| Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12378] |
Wed, 06 November 2013 15:18  |
Jan64
|
Senior Member |
|
|
Szukam szerszych informacji a najlepiej jaki dokumentw typu akt urodzenia, lubu lub zgonu dotyczcych moich przodkw (moe ich rodzestwa ?) :
- Szczepan Turek ur. ok. 1840 -44 r. w Pniewie gm. Zatory pow. Putusk zm. ??
- Marianna Turek z d. Puawska lub Puaska (rna pisownia w jaki tam dokumentach lub rnica w przekazach ustnych) ur. ok. 1840 - 1850 r. w Pniewie gm. Zatory pow. Putusk zm. ok. 1900 - 1912 w Pniewie.
- oboje brali lub w Pniewie (?) a moe Zatorach (?) ok. 1870 - 75.
Za kad nawet najmniejsz informacje w tym temacie bd ogromnie wdziczny Jan64.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12382 jest odpowiedzią na wiadomość #12380] |
Wed, 06 November 2013 19:25   |
Jan64
|
Senior Member |
|
|
Szukaem ju we wszystkich moliwych miejscach : USC Zatory, Arch. Pastwowe, parafia Pniewo. Zostao mi tylko Archiwum Diecezjalne w Pocku. Wg mojej wiedzy powinny tam by jakie dokumenty o pradziadkach. Niestety dua odlego od AD uniemoliwia mi szukanie osobiste. Wic zwrciem si z prob o pomoc w poszukiwaniach do osb,ktre odwiedzaj Archiwum. Moe przy okazji swoich poszukiwa docz moje. Na razie czekam na ewentualn odpowiedz.
Jeszcze jedno. Moliwe, e pradziadek jest pochowany gdzie w woj. kujawsko - pomorskim lub zachodniopomorskim. Wiem to z ustnych przekazw rodzinnych. Ale nie jestem pewien na 100%. Dlatego zamieciem inf. na PTG. Moe kto mi co podpowie.
Co do Franciszki, crki Szczepana i Marianny to tym tropem staraem si ju i. Mam rozrysowane jej rodzestwo, w miar moliwoci - potomkw i na tym koniec. Oczywicie duo si o nich dowiedziaem co pozwolio mi uzupeni drzewo genealogiczne naszej rodziny. Jednak tak jak pisaem o pradziadkach za duo nie wiem poza tym co napisaem na pocztku Jan64.
[Uaktualnione dnia: Wed, 06 November 2013 19:37] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|