Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Hoffmann
Hoffmann [wiadomość #3465] Tue, 26 January 2010 02:09 Przejdź do następnej wiadomości
klopotek1980 jest aktualnie niedostępny  klopotek1980
Junior Member
Witam,
Poszukuje jakichkolwiek informacji o Rodzinie Hoffmann - moj pra-pra - dziadek Gustaw (August) Hoffmann urodzil sie prawdopodobnie w 1836 roku, w 1854 roku ozenil sie z Agata Sreberska w Starogardzie Gdanskim.
Jesli ktos posiada informacje o rodzinie Hoffmann czy Sreberski prosze o kontakt.
Z powazaniem
Ela
Odp: Hoffmann [wiadomość #3496 jest odpowiedzią na wiadomość #3465] Mon, 01 February 2010 14:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malgoskaKlewen jest aktualnie niedostępny  malgoskaKlewen
Junior Member
Witam!!!
w moich poszukiwaniach ludzi o nazwisku Klewenhagen, spotka³am w bazie PTG w akcie chrztu w paraf. Nowe Konstancia Hoffman. Prosze zobacz wyszukuj±c nazwisko Teodor Klewenhagen.
Nic wiêcej o tych osobach nie wiem. Mo¿e wspolnie znajdziemy wiêcej danych.
Serdecznie pozdrawiam z Poznania Ma³gorzata
Odp: Hoffmann [wiadomość #3508 jest odpowiedzią na wiadomość #3496] Tue, 02 February 2010 00:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
klopotek1980 jest aktualnie niedostępny  klopotek1980
Junior Member
Witam,
Dziekuje bardzo za wiadomosc. Sprawdzilam i byc moze jest to jakis stopien powiazania. Najtrudniejsze jest to, ze nie posiadam zbyt wiele informacji na temat rodziny Hoffmann. Moi przodkowie po slubie w Starogardzie Gdanskim - skad prawdopodobnie pochodzila Agata Sreberska - przeniesli sie do parafii Zblewo, byc moze wrocili w rodzinne strony Augustyna? Parafia Zblewo jest bardzo duza i nadal brak indeksow.
Serdecznie pozdrawiam
Ela
Odp: Hoffmann [wiadomość #3512 jest odpowiedzią na wiadomość #3496] Tue, 02 February 2010 12:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malgoskaKlewen jest aktualnie niedostępny  malgoskaKlewen
Junior Member
Witam !!!
Pewnego Teodora Klewenhagen spotka³am w ksi±¿ce adresowej w latach 1923- 1938 w Bydgoszczy , razem z nim mieszka³a Zofia , co mi nasuwa przypuszczenie ¿e mog± byæ Ci prze zemnie wcze¶niej podani z Nowe. Nastepny krok to ksi±zki meldunkowe Bydgoszcz ale czy s±? Do AP Byg. mam jeszcze innych kilka pytan?ale to dopiero wiosn±.
Pozdrawiam z Poznania Ma³go¶ka
Odp: Hoffmann [wiadomość #4334 jest odpowiedzią na wiadomość #3512] Mon, 26 July 2010 18:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
zdzisieksz jest aktualnie niedostępny  zdzisieksz
Junior Member
-witam.mam rodzinê o nazwisku hoffmann i mieszkaj± w okolicacH WYRZYSK-M£OTKÓWKO i okolice.mo¿e...
Odp: Hoffmann [wiadomość #4345 jest odpowiedzią na wiadomość #3465] Wed, 28 July 2010 08:45 Przejdź do poprzedniej wiadomości
arletaso1 jest aktualnie niedostępny  arletaso1
Member
Witam,
ja w swoim drzewie te¿ mam przodków o tym nazwisku. Mieszkali we wsi Po³êczyno.Smile
pozdrawiam
Arleta
Poprzedni wątek: GDYNIA WYRZYSK SOLINSKA MACHINSKA
Następny wątek: Weronika Klatt
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 20:38:43 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund