Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny
Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #8253] Mon, 29 August 2011 21:50 Przejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam
Poszukuj informacji o rodzinie Voigt lub Voight z Wrzeszcza. Johann, Gerhard, Irma

Kontakt e-mail : jack.hopfen@gmail.com

Wpis przeniesiono z Ksigi Goci : 2007-06-17 18:20:10
Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14462 jest odpowiedzią na wiadomość #8253] Fri, 29 May 2015 13:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alabedz jest aktualnie niedostępny  alabedz
Junior Member
Witam

moe zainteresuje Ci ten artyku:
http://parki.kujawsko-pomorskie.pl/wpk/tradycja-i-kultura/ar tykuly-felietony-opowiadania/354-oskar-lesniczy-z-wyder-opow iesc-o-ojcu-andrzej-jacek-fogt

Ania
Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14715 jest odpowiedzią na wiadomość #8253] Tue, 08 December 2015 21:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Mireczek jest aktualnie niedostępny  Mireczek
Junior Member
Szanowni Pastwo!
Jestem w stanie pomc w uzyskaniu informacji o rodzinie Voigt lub Voight z Wrzeszcza.

Z powaaniem

Mirosaw Piklikiewicz
Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14716 jest odpowiedzią na wiadomość #14715] Tue, 08 December 2015 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Taki tekst znalazem na forum Wlkp.Tow.Gen. Gniazdo:
"Witam Panie Piklikiewicz!
Ciesz si e wczy si Pan do charytatywnej pomocy uczestnikom naszego forum. Jeeli jednak dowiem sie ,e prbuje Pan poprzez nasze forum prowadzi dziaalno komercyjn to zostanie Pan usunity z listy uytkownikw. Mam nadzieje e do tego nie dojdzie.Smile
Pozdrawiam
Wojtek Jdraszewski"
Naley przypuszcza, e Pan Mirosaw prowadzi dziaalno i udzielane informacje bd patne. Chyba, e si myl, ale to Pan Mirosaw musi jasno okreli.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14718 jest odpowiedzią na wiadomość #14716] Wed, 09 December 2015 10:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Ja chce tylko patnie. Charytatywnie to niewolnictwo. Jestem sparaliowany (parali lewej rki), lepota lewego oka. Mam rent 730 zotych. Znam jzyk niemiecki. Wiem gdzie pisa pisma w jzyku niemieckim do Niemiec.

Chc sobie troch dorobi. Potrzebuj na leki, rehabilitacj, leczenie.

Z powaaniem

Mirosaw Piklikiewicz
Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14719 jest odpowiedzią na wiadomość #8253] Wed, 09 December 2015 16:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Panie Mirosawie,
to nic zdronego zarabia na poszukiwaniach, ale to trzeba wyranie zaznaczy, e s to odpatne. Szczeglnie na forach genealogicznych, gdzie pomagamy sobie wzajemnie bezpatnie.

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Wed, 09 December 2015 16:15]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14720 jest odpowiedzią na wiadomość #14719] Wed, 09 December 2015 17:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Szanowny Panie Henryku!

Dzikuj za odpowied. Mona mi przysa Pana adres e-mailowy?

Celem uwiarygodnienia przel Panu o sobie informacje wraz z zawiadczeniami lekarskimi, orzeczeniem inwalidzkim, artykuami gazet w zaczniku.

I tak jestem umiercany przez pastwo, gdy mi rencicie nie wolno zarabia tak jak zdrowe osoby. Nawet obnia si rencicie wynagrodzenie kadego roku od 1 wrzenia z powodu spadku redniego wynagrodzenia.

W dniu 1.06.2008 r. zlikwidowaem dziaalno gospodarcz zwizan midzy innymi z tumaczeniami i usugami sekretarskimi po wprowadzeniu w dniu 1.01.2008 r. ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpiecze Spoecznych (Dz. U. z 2009 r. Nr 153, poz. 1227 z pniejszymi zmianami) stwierdzajcej opat przez osob niepenosprawn czyli rencist w ramach dziaalnoci gospodarczej skadek do ZUS mimo osiganego dochodu w 0 zotych (sownie: zero zotych.

Pragn Pana poinformowa, e ja w Polsce rencista musi by zatrudniony w ekonomicznie niewolniczej pracy w Rzeczypospolitej w Polskiej, niesprawiedliwie zwraca uwag co trzy miesice na limity znacznie pomniejszonego lub nieznacznie powikszonego limitu wynagrodzenia, a dokadnie wynoszcego do 70 proc. zanianego, niestaego, a co trzy miesice znacznie pomniejszanego lub nieznacznie powikszanego i mimo zdobytego wyksztacenia i dobrze patnego stanowiska pracy zanionego przecitnego miesicznego oraz niesprawiedliwie zmniejszanego wynagrodzenia od dnia 1-go wrzenia kadego roku midzy innymi a o 108,80 zotych brutto w d od 1 wrzenia 2014 r. i a o 140 zotych brutto w d od 1 wrzenia 2015 r.

Prbuj te nawet tak robi, e chc znajdowa na niemieckich stronach internetowych bdy lub tumaczy takie strony nie za pienidze, a za kupno dla mnie towaru, gdy nie wolno mi rencicie wicej zarabia. Jako przykad podam, e od duskiego producenta Jabra za znalezione bdy w jzyku niemieckim dostaem suchawk Bluetooth, poniewa chodzc po miecie o biaej lasce lub majc w zdrowej prawej rce torb nie odbior komrki.
Za poprawione bdy jedna polska firma kupia mi klawiatur dla niedowidzcych. Taka firma potem sobie odlicza podatek od klawiatury i ma zysk.

Ja bym tylko pisa pisma po niemiecku do niemieckich organizacji dot. byych niemieckich regionw, byych niemieckich miejscowoci, archiww, archiwum urzdu stanu cywilnego w Berlinie, Archiwum Zakadu Ubezpiecze Spoecznych w Berlinie, niemieckich organizacji genealogicznych.

Ja widzc, e osoba poszukujca rodziny nie ma na forum odpowiedzi, czyli e nikt nie wie nic najpierw chc poda swoj ofert udzielenia pomocy w poszukiwaniach rodzin, informacji o rodzinach i czekam, a kto przyle na mj adres e-mailowy prob dot. znalezienia rodziny lub uzyskania informacj o rodzinie, potem podam cennik.

Aby dokona wyceny za wykonan przeze mnie prac to musz ju z gry ustala adresy waciwych dla Pastwa rodzin, potomkw zagranicznych organizacji, archiww, urzdw, interesujcych dla Pastwa osb, szuka w przedwojennych ksikach z XIX i XX wieku do 1945 roku informacji o interesujcych dla Pastwa osobach, gdzie zajmuje mnie to przecitnie od dwch do piciu godzin.

Nie trzeba korzysta z biur pisania poda w jzyku polskim. Biura te nie posiadaj adresw w Niemczech. Ponadto nie trzeba te korzysta z biur tumaczy, ktrych obowizkiem jest tylko przetumaczenie pism(a) napisanego w jzyku polskim np. w biurze pisania poda.

Ponadto opaca podwjnie biura pisania poda i biur tumaczy przysigych.

Wczeniej pracowaem w sdzie jako protokolant.

Przed napisaniem pism w jzyku niemieckim zadaj pytania, czy posiadaj jakie zdjcia lub dokumenty rodziny, zdjcia domu sprzed 1945 r. Jeli s, to zaczabym kopie do pisma po to aby uwiarygodni Niemcom oraz zachci ich do podania informacji lub odszukania rodziny.

Przeprowadzam z klientami wywiad pytajc o dokadniejsze informacje o poszukiwanych rodzinach, np. czy chorowali, gdzie pracowali, dokadny adres zamieszkania itd.

Zaczynam pisa pisma w oficjalnej formie np. Ja Jan Kowalski, ur., syn ojca, Matki z domu owiadczam, e zamieszkaa w danej miejscowoci osoba o imieniu i nazwisku bya moj rodzin.

Potem opisuje dokadne dane o poszukiwanej rodzinie. Nastpnie zwracam si z prob o udzielenie informacji o rodzinie lub o znalezienie rodziny.

Klientom wysyam drog e-mailow pisma w jzyku niemieckim zaadresowane na Pastwa adres domowy bez Pastwa podpisu, ktre s przeze mnie napisane i przetumaczone na jzyk niemiecki wraz z adresami do odbiorcw oraz odbiorcw adresami e-mailowymi, na ktre Pastwo sami wyl drog e-mailow lub podpisane przez Pastwa w razie nie posiadania adresu e-mailowego listem poleconym na podany adres odbiorcy

Opaty pobieram po wykonaniu przeze mnie pracy, czyli po otrzymaniu przesaniu drog e-mailow napisanych przeze mnie pism lub przesaniu rwnie drog e-mailow zeskanowanych kopii interesujcych dla Pastwa informacji dotyczcych Pastwa rodzin lub przodkw.

Owiadczam, e nie zgosz swojej oferty na forum po tym, jak jeli osoba osoba poszukujca rodziny uzyska ju na forum informacje.

Prosz Pana jeszcze raz o podanie Pana adresu poczty e-mailowej.

Z powaaniem

Mirosaw Piklikiewicz

Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14723 jest odpowiedzią na wiadomość #14720] Fri, 11 December 2015 12:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Ta tre, na naszym forum bya ju przerabiana par temu.
Krzysiek

Odp: Voigt , Voight - Gdańsk Wrzeszcz ( Langfuhr ) - poszukiwania rodziny [wiadomość #14724 jest odpowiedzią na wiadomość #8253] Sat, 12 December 2015 14:50 Przejdź do poprzedniej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Kolejne wcielenie "Mireczka".... Tak jak i kilka poprzednich dodane do "ignorowanych"....

- bogusKa

Poprzedni wątek: Rodzina Czaja-Stencel - Gowidlino?Sierakowice?
Następny wątek: Teofila Gostkowska i Franz Glich
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Jul 30 04:31:15 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund