| Poszukiwania pradziadka [wiadomość #3776] |
Fri, 16 April 2010 20:07  |
Miramar23
|
Member |
|
|
|
Witam! Zastanawiam si ostatnio nad pewnym faktem...cay czas nie daje mi on spokoju. Mj dziadek Edward Kruycki urodzi si najprawdopodobniej w Czarnylesie 14 X 1906 roku. Mia 7 rodzenstwa: Albina, Huberta, Wadysawa, Helen, Gertrud, Ann (1911-2005) oraz Kunegund (1916-1990). Przegldajc indeksy chrztw na stronie PTG natrafiam na Edwarda, urodzonego w 1906 roku w Czarnylesie, syna Jozefa Kruzyckiego i Anny Biesik. Wszystko byoby prawie pewne dla mnie gdyby nie fakt ze dane o innych dzieciach tej pary nie figuruja w indeksach. Wiem ze moja prababcia rzeczywiscie miala na imie Anna i jest pochowana w Gdyni Orlowie, Niestety jej panienskie nazwisko nie widnieje na nagrobku, a pradziadek pochowany jest gdzie indziej, tylko niestety tez nie wiem gdzie i nie jestem pewna jego imienia. Czy Jozef Kruzycki i Anna Biesik to rzeczywiscie moi pradziadkowie? Jesli mozecie pomozcie. Z gory dziekuje.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Poszukiwania pradziadka [wiadomość #3778 jest odpowiedzią na wiadomość #3777] |
Fri, 16 April 2010 21:01   |
 |
IrenaSopot
|
Senior Member |
|
|
Witam.
Proponuj skontaktowa si z biurem parafialnym pw. Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orowie.To adres : Gdynia Orowo, ul. Ks. S. Zawackiego 4, 81-514 Gdynia ,tel:(58) 664-96-21. Ja w ten sposb uzyskaam nazwisko panieskie mojej prababci.Jeeli zgaszaajcym by m prababci , powinno w ksidze by odnotowane jego imi i nazwisko.
Pozdrawiam.
Irena
Podpisz swoje posty, takie panuj zasady.
[Uaktualnione dnia: Fri, 16 April 2010 21:03] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Poszukiwania pradziadka [wiadomość #3802 jest odpowiedzią na wiadomość #3783] |
Fri, 23 April 2010 21:36   |
edytamagda
|
Junior Member |
|
|
| IrenaSopot napisa(a) dnia nie, 18 kwiecie 2010 10:25 | W ksidze zgonw oprcz nazwiska panieskiego mojej prababci znalazam te dane o jej rodzicach, trzeba prbowa wszelkich moliwych tropw.
Irena
|
Witaj Irenko!
Bardzo interesuj mnie szczegy wyszukiwania danych o zmarej osobie przez biuro parafialne.Moesz przybliy temat?W jaki sposb naley wykaza swe pokrewiestwo-akty urodzenia?Czy mona zaatwi to korespondencyjnie,czy naley zgosi si osobicie?Jakie s koszty?
Bd wdziczna za informacje.
Pozdrawiam
Edyta
szukam:Grams,Cegielscy,Ciesiółka,Maciejewscy,Winkler,Thielma nn,K aja,Meler lub Meller,Klevenhagen,Zborowscy
|
|
|
|
|
|
| Odp: Poszukiwania pradziadka [wiadomość #3810 jest odpowiedzią na wiadomość #3809] |
Sun, 25 April 2010 19:44  |
edytamagda
|
Junior Member |
|
|
Witam serdecznie!Bardzo dzikuj za odpowied.
Pozdrawiam
Edyta
szukam:Grams,Cegielscy,Ciesiółka,Maciejewscy,Winkler,Thielma nn,K aja,Meler lub Meller,Klevenhagen,Zborowscy
|
|
|
|