i wkladem jednostki ktorej trzeba by sie mocno klaniac.
Moje pytanie jest raczej Czy cala substancja Towarzystwa to Ap Gdansk i AD Pelplin ? chyba nie?
Horyzat trzeba by rozszezyc i stwozyc struktury sprzyjajace towarzystwu PTG a nie blokowanie jego i jego czlonkom.
Niewiedzialem rowniez ze mamy Jakis Wlascicieli jak mowi JurekPlieth?

Pozatym nierozumie oco Tobie chodzi JurekPlieth piszac Cytat: "Niestety, ale z rwnie wielk konsekwencj opracowuje on i publikuje wyniki swojej pracy w sposb, ktry je dyskwalifikuje. A co gorsza nie sucha ani rad, ani prb innych forumowiczw."

Nie otrzymalem zadnej rady jak rowniez prozby nic nie opublikowalem nie zdazylem Very Happy
Forma pruby publikacji w tej formie wynikala z wielu problemow
przykladem jest sama platforma i reakcja.Pozatym nie traktowalem tego jako zawody raczej proby zawarcia komunikacji na forum z zainteresowanymi oczekiwalem wsparcia i kastruktywnej krytyki jak i idei.Jak wiec mialem wziasc cos po uwage jezeli osoby sie wypowiadajace nie mialy na celu mnie wsprzec tylko prubowaly mnie osmieszyc jak czesto to mozna przeczytac w innych wypatkach

tak ze nie ma tutaj dyskwalifikacji tylko jest to forma z ktora nie moga sie niekture osoby pogodzic(przewaznie miejszosc i czesto ta sama) . bo niema w tym kierunku wsparcia czegos nowego rozwinac a napewno nie chodzi tu o pieniadze.
To samo jest z Koordynacja mogla by ona napewno lepiej funkcjonowac ale jak ktos nie musi tego robic to jest mu obojetne

Dlaczego naprzyklad jest projekt Nekroligow a niema opisu na Stronie przecierz sa aktywni ktozy to zbieraja i spisali ?
tym samym sa napewno inne osoby ktore cos podobnego spisywaly powinismy ich wspierac na forum i reklamowac ze zbieramy tego typu rzeczy i zakladamy inicjatywy takie i takie. Wkoncu takie zeczy by nas wzbogacily nie tylko o spisy ale rowniez o nowych czlonkow czyli rowniez o finanse.
Wystraszenie obrazenie takiej osoby nie prowadzi do niczego co by sie przydalo

Jest to poprostu smieszne ze komus sie nie podoba ze ktos nie pisze i nie prowadzi forum w jego odobistej mysli.
ze ktos cos proponuje to jest jadna sprawa ale nie znaczy ze ta osoba musi sie do tego dostosowac. Forum jest do tego aby na nim zapisywac teksty informacje. Ja to robilem i to na temat wtej a nie w innej formie chodzilo tutaj zwlaszcza o wymiane i rozszezenie informacji
podkreslam Wymiane i Rozszezenie
a nie czysta publikacja to terz kilka razy opisalem a ze niekture osoby to nie kapuja albo niechca ale to inna sprawa. Niekture osoby zaczely mie obrazac i plapac od zeczy.bo poprostu nie czytaja co pisalem naj snieszniejsze jeszcze jest to ze dolaczyly sie osoby ktore nic nie mialy wspulnego z naszym djalogiem ktore nic nie przeczytaly lub ogladnely co juz spisalem
to byl juz hit.

marcin

Marcin

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7669 jest odpowiedzią na wiadomość #7666] Tue, 14 June 2011 20:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Do JurkaPlieth. Jurku by ju taki go, ktry mwi ...e Rzd si sam wyywi... Jeeli PTG tworzyoby stron dla siebie to po co forum ? Nie ma ju jednomylnoci. Ludzie s rni. Waga kadego gosu jest taka sama, nawet niemdrego/bdnego .
Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7670 jest odpowiedzią na wiadomość #7669] Tue, 14 June 2011 20:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Fakty terazniejsze wygladaja tak ze wszystkie stanowiska osub zwiazanych w rozwiazaniu mojego problemu pozadku na forum jak i naglosnienia tej sprawy w absurdalne swery postanowily z moja osoba na czele o usuniecie i uporzadkowanie tego problemu
dlatego proponuje te tematy zamknac bo sa nieproduktywne dla wszystkich osob i samego Towarzystwa
Pozatym mogla by ta tematyka nadwyrezyc psychicznie i fizycznie niektore osoby Z towarzystwa co by moglo miec negatywny wplyw na ilosc jak i na samopoczucie wszystkich osub bioracych udzial w tak warznych dyskusjach jak te

tak ze prosze o zamkniecie tematu przez moderatora

Marcin

[Uaktualnione dnia: Tue, 14 June 2011 20:47]

Odp: Nie moge pisac na Forum [wiadomość #7674 jest odpowiedzią na wiadomość #7670] Tue, 14 June 2011 21:07 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Faktycznie, ta dyskusja nie ma sensu, bo zda jest tak duo jak duo jest forowiczw.

Na pewno obraanie innych jest nie na miejscu i nie o to chodzi, by wszystkich skci.

Pomys powstania osobnego subforum zrodzi si wanie w dyskusji wrd Zarzdu. Chodzio o to by wszyscy byli zadowoleni, a subfora przejrzyste. Temat zamykam.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Poprzedni wątek: Błąd imienia-Grabowo Kościerskie 1872
Następny wątek: Problem z przeglądarką czy z forum/serwerem?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 16:39:50 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund