Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » RODZINA SZELA
icon9.gif  RODZINA SZELA [wiadomość #5445] Sat, 04 December 2010 20:19 Przejdź do następnej wiadomości
Batalion01 jest aktualnie niedostępny  Batalion01
Miejsce: Gdynia
Member
Witam wszystkich!

Od niedawna zajmuj si Drzewem Genealogicznym mojej rodziny i wpadem na pewien problem. Potrzebuj informacji o nazwisku SZELA, a dokadnie o AUGUSTYNIE SZELA (ur.1870 zm.1945 w Gowidlinie) z Gowidlina. Oeni si z Juliann Dyszer w 1897 r. te w Gowidlinie. Mieli 19 dzieci. Ja jestem ich pra - wnukiem a wnukiem jednego z synw Augustyna - Waleriana Szela (1913 - 1998) z Rokit.

Problem tkwi wanie w tym, e nie wiem skd pochodzi i kim byli jego rodzice, rodzestwo lub cokolwiek zwizane korzeniami Augustyna. Jeli kto ma jakie informacje o nim, bardzo prosz o kontakt! By bym bardzo wdziczny!

Pozdrawiam serdecznie!

Rodzina - SZELA, DYSZER, CZAJA, BRYLOWSCY
Odp: RODZINA SZELA [wiadomość #5446 jest odpowiedzią na wiadomość #5445] Sat, 04 December 2010 22:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Augustyn Szela urodzi si w Sulczynie 11.X.1870
Jego rodzicami byli te Augustyn i Jzefina Duak (lub w Sulczynie w 1862). Augustyn by z Sulczyna a Jzefina z Pustek Borkowskich
Pozdrawiam
Staszek

Staszek
Odp: RODZINA SZELA [wiadomość #5448 jest odpowiedzią na wiadomość #5445] Sun, 05 December 2010 08:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Ooo, nie spodziewaem si tak szybkiej odpowiedzi Smile Hmm, w moich zapiskach, Augustyn Szela urodzi si 11 X 1870 - Tyle e ja te rda mam z przekazywania sobie z pokolenia na pokolenie Rolling Eyes

A tak oglnie, to skd masz takie informacje? Smile Bo jeli dao by si co wicej wycign (jakie daty urodzin jego rodzicw lub co), by bym te bardzo wdziczny Smile

Skonstruowaem drzewo genalogiczne mojej rodziny z nazwisk Dyszer, Brylowscy, Czaja i ten Szela wanie jest najwiksz zagadk Smile

Jeszcze raz bardzo dzikuj za informacje Smile

Odp: RODZINA SZELA [wiadomość #5449 jest odpowiedzią na wiadomość #5448] Sun, 05 December 2010 09:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Informacja pochodzi z indeksw, ktre kiedy robiem.
Same ksigi metrykalne znajduj si w Archiwum Diecezjalnym w Pelplinie i tam naley si uda w celu dalszych poszukiwa.
Masz ju lad a to poowa sukcesu.
Staszek

Staszek
Odp: RODZINA SZELA [wiadomość #5457 jest odpowiedzią na wiadomość #5449] Mon, 06 December 2010 08:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Bardzo dzikuj za informacje Smile Udam si tam w przyszym roku, mam nadziej e s tam chtni do udzielania informacji Very Happy

Pozdrawiam serdecznie Smile

Poprzedni wątek: Poszukuję czlonków rodziny Michałka
Następny wątek: Piotrowscy, Witkowscy - okolice Golubia
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 15 23:15:27 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund