| Potomkowie Józefa Laskowskiego z Gdańska [wiadomość #3] |
Fri, 24 March 2006 14:57  |
|
|
Witam
Poszukuj kontaktu z potomkami: Jzefa Laskowskiego - kolejarz polski w WM Gdask, urodzony w Sampawie w 1894 roku syn Jana, zgin w Dachau 27 XI 1942 roku, brat mojego dziadka Konrada Laskowskiego. Oeni si z Anastazj Lendzion.Dzieci: Feliks i Edwin
Pozdrawiam
[Uaktualnione dnia: Tue, 28 March 2006 01:15] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Potomkowie Józefa Laskowskiego z Gdańska [wiadomość #526 jest odpowiedzią na wiadomość #3] |
Sat, 03 March 2007 12:39   |
Dario
|
Junior Member |
|
|
| janlask napisa(a) dnia pi, 24 marzec 2006 02:57 | Witam
Poszukuj kontaktu z potomkami: Jzefa Laskowskiego - kolejarz polski w WM Gdask, urodzony w Sampawie w 1894 roku syn Jana, zgin w Dachau 27 XI 1942 roku, brat mojego dziadka Konrada Laskowskiego. Oeni si z Anastazj Lendzion.Dzieci: Feliks i Edwin
Pozdrawiam
|
Witam 
Co prawda mj dziadek nazywa si Jzef Laskowski ale to chyba nie ten sam - mj dziadek ur. sie 17 maja 1925 r. w Lipowcu - w okolicach Mawy.
Mia on Regin Laskowsk z domu Sagalska.
Pewnie to nie jest osoba , ktrej pan szuka lecz zapewne w paskich poszukiwaniach natkn si pan na ten wanie trop - myl , e moemy wymienia si informacjami - ja dopiero zaczynam poszukiwania korzeni ale jak tylko znajd cokonkretnego to dam zna.
Gdy szukajc swoich przodkw zapewne nieraz trafi na dane o paskich - z oczywistych wzgldw ( to samo nazwisko )
Imiona rodzicw mojego dziadka to :
Wadysaw Laskowski oraz Zofia Laskowska - niestety nie znam jej nazwiska rodowego.
Z opowiada pamitam tylko , e Wadysaw Laskowski chwali si pochodzeniem lordowskim czy co w tym stylu , e jego ojcie mia przed nazwiskiem VON - myl , e prdzej czy pniej dojd i do tych danych.
Pozdrawiam i licz na pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Potomkowie Józefa Laskowskiego z Gdańska [wiadomość #539 jest odpowiedzią na wiadomość #538] |
Tue, 06 March 2007 00:43  |
|
|
| Dario napisa(a) dnia pon, 05 marzec 2007 07:24 | ...
Z tego co mi opowiadaa matka, to jej dziadek chwali si kiedy , e jego ojciec mia jaki nieduy paacyk na warmiii i mazurach - ale pojcia nie mam gdzie ...
|
Witam
Jeden z dworkw Laskowskich jest tu :
http://www.szlachta.org/obraz/VN3-4_d.jpg
Co prawda nie warmisko - mazurskie, ale warte zachowania.
Moi Laskowscy od 1776 roku (udokumentowane) mieszkali na Ziemii Lubawskiej i tak jest do tej pory.
Pozdrawiam Janusz Laskowski
|
|
|
|