Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej.
Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12378] Wed, 06 November 2013 15:18 Przejdź do następnej wiadomości
Jan64 jest aktualnie niedostępny  Jan64
Senior Member
Szukam szerszych informacji a najlepiej jaki dokumentw typu akt urodzenia, lubu lub zgonu dotyczcych moich przodkw (moe ich rodzestwa ?) :

- Szczepan Turek ur. ok. 1840 -44 r. w Pniewie gm. Zatory pow. Putusk zm. ??
- Marianna Turek z d. Puawska lub Puaska (rna pisownia w jaki tam dokumentach lub rnica w przekazach ustnych) ur. ok. 1840 - 1850 r. w Pniewie gm. Zatory pow. Putusk zm. ok. 1900 - 1912 w Pniewie.

- oboje brali lub w Pniewie (?) a moe Zatorach (?) ok. 1870 - 75.

Za kad nawet najmniejsz informacje w tym temacie bd ogromnie wdziczny Jan64.
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12380 jest odpowiedzią na wiadomość #12378] Wed, 06 November 2013 18:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Musisz szuka w parafii albo w AD. Moe jakim ladem bdzie, e w 1876 r w Parafii Pniewo urodzia si Franciszka, crka Szczepana i Marianny Puawskiej.
Staszek

Staszek
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12382 jest odpowiedzią na wiadomość #12380] Wed, 06 November 2013 19:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Szukaem ju we wszystkich moliwych miejscach : USC Zatory, Arch. Pastwowe, parafia Pniewo. Zostao mi tylko Archiwum Diecezjalne w Pocku. Wg mojej wiedzy powinny tam by jakie dokumenty o pradziadkach. Niestety dua odlego od AD uniemoliwia mi szukanie osobiste. Wic zwrciem si z prob o pomoc w poszukiwaniach do osb,ktre odwiedzaj Archiwum. Moe przy okazji swoich poszukiwa docz moje. Na razie czekam na ewentualn odpowiedz.
Jeszcze jedno. Moliwe, e pradziadek jest pochowany gdzie w woj. kujawsko - pomorskim lub zachodniopomorskim. Wiem to z ustnych przekazw rodzinnych. Ale nie jestem pewien na 100%. Dlatego zamieciem inf. na PTG. Moe kto mi co podpowie.
Co do Franciszki, crki Szczepana i Marianny to tym tropem staraem si ju i. Mam rozrysowane jej rodzestwo, w miar moliwoci - potomkw i na tym koniec. Oczywicie duo si o nich dowiedziaem co pozwolio mi uzupeni drzewo genealogiczne naszej rodziny. Jednak tak jak pisaem o pradziadkach za duo nie wiem poza tym co napisaem na pocztku Jan64.

[Uaktualnione dnia: Wed, 06 November 2013 19:37]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12384 jest odpowiedzią na wiadomość #12378] Thu, 07 November 2013 11:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piotrpola jest aktualnie niedostępny  piotrpola
Junior Member
Witam.

Wanie indeksuj parafi Grodzisko pow. turecki.
W roku 1876( akt nr 6) zawar zwizek maeski Szczepan Turek.
Skan do wgldu w szw.
Pozdrawiam.

Piotr
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12386 jest odpowiedzią na wiadomość #12384] Thu, 07 November 2013 14:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Panie Piotrze, jeeli to byby dokument dotyczcy moich przodkw to bym bardzo si ucieszy Smile Bo wg moich oblicze gdzie w okolicy tych lat powinni bra lub. Czy mog liczy na skan tego dokumentu lub podpowiedz jak mog go otrzyma ?
Z gry dzikuj.
Pozdrawiam Jan.
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12387 jest odpowiedzią na wiadomość #12378] Thu, 07 November 2013 15:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam.
Prosze wejsc na strone szukajwarchiwach.pl
Grodzisko jest w AP Poznan o/Konin.

Jezeli bedzie Pan mial problem z odszukaniem.Prosze napisac.
W tej chwili nie mam dostepu do swojego komputera.
Pozdrawiam.
Piotr
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12388 jest odpowiedzią na wiadomość #12378] Thu, 07 November 2013 15:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam jeszcze raz.
Mylaem, e duej potrwa moja nieobecno przy komputerze.
Podaj link do aktu;
http://www.szukajwarchiwach.pl/54/755/0/6.1/49/skan/full/U5z QC9EVvVmfkuK8ueJdng.

Pozdrawiam.
Piotr
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12389 jest odpowiedzią na wiadomość #12388] Thu, 07 November 2013 19:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Pomimo wielu chci dostaje komunikat "...strony nie znaleziono..." Moe robi jaki bd ?
Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12390 jest odpowiedzią na wiadomość #12378] Fri, 08 November 2013 09:48 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
Wysaem wiadomo na pw.
Pozdrawiam.
Piotr
Poprzedni wątek: Śmigiel, Klaibor czy juz nie ma potomkow tych nazwisk?
Następny wątek: Historia pewnej fotografii - Państwowa Szkoła Wydziałowa-Starogard-1926
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 22:32:04 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund