| Jankowscy, Ossowscy i Kuffel [wiadomość #15046] |
Thu, 26 May 2016 19:38 |
Rovan
Wiadomości: 3 Dołączył(a): May 2016 Miejsce: Inowrocław/Chicago
|
Junior Member |
|
|
Witam!
D³ugo zajê³o mi by do Was do³±czyæ. Mia³em problemy z zalogowaniem siê na forum. Logowa³o mnie na stronie g³ównej PTG, ale jak przechodzi³em na forum automatycznie mnie wyrzuca³o. Da³em sobie spokój, a teraz po jakim¶ czasie spróbowa³em ponownie. Uda³o siê! 
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, genealogów, historyków i archiwistów. Moi przodkowie pochodz± spod Tucholi - Lubiewo, Klonowo, Stary Sumin, Nowy Sumin, Zamrze, Bys³aw - czyli szeroko rozumiane Bory Tucholskie.
Mê¿czyzna za spraw± którego moja rodzina trafi³a do Inowroc³awia to Aleksander Jankowski, narodzony w 1889 roku w Zamrzu, z rodziców hodowcy koni Wojciecha Jankowskiego i ¿ony jego Antoniny z Ossowskich.
Wraz z ciotk±, potomkini± siostry Aleksandra, zamieszka³± we Wroc³awiu, odtwarzamy historiê rodziny.
Zapraszam do wymiany informacji wszystkich, którzy zainteresowani s± tymi nazwiskami i miejscami!
Obecnie stoimy w miejscu. Nasz najstarszy przodek Jan Jankowski (1833-1902) przyprawia nas o bezsenno¶æ. Wed³ug aktu ¶lubu - narodzony w 1833 roku, do ¶lubu zamieszka³y w Koronowie - wed³ug aktu zgonu - narodzony w 1833 roku w Lubiewie z rodziców nieznanych ....
Nie mo¿emy trafiæ na jego narodzenie. Próbowali¶my chyba ju¿ wszystkiego...
Pozdrawiam serdecznie,
Jankowski Kamil
|
|
|
|