Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Prośba o poradę
Prośba o poradę [wiadomość #5834] Fri, 07 January 2011 20:06 Przejdź do następnej wiadomości
MikiGrabis jest aktualnie niedostępny  MikiGrabis
Member
Mam taki dylemat.
Rozpoczynajc poszukiwania przodkw, krg zainteresowa ogranicza si do 4 nazwisk. W ostatnich latach okazao si, e moje pramatki maj bardziej dostpne dane ni praojcowie. Obecnie w krgu zainteresowa mam 24 nazwiska.
Od zawsze planowaam zjazd rodzinny. Ale trzymanie si jednej gazki (nazwiska) jest takie dziwne w tej sytuacji Very Happy
Te macie takie dylematy?
Mirosawa Grabis

Pozdrawia Mikusia
Odp: Prośba o poradę [wiadomość #5842 jest odpowiedzią na wiadomość #5834] Fri, 07 January 2011 21:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kaphis jest aktualnie niedostępny  kaphis
Miejsce: Leverkusen
Senior Member
Witam Pania.

Ja jeszcze nie bralem udzialu w zjezdzie rodzinnym.Aktualnie mam zaproszenia na takie zjazdy i organizowane sa one np. jako :

- zjad potomkow Grabowskich z Barlozna ,( u mnie to 5 pokolen potomkow ),
- zjazd potomkow Stefana Kppeler i Kreszenti Barth, ( u mnie to 7 pokolen potomkow)

W takiej sytuacji zjezdrza sie nie tylko rodzina noszaca konkretne nazwisko.

Pozdrawiam Marek Zajac

Marek Zając
Odp: Prośba o poradę [wiadomość #5845 jest odpowiedzią na wiadomość #5842] Fri, 07 January 2011 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj!!!.
W tym roku planuj zorganizowa zjazd rodu Komiskich linia ustalona sprzed 1740 r.
Zamierzam i chyba wypada zaprosi wszystkich ustalonych i znanych potomkw rodu.
I tak pod koniec wieku XIX Konstancja Komiska wysza za m za Jzefa Borowskiego. Kolejni potomkowie Jzefa s jednoczenie potomkami Konstancji ich te zapraszam.
Braem udzia w kilku zjazdach rodzinnych / nie moich/ i odbywao si to wedug tego schematu.
pozdrawiam
Krzysiek
Odp: Prośba o poradę [wiadomość #6003 jest odpowiedzią na wiadomość #5834] Sun, 30 January 2011 19:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jad47 jest aktualnie niedostępny  jad47
Member
Witam i prosz o porad a, mianowicie w lata 1850 1890 w zapisach ksig metrykalnych parafii Papowo Toruskie nie ma zapisu urodzenia si mojego przodka, natomiast w ksigach USC jest lub odwrotnie w ksigach USC jest zapis w kocielnych nie ma.Dotyczy to miejscowoci Tylice, Folzg, Gostkowo (parafia po roku 1927)Papowo Toruski moe kto ma jaki pomys gdzie szukac ,zaczam przegldac ssiednie USC ale nic na razie nie znalazam Jadwiga.
Odp: Prośba o poradę [wiadomość #6013 jest odpowiedzią na wiadomość #6003] Mon, 31 January 2011 09:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj.
Ja bym szuka najbliszej parafii Ewangelickiej.
Krzysiek
Odp: Prośba o poradę [wiadomość #6017 jest odpowiedzią na wiadomość #6013] Mon, 31 January 2011 13:47 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jad47 jest aktualnie niedostępny  jad47
Member
Tak ale akta ksig ewangelickich s w Berlinie juz to prbowaam ,jedynie nieraz w ksiegach zgnw jest zaznaczone jakiego wyznania by zmary Jadwiga.
Poprzedni wątek: Jakie to imię
Następny wątek: księgi metrykalne
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Aug 07 05:09:28 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund