|
|
| Odp: Milewski lub Mielewski [wiadomość #274 jest odpowiedzią na wiadomość #5] |
Mon, 25 September 2006 20:30   |
Karolina
|
Member |
|
|
Pani Wisawo! Jedynie co mam w moim prywatnym archiwum to TEOFILA MIELEWSKIEGO z Osieka urodzonego ok.1868r, ma Katarzyny Talaki, slub wzili w 1892, a ich dzieci to: Marta Mielewska po mu Gorzkowska, Aniela, Marianna, Helena, Jzef, Maksymilian, Franciszek, Jan, Rozalia, Weronika i byo jeszcze 11-te dziecko. Na cmentarzu w Osieku k/Skrcza jest wiele grobw z tym nazwiskiem MIELEWSKI/-A
Pozdrawiam, Karolina Pietkun
P.S. Rodzina Marty raczej pochodzia z Karszanka, cho ona sama urodzia si w Niemczech w TYGENW.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Milewski lub Mielewski [wiadomość #8376 jest odpowiedzią na wiadomość #278] |
Mon, 12 September 2011 17:01  |
mietek7896
|
Member |
|
|
Pozdrawiam Ciebie serdecznie . Pana Milewskiego znaam .Dla mnie i mojej rodziny to WIELKI KOCIEWIAK , troch ostatnio zapomniany .
Przy okazji prosz Wisawo popytaj wrd swoich przyjaci , co wiedz na temat osb ktre uciekajc na pocztku wojny zginy pod miejscowoci o nazwie OSIE . Tam zgin mj pradziadek LEON STARZECKI , o ktrym wiem bardzo mao . Pozdrawiam .Roma
|
|
|
|