Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » Posiadam » Poszukuje informacji o rodzinie Haupt z Koscierzyny
Poszukuje informacji o rodzinie Haupt z Koscierzyny [wiadomość #20631] Sun, 16 November 2025 18:09 Przejdź do następnej wiadomości
Rosalia jest aktualnie niedostępny  Rosalia
Member
Dzien dobry
Poszukuje aktu urodzenia Carl Haupt okolo 1793 i akt zgonu okolo 1833 w Koscierzynie,i informacji ojego rodzinie -rodzice, dzieci, rodzenstwo,oraz jego zony Charloty z domu Hoffman akt urodzenia okolo 1793 w Koscierzynie.

Pozdrawiam Rozalia
Odp: Poszukuje informacji o rodzinie Haupt z Koscierzyny [wiadomość #20642 jest odpowiedzią na wiadomość #20631] Wed, 19 November 2025 13:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Henryk Breza jest aktualnie niedostępny  Henryk Breza
Member
Dzień dobry, to małżeństwo ewangelików, przejrzałem księgi indeksów z tego okresu z parafii Kościerzyna, Nowy Barkoczyn i Nowe Polaszki i tam nie występuje nazwisko Haupt, w księdze zgonów dla miasta i wsi też nie znalazłem jego zgonu ale to oczywiście mogłem przeoczyć. W Kościerzynie i Nowym Barkoczynie występuje nazwisko Hoffman ale Charlotty nie było.
Pozdrawiam HB
Odp: Poszukuje informacji o rodzinie Haupt z Koscierzyny [wiadomość #20661 jest odpowiedzią na wiadomość #20631] Sun, 23 November 2025 11:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dzien dobry
Widzialam na Genetece Carl Haupt akt zgonu nr.87 Koscierzyna gdzi mozna szukac?Wiem ze byl szewcem.
Szukaniem Przodkow zajmuje sie od niedawna i neiorjetuje sie gdzie szukac.
Pozdrawjam Rozalia
Odp: Poszukuje informacji o rodzinie Haupt z Koscierzyny [wiadomość #20673 jest odpowiedzią na wiadomość #20661] Mon, 24 November 2025 17:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Henryk Breza jest aktualnie niedostępny  Henryk Breza
Member
Faktycznie, przepraszam ale nie zauważyłem. Jego zgon został odnotowany w parafii katolickiej w Kościerzynie, przesyłam wersję czarno-białą i kolorową ale obie są dosyć słabej jakości.
https://www.filemail.com/d/ertqncpeazzbczw
Pozdrawiam HB

[Uaktualnione dnia: Mon, 24 November 2025 17:48]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Poszukuje informacji o rodzinie Haupt z Koscierzyny [wiadomość #20674 jest odpowiedzią na wiadomość #20673] Mon, 24 November 2025 18:08 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Dziekuje bardzo
Pozdrawiam Rozalia
Poprzedni wątek: Posiadam i szukam informacji
Następny wątek: Jak mogę zdobyć tę książkę o Barłożnie?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 06:17:53 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund