Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PTG » Co sie stalo z lista Czlonkow ????????
Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8860] Tue, 25 October 2011 15:27 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostÄ™pny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Dlaczego sie nie znajduje na liscie czlonkow?
i gdzie zginela lista moich wplad miesiecznych ktore moglem ogladnac na necie(stronie)
mam zamiar przelac pieniadze za ten rok a tu niewidze kata ani wplad z zeszlego roku ?
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8861 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Tue, 25 October 2011 20:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostÄ™pny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
No w³asnie. Ja tez zosta³am usuniêta z listy cz³onków bez jakiejkolwiek informacji.

Katarzyna ZakryÅ›-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8862 jest odpowiedzią na wiadomość #8861] Tue, 25 October 2011 21:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostÄ™pny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Ta w±tpliwa przyjemno¶æ te¿ mnie dotknê³a. Je¿eli by³ jaki¶ powód (chyba sk³adki) to mo¿na by³o powiadomiæ telefonicznie lub e-mailem.
Pozdrawiam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8866 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Tue, 25 October 2011 22:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostÄ™pny  Janusz
Senior Member
Witaj!
Sorry , ale mam do Ciebie pytanie czy odes³a³es ju¿ podpisan± nowa deklarcje do Jarka do nowego PTG, bo z tego co wiem to Jarek wy³sa³ do wszystkich cz³onków deklaracjê do nowego PTG?
Przepraszam za zaistnia³e problemy.
pzdr.Janusz
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8867 jest odpowiedzią na wiadomość #8866] Tue, 25 October 2011 22:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Sorry, ale zadnej deklaracji nie dosta³am a myslê ¿ebym jej nie przeoczy³a.

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8869 jest odpowiedzią na wiadomość #8866] Tue, 25 October 2011 22:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Za katnal - nic nie otrzyma³em.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8878 jest odpowiedzią na wiadomość #8869] Wed, 26 October 2011 09:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarob jest aktualnie niedostÄ™pny  jarob
Senior Member
Jak wszyscy wiemy od miesi±ca lipca br. dzia³a rejestrowe PTG.
Stare Towarzystwo zosta³o postawione w stan likwidacji.
Niestety cz³onkowie nie mog± przej¶æ do niego p³ynnie, tak jak nie mo¿na by³o przekszta³ciæ jednego towarzystwa w drugie.

Ka¿dy musi podpisaæ w³asnorêcznie now± deklaracjê. Do tej pory wys³a³em deklaracje wszystkim cz³onkom, którzy nie zalegali ze sk³adkami i te osoby w miarê sk³adania deklaracji zostan± przyjêci do rejestrowego PTG, uchwa³± Zarz±du i pojawi± siê spowrotem na li¶cie.
Teraz zacz±³em rozsy³aæ deklaracjê pozosta³ym osobom. Oczywi¶cie te osoby bêd± musia³y uregulowaæ zaleg³o¶ci. Irenka ju¿ nie jeden meil wys³a³a tym, którzy zalegaj± i niestety ma³o kto siê odezwa³ i raczy³ zap³aciæ sk³adki. Widaæ takie radykalne posuniêcia s± skuteczniejsze Wink Chcia³em dodaæ, ¿e bycie cz³onkiem Towarzystwa, to te¿ obowi±zki (np. p³acenie sk³adek z góry).
Nowa deklaracja jest równie¿ dostêpna na naszej stronie w zak³atce "Dokumenty", mo¿na j± stamt±d pobraæ, wype³niæ, zeskanowaæ i podes³aæ. Nowe konto równie¿ znajduje siê w deklaracji.

Chcieli¶my, aby przez pewien czas funkcjonowa³y dwa skarbniki, ale niestety nie by³o to mo¿liwe technicznie. Za t± sytuacjê przepraszamy.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8881 jest odpowiedzią na wiadomość #8878] Wed, 26 October 2011 15:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Szkoda, ¿e takie informacje nie by³y wczesniej rozes³ane, a poza tym od Pani Irenki ¿aden mail tez do mnie nie dotar³ Sad

Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8882 jest odpowiedzią na wiadomość #8878] Wed, 26 October 2011 16:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Ja niestety ¿adnej wiadomo¶ci od p.Ireny nie dosta³em, natomiast sk³adki "raczê" zap³cic ale ILE? skoro dotychczasowe informacji o zaleg³o¶ciach zosta³y wykasowane.
Pozdrawiam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8883 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Wed, 26 October 2011 21:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
IrenaSopot jest aktualnie niedostÄ™pny  IrenaSopot
Senior Member
Witam wszystkich serdecznie.
Jak wiadomo , zmieni³ siê status naszego PTG . Stowarzyszenie zwyk³e , jakim byli¶my do tej pory zosta³o rozwi±zane na Walnym Zebraniu w dniu 10.09.2011r i lista cz³onków sta³a siê nieaktualna. Powsta³o nowe ,rejestrowane PTG i ka¿dy , kto pragnie zostaæ jego cz³onkiem , powinien wype³niæ i dos³aæ now± deklaracjê. Nowa Deklaracja a tak¿e Regulamin cz³onkowski- z którym bardzo proszê siê zapoznaæ- znajduj± siê na naszej stronie w zak³adce Dokumenty.W zwi±zku z tym ,¿e -z tego co wiem- nie mo¿ecie Pañstwo wej¶æ na Skarbnika , porozsy³am do wszystkich maile z informacj± o stanie konta na skarbniku danej osoby.
Wszelkie pytanie i niejasno¶ci proszê zg³aszaæ mailem do Zarz±du.

[Uaktualnione dnia: Thu, 27 October 2011 01:14]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8885 jest odpowiedzią na wiadomość #8883] Thu, 27 October 2011 11:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
arletaso1 jest aktualnie niedostÄ™pny  arletaso1
Member
A ja mam pytanko dotycz±ce wpisowego: czy to, wp³acali¶my na konto poprzedniego towarzystwa przechodzi na to nowe czy te¿ ponownie powinni¶my wp³acaæ po 30 z³?

pozdrawiam
Arletta
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8886 jest odpowiedzią na wiadomość #8885] Thu, 27 October 2011 12:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarob jest aktualnie niedostÄ™pny  jarob
Senior Member
Uchwa³± Zarz±du PTG osoby, które nie zalega³y ze sk³adkami s± zwolnione z op³aty wpisowego. Natomiast osoby zalegaj±ce bêd± indywidualnie rozpatrywane po z³o¿eniu deklaracji, o decyzji zostan± powiadomione.

Pozdrawiam,
Jarek Bieliński
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8887 jest odpowiedzią na wiadomość #8886] Thu, 27 October 2011 16:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Odpowied¼ godna prezesa. Brawo.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8895 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Fri, 28 October 2011 20:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Skarbnik poprzedniej wersji towarzystwa powinien byæ juz dostêpny dla wszystkich cz³onków, niezale¿nie od tego czy uda³o siê im ju¿ przepisac do nowego czy nie. Jakby cos dalej nie dzia³a³o prosze o uwagi. Sk³adki powinny byæ tam naliczane tylko do koñca wrze¶nia.

Przepraszam za opó¼nienie. To powinno by³o siê pojawiæ w momencie korygowania nowej listy cz³onków. To by³a moja pomy³ka, bo by³o, ale widzieli to tylko nowi (zaklepani ju¿ cz³onkowie).

Wkrótce powinny siê pojawiæ te¿ rozliczenia dla nowej wersji naszego towarzystwa.

Adam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8898 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sat, 29 October 2011 20:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostÄ™pny  jankontek
Member
Ja te¿ ze zdziwieniem stwierdzi³em, ¿e usuniêto mnie z listy cz³onków. Serdecznie dziêkujê za takie traktowanie. Nie otrzyma³em w tej sprawie ¿adnej informacji. My¶lê, ¿e kto¶ tu powinien siê zastanowiæ nad tym co robi.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8899 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sat, 29 October 2011 21:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Wydaje mi siê, ¿e nawet nie bywaj±c regularnie na spotkaniach towarzystwa, ³atwo mo¿na dowiedzieæ co siê dzieje. £±cznie ze zmianami formalnymi, likwidacj± starego i powstaniem nowego w trochê innej formalnej postaci. Akurat od ³adnych paru miesiêcy nie uda³o mi siê trafiæ na ¿adne ze spotkañ, ale wiem co siê dzieje. S± relacje na stronie, a z drugiej strony w najwa¿niejszych sprawach dostajemy informacje emailem.

Zmiany w li¶cie cz³onków pojawi³y sie gdzie¶ w okolicy po³owy pa¼dziernika. By³o to zwi±zane z konieczno¶ci± uruchomienia nowej wersji skarbnika na stronie. Jeszcze nad tym pracujê. Nie ma mo¿liwo¶ci kontynuacji starego. Pieni±dze nikomu nie zgin±. Z tego co wiem od Ireny, mo¿na albo odebraæ nadwy¿kê albo przelaæ j± jako sk³adki do nowej wersji towarzystwa.

Ca³a ta operacja jest troszkê bolesna. Jest krótki moment, kiedy niektórzy z nas znikli z listy cz³onków. Z tego co wiem to Jarek do wszystkich rozsy³a³ informacjê o konieczno¶ci wype³nienia nowej deklaracji cz³onkowskiej. Nie widzê problemu w tym, ¿eby w przypadku braku takiej informacji pomêczyæ Jarka emailem. Mo¿e gdzie¶ co¶ po drodze zginê³o....

Za grzebactwo w li¶cie cz³onków zabra³em siê po otrzymaniu od Jarka pierwszej wersji listy cz³onków. Je¶li komu¶ co¶ to namiesza³o to przepraszam, ale kiedy¶ muszê to zrobiæ, a im szybciej tym lepiej.

Adam
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8900 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sat, 29 October 2011 21:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam.
Parê postów wy¿ej da³am informacjê:

"Jak wiadomo , zmieni³ siê status naszego PTG . Stowarzyszenie zwyk³e , jakim byli¶my do tej pory zosta³o rozwi±zane na Walnym Zebraniu w dniu 10.09.2011r i lista cz³onków sta³a siê nieaktualna. Powsta³o nowe ,rejestrowane PTG i ka¿dy , kto pragnie zostaæ jego cz³onkiem , powinien wype³niæ i dos³aæ now± deklaracjê. Nowa Deklaracja a tak¿e Regulamin cz³onkowski- z którym bardzo proszê siê zapoznaæ- znajduj± siê na naszej stronie w zak³adce Dokumenty.W zwi±zku z tym ,¿e -z tego co wiem- nie mo¿ecie Pañstwo wej¶æ na Skarbnika , porozsy³am do wszystkich maile z informacj± o stanie konta na skarbniku danej osoby.
Wszelkie pytanie i niejasno¶ci proszê zg³aszaæ mailem do Zarz±du."

Tak jak Adam napisa³ :
"Pieni±dze nikomu nie zgin±. Z tego co wiem od Ireny, mo¿na albo odebraæ nadwy¿kê albo przelaæ j± jako sk³adki do nowej wersji towarzystwa."

Jestem w trakcie rozsy³ania maili z informacj± do wszystkich cz³onków.
Trochê cierpliwo¶ci , proszê.

Irena
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8901 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sun, 30 October 2011 00:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Widzê, ¿e siê zupe³nie nie rozumiemy. Widocznie odbieramy na innych poziomach. Powiem delikatnie. Jest ma³o przyjemne dowiadywaæ siê od znajomych, ¿e ju¿ siê nie jest cz³onkiem PTG, a po blisko 2 miesi±cach, po interwencji kilku cz³onków, otrzymuje siê informacjê, ¿e trzeba z³o¿yæ now± deklaracjê.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8902 jest odpowiedzią na wiadomość #8860] Sun, 30 October 2011 09:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Zupe³nie siê nie rozumiemy.
Od kwietnia wszystkim by³o wiadomo , ¿e zmieniamy status PTG ze zwyk³ego na rejestrowane.Nie ma mo¿liwo¶ci przekszta³cenia jednego w drugie.Trzeba zakoñczyæ dzia³alno¶æ starego i nast±pi³o to 10.09.2011 na Walnym Zebraniu. By³a o tym informacja.Zaczê³o dzia³aæ nowe , rejestrowane PTG. Nikt z cz³onków nie zosta³ wykre¶lony bez powodu. To ,¿e nie ma kogo¶ na nowej li¶cie , nie jest równoznaczne z wykre¶leniem .Obecnie na naszej stronie jest lista osób , które wyrazi³y chêæ wst±pienia do nowego PTG. Osoby , których nie ma na tej li¶cie nie z³o¿y³y jeszcze nowej deklaracji.Osoby , które nie maj± ¿adnych zaleg³o¶ci w starym PTG i nie ma innego powodu by je usun±æ , na pewno by³y na li¶cie cz³onków do 10.09.2011.Wystarczy z³o¿yæ now± deklaracjê , która jest dostêpna na naszej stronie w zak³adce - Dokumenty.Nadp³aty sk³adek zostan± przeniesione na nowe konta cz³onków.
Wystarczy obserwowaæ , co siê dzieje w PTG, a w razie jakichkolwiek niejasno¶ci mo¿na wys³aæ zapytanie do Zarz±du.

Irena
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8904 jest odpowiedzią na wiadomość #8902] Sun, 30 October 2011 11:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Ci±g³e powtarzanie tych samych w±tpliwych argumentów niczego nie wyja¶nia. Proszê powiedzieæ, kto, kiedy i w jaki sposób poinformowa³ wszystkich cz³onków PTG o tym, ¿e nie jest mo¿liwe automatyczne przej¶cie do nowego towarzystwa i w zwi±zku z tym konieczne jest z³o¿enie dowej deklaracji. Nie ka¿dy ma czas, ¿eby ¶ledziæ wszystkie dyskusje na forum. Ka¿d± woln± chwilê po¶wiêcam na indeksowanie ksi±g, co chyba widaæ po ilo¶ci wykonanych przeze mnie indeksów. Je¶li otrzymam konkretn± odpowied¼ uznam, ¿e siê myli³em.
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8906 jest odpowiedzią na wiadomość #8904] Sun, 30 October 2011 14:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kuzyn jest aktualnie niedostÄ™pny  Kuzyn
Junior Member
Wyja¶nienie tej sprawy powinno brzmieæ bardzo prosto:
"Zawalili¶my sprawê. Nasza wina. Serdecznie przepraszamy wszystkich."
Zarz±d PomTG
i Amen
Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8907 jest odpowiedzią na wiadomość #8906] Sun, 30 October 2011 20:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostÄ™pny  Janusz
Senior Member
Witajcie!
Wszystkim cz³onkom starego i nowego PTG nale¿± siê Wielkie przeprosiny za ca³e to zamieszanie z list± cz³onków Towarzystwa.
Jednoczesnie przepraszamy wszystkich cz³onków za brak jednoznacznej informacji odno¶nie konieczno¶ci z³o¿enia deklaracji przyst±pienia do nowego PTG.

Zmianê danych na li¶cie cz³onków, zamierzamy zakoñczyæ najpó¼niej do koñca listopada.
Za wszelkie utrudnienia przepraszamy
Za Zarz±d PTG
Janusz Pawelczyk

Odp: Co sie stalo z lista Czlonkow ???????? [wiadomość #8911 jest odpowiedzią na wiadomość #8907] Mon, 31 October 2011 07:54 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Januszu bardzo dziekujê. Myslê, ¿e TERAZ moge z³ozyc nowa deklaracjê.

POZDRAWIAM

Poprzedni wÄ…tek: Indeksacja
Następny wątek: Wiadomość
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Oct 04 10:53:34 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund