Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Malinowski
Malinowski [wiadomość #18] Sun, 26 March 2006 21:44 Przejdź do następnej wiadomości
malinowska jest aktualnie niedostępny  malinowska
Member
Poszukuj rodzin Malinowskich ktrzy wywodz si z bydgoskiego a nastpnie przenieli si w okolice Halicza i Delejowa w woj. stanisawowskim. Moje dane wstecz kocz si na Janie Malinowskim zam. w Delejowie i Jego rodzinie.Wiem e Jego rodzice mieszkali w Haliczu i e korzenie Ich sigaj do woj. bydgoskiego.W AGAD w Warszawie jest tylko cz ksig metrykalnych i dopiero w lecie mog je sprawdzi. Do tego czasu chciaabym zebra jak najwicej danych. Moe kto razem ze mn zechce odtwoy histori rodziny?
Bogusawa Malinowska
Odp: Malinowski [wiadomość #21 jest odpowiedzią na wiadomość #18] Mon, 27 March 2006 16:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
W Grudziadzu mieszkal wielki Olimpijczyk Polski Bronislaw Malinowski (BRUNO)(Biegacz)
Odp: Malinowski [wiadomość #23 jest odpowiedzią na wiadomość #21] Mon, 27 March 2006 18:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Milksurfer napisa(a) dnia pon, 27 marzec 2006 04:22

W Grudziadzu mieszkal wielki Olimpijczyk Polski Bronislaw Malinowski (BRUNO)(Biegacz)

Dzikuj-doczyam do oczekujcych na ew. poczenie. Wiem te o Mikoaju Malinowskim-historyku.Smile Na stronie p.Jurzaka s herby i kilka osb o nazwisku Jasiski.
Do usyszenia Smile Bogusawa M.

[Uaktualnione dnia: Mon, 27 March 2006 18:35]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Malinowski [wiadomość #43 jest odpowiedzią na wiadomość #18] Fri, 31 March 2006 19:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member

Nazywam sie Jasinski

w przes mnie zebranych zapiskach znalazlem Malinowska

Slub odbyl sie w NOWE nad Wisla

W 1802-05r slub Wincety Jasinski & Elzbieta Malinowska
Odp: Malinowski [wiadomość #44 jest odpowiedzią na wiadomość #43] Fri, 31 March 2006 21:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam, my si ju dosy dobrze znamy .Niestety Malinowscy ktrych szukam byli z Kresw wschodnich ( Delejw, Halicz) a wczeniej zamieszkiwali ok. Bydgoszczy ( jak mj .p.te mwi ,pochodzili z bydgoskiego). Wiem e na tamtych terenach zamieszkaa z powrotem rodzina ktra moe jeszcze mie wicej informacji , wic do pki nie mog jecha do AGAD w Warszawie-rozgldam si i zbieram rne materiay a moe rodzinka w kocu znajdzie Ich adres chocia w przyblieniu. Dzikuj za pami!
Bogusawa Malinowska
Odp: Malinowski [wiadomość #45 jest odpowiedzią na wiadomość #44] Fri, 31 March 2006 21:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
ja sie dowiedzialem ze malinowscy Lepiej powiedziec Bronislaw Malinowski podobno pochodzil z
Rulewa kolo Komorska
Odp: Malinowski [wiadomość #46 jest odpowiedzią na wiadomość #43] Fri, 31 March 2006 21:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Wincenty Jasinski z Elzbieta Malinowska wzieli slub dokladnie 8 sierpnia 1805 roku
Stanislaw Pieniazek

Staszek
Odp: Malinowski [wiadomość #48 jest odpowiedzią na wiadomość #46] Sat, 01 April 2006 14:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Obu Panom dzikuj !
Czy Bronisaw to ojciec Elbiety ?
Sprawdziam na mapie to bardzo prawdopodobne miejsce i najblisze moim dotychczasowym poszukiwaniom.
Mam jeszcze prob. Szkoda mi niektrych niezwizanych danych wyrzuca bo nie wiadomo co si moe przyda i jeli znalazam jakie powizania innych rodzin Malinowsich chciaabym je jako zachowa i nie szuka potem p dnia. Czy warto je zatrzymywa a jeli tak to w jakiej formie to zrobi bo exel daje mao moliwoci jeli jest wicej danych a w zeszycie ju si gubi.
Bogusawa Malinowska
PS.
Wesoego dnia ! Very Happy
Odp: Malinowski [wiadomość #59 jest odpowiedzią na wiadomość #48] Wed, 05 April 2006 17:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Najpierw chce podziekowac za Informacje
byly nawet troche przydatne zwlaszcza Senatorzy i Ksiega adressowa Polski

Ja jestem Jasinski z pomorza i Rodzina pochodzi z Komorska
szukam po Metrykach Koscielnych .

z checiom przejme informacje ktore pani posiada i je wypale moze sie komus przydadza najlepiej ale jak by je pani wpisala w EXCEL
prosze dokladnie spisac informacje (przejme je jezeli sa Wjarygodne czyli prosze podawas Daty narodzin slubuw Zgonow jak Miejsce kosciola i nazwe. dzien/Miesiac/Rok tych zdazen)

Odp: Malinowski [wiadomość #60 jest odpowiedzią na wiadomość #59] Wed, 05 April 2006 19:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
To s dane z ksiek i internetu .Musz je przejrze i odp. na PRIV.
Bogusawa
Odp: Malinowski [wiadomość #66 jest odpowiedzią na wiadomość #60] Thu, 06 April 2006 12:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Hallo
najlepiej prosze mi tu wyslac:

genealogia-jasinski@gmx.de
Odp: Malinowski [wiadomość #110 jest odpowiedzią na wiadomość #66] Fri, 05 May 2006 02:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Hallo
Znalaslem
Spisy Malinowskich W Prusach Zachodnich
Moze sie Przydadza Stoja tez Miejscowosci

http://www.odessa3.org/collections/land/wprussia/link/kk-m.t xt
Odp: Malinowski [wiadomość #935 jest odpowiedzią na wiadomość #18] Thu, 18 October 2007 19:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wojtdominik jest aktualnie niedostępny  wojtdominik
Junior Member
Witam.
Ja take mam w rodzinie Malinowskich. Moja babka ze strony ojca nazywaa si Wadysawa Dominikowska z domu Listewnik i miaa siostr - midzy innymi - Wiktori, ktra wysza za m za Maksymiliana Malinowskiego. Z tego zwizku byo trzech synw: Marian, Jerzy i Zbigniew. Moja babka urodzia si w roku 1918 w Pienikowie gm.Gniew, pow.tczewski. Niestety nie znam daty ani miejsca urodzenia ciotki Wiktorii ale powinny by zblione.
To wszystkie informacje na temat nazwiska Malinowski jakie posiadam. Jeli pomogem to bardzo si ciesz i prosz o odpowied - sam take bybym zainteresowany uzupenieniem wiedzy o dalszej rodzinie.
Pozdrawiam i ycz powodzenia.
Odp: Malinowski [wiadomość #937 jest odpowiedzią na wiadomość #935] Fri, 19 October 2007 09:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj. Nie widz powizania . Obecnie sporo Malinowskich z Mojej rodziny zamieszkuje okolice Bydgoszczy i Poznania, jednak w roku o ktrym piszesz, wszystkie lady sigaja do stanisawowskiego na Kresach Wschodnich . Moje drzewko mozesz zobaczy na Trees.pl
" Malinowscy z Delejowa". Smile
Pozdrawiam, Bogna
Odp: Malinowski [wiadomość #1336 jest odpowiedzią na wiadomość #110] Sat, 07 June 2008 10:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Ewa238 jest aktualnie niedostępny  Ewa238
Junior Member
Serdecznie dzikuj za podanie linku. Znalazam tam interesujce mnie nazwiska. Ja te mam w rodzinie osob o nazwisku Malinowska. Bya to Kunegunda Malinowska. Wysza za m za Andrzeja Lipowskiego. Moga pochodzi z Salna lub innych wiosek z okolic Grudzidza. Dziki linkowi odnalazam lady wiodce mnie do dalszych poszukiwa dla nazwisk Lipowski, Chojnowski i Kuniczkowski. Jeszcze raz dzikuj za podanie tego linku Very Happy
Ewa Chojnowska-Kupiec
Odp: Malinowski [wiadomość #1451 jest odpowiedzią na wiadomość #18] Sun, 14 September 2008 22:57 Przejdź do poprzedniej wiadomości
wojtdominik jest aktualnie niedostępny  wojtdominik
Junior Member
Wiktoria Malinowska (z d.Listewnik) ur.23.03.1921r. M Maksymilian Malinowski ur.24.09.1926r.

Do Milksurfera - napisae ,,...Rodzina pochodzi z Komorska..." - moja prababka Jzefina Dominikowska (z d.Piotrowska) urodzia si (prawdopodobnie) w Komorsku 19.03.1852r. Tyle wiem z przekazu mojego .p.dziadka. Moe miaby jakie informacje na temat nazwisk Piotrowski lub Dominikowski (Pochocin, Nowe n.Wis)z tych okolic.
Poprzedni wątek: Guziński Bobowo/Wysoka
Następny wątek: Lubichowo
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 11:43:33 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund