Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO
poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3045] Tue, 03 November 2009 19:10 Przejdź do następnej wiadomości
a09z0977 jest aktualnie niedostępny  a09z0977
Junior Member
Witam.
Mój pradziadek nazywa³ siê Piotr B±kowski, mieszka³ i zmar³ oko³o 1948 r. w P±czewie. Jego ¿ona nazywa³a siê Waleria Gackowska (z domu). Jego brat mia³ na imiê Antoni i mieszka³ w Je¿ewie. Je¶li kto¶ posiada jakie¶ informacje na temat rodziców b±d¼ rodzeñstwa Piotra i Antoniego B±kowskich, bêdê wdziêczna za pomoc w tej sprawie.

[Uaktualnione dnia: Thu, 12 November 2009 20:59]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - okolice Starogardu Gd. [wiadomość #3046 jest odpowiedzią na wiadomość #3045] Tue, 03 November 2009 20:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Co¶ mi siê wydaje, ¿e to wyst±pienie nie jest zbyt grzeczne.
Bez nazwiska, imienia a nawet bez tre¶ci !?!?!?
Staszek

Staszek
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - okolice Starogardu Gd. [wiadomość #3065 jest odpowiedzią na wiadomość #3045] Wed, 04 November 2009 22:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarund jest aktualnie niedostępny  jarund
Junior Member
z tego co wiem, to wiêkszo¶æ B±kowskich pochodzi z okolicy Starogardu.
pozdrawiam, Jaro (jeden z B.)
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3119 jest odpowiedzią na wiadomość #3045] Thu, 12 November 2009 20:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam.
Mój pradziadek nazywa³ siê Piotr B±kowski, mieszka³ i zmar³ oko³o 1948 r. w P±czewie. Jego ¿ona nazywa³a siê Waleria Gackowska (z domu). Jego brat mia³ na imiê Antoni i mieszka³ w Je¿ewie. Je¶li kto¶ posiada jakie¶ informacje na temat rodziców b±d¼ rodzeñstwa Piotra i Antoniego B±kowskich, bêdê wdziêczna za pomoc w tej sprawie.

[Uaktualnione dnia: Thu, 12 November 2009 20:59]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3120 jest odpowiedzią na wiadomość #3119] Thu, 12 November 2009 21:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Ju¿ wiem, ¿e ten policyjny numer telefoniczny w logo ma p³eæ ¿eñsk±. Nadal jednak nie jest podpisany , chocia¿ imieniem.

Pomimo to pomogê. Otó¿ Piotr B±kowski zmar³ 3.12.1949 pozostawiaj±c ¿onê Waleriê i 3 doros³ych dzieci.
Urodzi³ siê 18.04.1872 w P±czewie z ojca te¿ Piotra i matki Antoniny Bieliñskiej

Pozdrawiam
bezimienny Staszek

Staszek
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3150 jest odpowiedzią na wiadomość #3120] Thu, 19 November 2009 09:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
ca³kiem mo¿liwe, ¿e Twój pradziadek zna³ mojego dziadka, a mo¿e nawet mojego staruszka - obaj do lat 30-tych mieszkali w Bobowie.
pozdrawiam, Jaro
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3151 jest odpowiedzią na wiadomość #3150] Thu, 19 November 2009 09:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Ca³kiem mo¿liwe, mo¿e to by³a nawet jaka¶ rodzina? A Twój dziadek i pradziadek jakie mieli imiona? Urodzili siê w Bobowie?
Ania
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3176 jest odpowiedzią na wiadomość #3151] Sat, 21 November 2009 18:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
my¶lê, ¿e na pewno byli spokrewnieni, pytanie tylko w jakim stopniu?
gdzie siê urodzi³ mój dziadek Tomasz to nie wiem, by³o to prawdopodobnie w latach 70-tych XIX wieku. jego dzieci (sztuk rejestrowanych oko³o 11, z dwóch ma³¿eñstw) rodzi³y siê ka¿de gdzie indziej - a dziadek wcale nie by³ komiwoja¿erem. na dziadku Tomaszu koñczy siê moja wiedza, jako¶ nigdy ten temat mnie nie wci±ga³. zajrza³em na PTG bo mnie mój w³asny junior zamêcza³ i tylko dlatego siê odezwa³em. przegl±da³em tutejsz± bazê i jest tam ca³kiem sporo B. teraz musia³aby siê znale¼æ jaka¶ ofiara co by posk³ada³a to wszystko do kupy. mo¿e Ty? Razz
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3177 jest odpowiedzią na wiadomość #3176] Sun, 22 November 2009 00:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
aniaz jest aktualnie niedostępny  aniaz
Junior Member
Wink Postaram siê, chocia¿ to nie bêdzie proste. Ale trochê mnie wciagnê³o.
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3179 jest odpowiedzią na wiadomość #3177] Sun, 22 November 2009 11:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
a czy przypadkiem Twój dziadek Piotr nie by³ ¿onaty dwukrotnie? albo i wiêcej?
Odp: poszukuje rodziny Bąkowskich - PĄCZEWO, JEŻEWO [wiadomość #3371 jest odpowiedzią na wiadomość #3151] Mon, 04 January 2010 12:24 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Pozdrawiam.Wiem , ¿e B±kowscy od dawien dawna mieszkaj± w Brze¼nie Wielkim.Jednym z nich by³ Józef B±kowski , ¿onaty z £ucj± Wojewódka/ moj± cioci±/.Józef i ³ucja nie ¿yj±.Jednak wiem , ¿e potomkowie B±kowskich nadal mieszkaj± w Brze¼nie ko³o Starogardu. Roma Weso³owska
Poprzedni wątek: RODZINA SENSKE /SENSKI/
Następny wątek: Kobiela/Kobiella - kazda informacja mile widziana :))
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Oct 07 14:32:15 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund