Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Milewski lub Mielewski
Milewski lub Mielewski [wiadomość #5] Sat, 25 March 2006 01:18 Przejdź do następnej wiadomości
wiwaldi jest aktualnie niedostępny  wiwaldi
Junior Member
Prosz o pomoc w znalezieniu dat urodzenia dwojga dzieci Jzefa Milewskiego/Mielewskiego i Julianny Kleina. Chodzi o crk Filomen i syna Mariana. Najprawdopodobniej urodzone midzy 1872 a 1881 rokiem (nie wczeniej). W gr wchodz dwa przypuszczalne miejsca urodzenia - Mirotki w parafii Barono albo Markocin w parafii Osiek. Jeli komu uda si co znale to prosz o maila wiwaldi100@op.pl Pozdrawiam Wisawa Walder
Odp: Milewski lub Mielewski [wiadomość #274 jest odpowiedzią na wiadomość #5] Mon, 25 September 2006 20:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Karolina jest aktualnie niedostępny  Karolina
Member
Pani Wisawo! Jedynie co mam w moim prywatnym archiwum to TEOFILA MIELEWSKIEGO z Osieka urodzonego ok.1868r, ma Katarzyny Talaki, slub wzili w 1892, a ich dzieci to: Marta Mielewska po mu Gorzkowska, Aniela, Marianna, Helena, Jzef, Maksymilian, Franciszek, Jan, Rozalia, Weronika i byo jeszcze 11-te dziecko. Na cmentarzu w Osieku k/Skrcza jest wiele grobw z tym nazwiskiem MIELEWSKI/-A

Pozdrawiam, Karolina Pietkun

P.S. Rodzina Marty raczej pochodzia z Karszanka, cho ona sama urodzia si w Niemczech w TYGENW.
Odp: Milewski lub Mielewski [wiadomość #278 jest odpowiedzią na wiadomość #274] Tue, 26 September 2006 18:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wiwaldi jest aktualnie niedostępny  wiwaldi
Junior Member
Dzikuj za informacje. Ju sobie poradziam z moimi Mielewskimi ale przy okazji zajrz na cmentarz w Osieku, moe co nowego si pojawi.Dzikuj p.Karolinie za wskazwk. Pozdrawiam Wisawa
Odp: Milewski lub Mielewski [wiadomość #8376 jest odpowiedzią na wiadomość #278] Mon, 12 September 2011 17:01 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Pozdrawiam Ciebie serdecznie . Pana Milewskiego znaam .Dla mnie i mojej rodziny to WIELKI KOCIEWIAK , troch ostatnio zapomniany .
Przy okazji prosz Wisawo popytaj wrd swoich przyjaci , co wiedz na temat osb ktre uciekajc na pocztku wojny zginy pod miejscowoci o nazwie OSIE . Tam zgin mj pradziadek LEON STARZECKI , o ktrym wiem bardzo mao . Pozdrawiam .Roma
Poprzedni wątek: Guziński, Radzikowski
Następny wątek: Apolinary Urbanowski - Bobowo, folwark Urbanowo
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 01 17:05:45 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund