Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » akta w archiwum
akta w archiwum [wiadomość #119] Fri, 19 May 2006 20:38 Przejdź do następnej wiadomości
Anonymous Coward
Kochani Smile
Zlozylam w Archiwum gdanskim zamowienie do Archiwum poznaskiego na mikrofilmy:
- aktw urodzenia (lata 1818- 1903) z Powidza (obecnie woj. wielkopolskie)
- aktow urodzenia (lata 1874-1903) z Czerniejewa (obecnie woj. wielkopolskie)
Jesli ktos poszukuje jakichs danych z tych miejscowosci dot. swoich przodkow- prosze o kontakt.

Pozdrowienia- Aga Kostencka
Odp: akta w archiwum [wiadomość #205 jest odpowiedzią na wiadomość #119] Thu, 03 August 2006 21:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kupersowa jest aktualnie niedostępny  kupersowa
Junior Member
Szanowna Pani,
przeszukujc dzi strony netu, natknam si na Pani pytania dotyczce Kostenckich. Moja babcia ze strony Tatusia bya z domu Kostencka, Maria, z Czerniejewa (1891 - 1990); jej rodzice to Marcin (1854-1940) i Stanisawa (1870-1957). W Katyniu zgin brat Marii, Tateusz (1900-1940). Jeli Pani jest zainteresowana wiksz iloci wiadomoci, prosz o kontakt.
Przesyam ukony, z nadziej na Pani odzew
Ewa Kubska
Odp: akta w archiwum [wiadomość #220 jest odpowiedzią na wiadomość #119] Tue, 15 August 2006 14:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krunowska jest aktualnie niedostępny  krunowska
Junior Member
Witam!
Podczytuj czasami forum PTG i zobaczyam, twoje poszukiwania urodzonych w Czerniejewie. Mam serdeczn prob, jak wpadnie Ci w oko nazwisko Spawa-Neyman to bardzo prosz o swko. Jestem dopiero pocztkujcym poszukiwaczem i kada wiadomo bdzie dla mnie bardzo przydatna.
Pozdrowienia dla wszystkich pocztkujcych i nie tylko genealogw
krystyna Runowska
mj e-mail to krunowska@wp.pl
Odp: akta w archiwum [wiadomość #221 jest odpowiedzią na wiadomość #220] Tue, 15 August 2006 14:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Anonymous Coward
Bardzo mi przykro, ale juz za pozno... Embarassed skonczylam przegladac dokumenty w lipcu...
Jednak obiecuje, ze jesli zabiore sie za nastepne- na pewno bede bacznie zwracac uwage, czy te nazwiska sie nie pojawiaja!

Serdecznie pozdrwiam- Aga Kostencka
Odp: akta w archiwum [wiadomość #222 jest odpowiedzią na wiadomość #221] Tue, 15 August 2006 15:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krunowska jest aktualnie niedostępny  krunowska
Junior Member
Serdeczne dzikuj za byskawiczn odpowied. Pozdrawiam KR
Odp: akta w archiwum [wiadomość #242 jest odpowiedzią na wiadomość #119] Sun, 27 August 2006 10:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
szuwarek jest aktualnie niedostępny  szuwarek
Miejsce: Szczecin
Junior Member
Witam,
prosz powiedz mi jakie s koszty wypoyczenia mikrofilmu z innego archiwum to mojej powiedzmy miejscowoci ? I na jak dugo ?
pozdrawiam
Sawek Rauchfleisch
Odp: akta w archiwum [wiadomość #243 jest odpowiedzią na wiadomość #242] Sun, 27 August 2006 22:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Anonymous Coward
Zebym nie sklamala- wypozyczylam chyba 8 mikrofilmow i zaplacilam 14 zlotych?
To tylko oplata za przesylke pocztowa- przynajmniej tak zrozumialam Smile
Pozdrowienia- Aga
Odp: akta w archiwum [wiadomość #256 jest odpowiedzią na wiadomość #243] Wed, 06 September 2006 12:55 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Anonymous Coward
Witam!
Ja zapaciam 35,0 z Shocked , bo mi zafundowali przesyk kuriersk. Ale i tak byo taniej jak jecha, traci czas i paci za hotel, bo przegldaam filmy kilka dni.
Anna Gabor
Poprzedni wątek: Szulc - Tczew
Następny wątek: Braunkowie h.wł
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Jul 27 02:23:21 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund