| Szczepański, Grabowski - Lubiszewo, Lunau? [wiadomość #2499] |
Thu, 23 July 2009 20:52  |
agaczela
|
Junior Member |
|
|
Witam Wszystkich:)
Jestem tutaj po raz pierwszy.Moje kilkuletnie poszukiwania zaprowadziy mnie z Kujaw na Pomorze.Poszukuj informacji o moich praprapradziadkach Janie Szczepaskim i Fraciszcze Grabowskiej.Znalazam tutaj zapis ich slubu 1855 Lubiszewo par Tczew.Niesety jaki rok temu skontaktowaam sie z Pani,ktra prowadzi rejestr lubw z Tczewa i niestety nie ma innych danych w zapisie.Mam informacj z aktu lubu mojego prapradziadka te Jana Szczepaskiego,e urodzi si w 1858roku w Lubiszewie natomiast jego matka w dniu lubu w 1881 roku ya i mieszkaa w miejscowoci Lunau.Pocztkowo zaprowdzio mnie to do miejscowoci Wielkie unawy koo Cemna.Jednak teraz doszukaam si niistniejcej miejscowoci Lunau(obecie dzielnica Tczewa -Suchostrzygi).Czy ktos moe z Pastwa wie czy obecna parafia Lubiszewo posiada ksigi metrykalne?A moe kto z Pastwa tam rwnie ma zlokalizowanych swoich przodkw:)Interesuje mnie rwnie miejcowo Lunau no i oczywicie wszystkie inforacje dotyczce Szczepaskich z tych okolic.Mj prapradziadek Jan oeni si z Tekl Osisk w Gniewkowie.Ja oczywicie mog si zrwanowa pomoc w poszukiwaniach w Bydgoszczy Inowrocawiu i okolicach
serdecznie wszystkich pozdrawiam
Agnieszka
[Uaktualnione dnia: Mon, 26 September 2011 19:37] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Szczepańscy,Grabowscy Lubiszewo,Lunau? [wiadomość #2501 jest odpowiedzią na wiadomość #2499] |
Thu, 23 July 2009 22:05  |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Niemiecki sownik historyczny nazw miejscowoci Pomorza podaje Lunau jako Lunowo w parafii Tczew. Gdzie to jest nie znalazlem. Ksigi z parafii Lubiszewo s zdygitalizowane przez naszych genealogw i ich kopie znajduj si w AD Pelplin.
Chrzty od 1824 (wczeniejsze 1710-1723)
luby od 1825 (wczeniejsze 1704-1718)
zgony od 1779
Miejscowoci nalece do parafii: Lubiszewo, Goszyn, Knibawa, Koziory, Liniewko, Maewo, Mynki, Owczarki, Piwnice, Rokitki, Rukosin, Swaroyn, Stanisawie, liwiny, Wtkowy, Zabagno, Zalewki
Pozdrawiam bardzo wakacyjnie
Staszek Pieniek
Staszek
[Uaktualnione dnia: Thu, 23 July 2009 22:05] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|