Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » Akt zgonu - Potrzebne do indeksacji
Akt zgonu - Potrzebne do indeksacji [wiadomość #9019] Sun, 20 November 2011 18:03 Przejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Bardzo prosz o odczytanie kogo pochowano w par. Chmielno w roku 1862 ?

pozdrawiam
Jola
  • Załącznik: 033.JPG
    (Rozmiar: 301.53KB, Pobrano 172 razy)

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Tue, 06 December 2011 13:41] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Potrzebne do indeksacji [wiadomość #9020 jest odpowiedzią na wiadomość #9019] Sun, 20 November 2011 18:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Stadtkind jest aktualnie niedostępny  Stadtkind
Senior Member
Witam,

Swawodda - Schornsteinfeger = kominiarz. Zmar bdc w podry (?) Pochowany zosta na cmentarzu w Kartuzach. Zgosi sotys Trowski (?) Przyczyna zgonu Narrenfieber (?) Moe co mieszam. Do koca nie mog si w tym rozczyta.
Odp: Potrzebne do indeksacji [wiadomość #9021 jest odpowiedzią na wiadomość #9020] Sun, 20 November 2011 18:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Senior Member
Dzikuje Smile

imienia brak jak mniemam Smile

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Potrzebne do indeksacji [wiadomość #9022 jest odpowiedzią na wiadomość #9021] Sun, 20 November 2011 22:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malrom jest aktualnie niedostępny  malrom
Senior Member
Pani Jolu

w uzupenieniu poprzedniej odpowiedzi:

Zmary o nazwisku Swawodda by kominiarzem, zmar na gorczk nerwow / Nervenfieber /,
zgon zgosi sotys Trowski,
Kominiarz Swawodda zmar w czasie podry,
a Krlewski Urzd Rentowy w Kartuzach/
Knigliche Rent=Amt zu Carthaus/
zarzdzi aby zmary zosta pochowany na tutejszym
cmentarzu /Kh=Kirchhof/.
Imi zmarego jest nie podane .

pozdrawiam
Roman M.
Odp: Potrzebne do indeksacji [wiadomość #9023 jest odpowiedzią na wiadomość #9022] Sun, 20 November 2011 23:05 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Senior Member
Dzikuje bardzo za wyczerpujce informacje.
Jola

Poprzedni wątek: Księga ślubów 1850 Nowa Cerkiew
Następny wątek: prośba o rozszyfrowanie słowa
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Aug 04 11:52:54 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund