Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ciekawe linki » Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy
Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #6869] Sun, 27 March 2011 19:13 Przejdź do następnej wiadomości
Hades jest aktualnie niedostępny  Hades
Member
Witam
Zwracam siê z pytaniem czy maj±c tylko takie informacje:

https://www.familysearch.org/search/recordDetails/show?uri=h ttps://api.familysearch.org/records/pal:/MM9.1.r/SK9X-SZM/p1

korzystaj±c z us³ug Ancestry mo¿na dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej o tej osobie?
Je¿eli tak to kierujê olbrzymia pro¶ba do osób które maja tam za³o¿one konto o sprawdzenie tego nazwiska.
Za wszelka pomoc w ustaleniu szczegó³ów dotycz±cych tej osoby z góry wielki dziêki.

Pozdrawiam Janusz Hades

[Uaktualnione dnia: Sun, 16 October 2011 01:08] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

All Bavaria, Germany, WWI Personnel Rosters, 1914-1918 [wiadomość #8806 jest odpowiedzią na wiadomość #6869] Sat, 15 October 2011 21:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jarsten jest aktualnie niedostępny  jarsten
Member
Ciekawa baza, jeszcze do jutra darmowa, oczywi¶cie trzeba siê zalogowaæ. Darmowy dostêp do skanów!!!! Proszê siê zalogowaæ na ancestry.com Mo¿na szukaæ wg. miejscowo¶ci ( proponujê niemieckie wersje powiatów) lub nazwisk. Znalaz³em brata pradziadka, ca³y przebieg s³u¿by, tylko kto mi to odszyfruje Very Happy Np. z Kreis Tuchel oko³o 90 nazwisk.
Pozdrawiam
Jarek

PS. http://search.ancestry.com/search/db.aspx?dbid=1631

[Uaktualnione dnia: Sun, 16 October 2011 01:14] przez Moderatora

Odp: All Bavaria, Germany, WWI Personnel Rosters, 1914-1918 [wiadomość #8807 jest odpowiedzią na wiadomość #8806] Sun, 16 October 2011 08:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam
Dziêkujê Moderatorowi za od¶wierzenie tematu. Jednocze¶nie chcia³bym skorzystaæ z okazji ponawiaj±c tym razem pro¶bê do osób którym uda³o siê zalogowaæ na ta stronê.Byæ mo¿e jest kto¶ na tym forum kto zechce mi pomoc w ustaleniu odpowiedzi na zadane w pierwszym po¶cie pytanie.Moja pro¶bê uzasadniam tym ze jest mi niezmiernie trudno poruszaæ siê na tej stronie(nieznajomo¶æ jêzyka).
Liczê na Wasza pomoc.

Pozdrawiam Janusz Hades
Odp: All Bavaria, Germany, WWI Personnel Rosters, 1914-1918 [wiadomość #8808 jest odpowiedzią na wiadomość #8807] Sun, 16 October 2011 08:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
Podaj prosze -Nazwisko i miejscowosc.
Link w tej postaci nic nie pokazuje oprocz "error"
Mam Abo na Europe i jezeli np. chodzi o Bawarska Armie Krolewska -
mozna wychwycic duzo info.
Pozdrowwienia
mk

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8809 jest odpowiedzią na wiadomość #6869] Sun, 16 October 2011 09:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Informacje które mnie interesuj± dotycz± osoby o nazwisku Jan Horoszkiewicz.W latach wojennych emigrowa³ z kresów wschodnich(prawdopodobnie miejscowo¶æ rodzinna to Balarka) do USA.Osiedli³ siê w Nowym Yorku. To s± informacje które posiadam.Za ka¿d± inna dotycz±c± tej osoby bêdê niezmiernie wdziêczny.

Pozdrawiam Janusz Hades

ps

Zauwa¿y³em ze kolega który jako pierwszy odpisa³ na mój post niejako skierowa³ moja pro¶bê na inne tory.
Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8816 jest odpowiedzią na wiadomość #8809] Mon, 17 October 2011 08:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
Kolega nie napisal o ktora wojne chodzi.
w spisach znalazlem tylko to:
Anton Horaszkiewicz ur. ca 1880 z miejsc. Regetow/Galicja
m/s Draf Waldersee z Cuxhaven do NY z dnia 25.12.1909 i
Potia Horoszkiewicz ur. 1889

Natomiast z miejscowosci Balarka.ru- tylko Nazwisko Maslowski z roku 1914, i

Anna Horoszkiewicz zd.Sychalko ur. 1876 zm 24.06.1927 w Chicago zona Johna Horoszkiewicza

Pozdrowienia
mk

[Uaktualnione dnia: Mon, 17 October 2011 09:02]

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8850 jest odpowiedzią na wiadomość #8809] Sun, 23 October 2011 08:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!
Polecam te¿ stronkê http://www.ellisisland.org gdzie po zalogowaniu( darmowy dostep) mozna uzyskac informacje o listach pasa¿erów emigruj±cych do USA XIX-XX wiek
pozdrawiam Janusz

[Uaktualnione dnia: Sun, 23 October 2011 08:47]

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8851 jest odpowiedzią na wiadomość #8850] Sun, 23 October 2011 14:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam
Wielkie dziêki a zarazem szacunek dla kolegi miroka.Za wole s³u¿enia innym swoja bezinteresown± pomoc± szczególnie tym , którzy o ni± prosz±.Doceniam formê w jakiej to robi.Czyli bez zbytniego wym±drzania ze mo¿na znale¼æ to tam czy tam....?.
Na konkretnie zadane pytanie odpowiada konkretnie i rzeczowo.
A teraz chcia³bym wróciæ do sedna tre¶ci mojego tematycznego postu.Musze z przykro¶ci± stwierdziæ ze uda³o siê wkra¶æ do tre¶ci tego w±tku , zreszt± niema³y mam w tym udzia³ sporo chaosu.Pozwólcie ze teraz naprawie b³êdy zarówno te zawinione jak i te które nie s± moim udzia³em.
Otó¿ informacji których poszukuje dotycz± osoby o nazwisku John Horoszkiewic.
FamilySearch podaje ze:
birht date - 27 yanuary 1896
social security number - 050-01-6017
last residence - Brooklin,Kings, New York
zip code of last residence -11220
deatch date- december 1974
I teraz apel o pomoc czy dysponuj±c tymi danymi mo¿na dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej o tej osobie ?

Pozdrawiam Janusz Hades
Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8853 jest odpowiedzią na wiadomość #8851] Sun, 23 October 2011 18:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kuzyn jest aktualnie niedostępny  Kuzyn
Junior Member
Maj±c nazwisko, imiê i datê urodzenia musia³ by¶ teraz poszukaæ na listach pasa¿erów emigruj±cych do Ameryki i spróbowaæ znale¼æ t± osobê. Na li¶cie pasa¿erów bêdzie zapis gdzie w Polsce dana osoba mieszka³a i z kim jeszcze z rodziny wyje¿d¿a³a oraz do kogo siê udawa³. To bêd± podstawowe wiadomo¶ci dla Ciebie do dalszych poszukiwañ przodków.
Kuzyn

[Uaktualnione dnia: Sun, 23 October 2011 18:19]

Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8857 jest odpowiedzią na wiadomość #8851] Mon, 24 October 2011 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witaj!
Proponujê skorzystaæ z rady Kuzyna i zdobyæ listê pasa¿erów.Rozumiekm ,¿e "poszukiwany" Jan Horoszkiewicz urodzi³ sie w 1896 w Polsce?trzeba koniecznie zdobyæ wówczas listê pasazerów.rawdopodobnie dostêpna jest ona na stronie www.ellisisland.org.sa tam informacje z jakiej miejscowo¶ci w Polsce dana osoba przyby³a.Jest tam równie¿ informacja do jakiego krewnego (nazwisko i imiê) dana osoba przyby³a do USA

pozdrawiam Janusz
Odp: Ancestry.com - FamilySearch - Dostęp do bazy [wiadomość #8888 jest odpowiedzią na wiadomość #8857] Thu, 27 October 2011 19:24 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Witam
Wydaje mi siê ze gdyby kto¶ czyta³ ze zrozumieniem z pewno¶ci± nie udziela³ by rad tego typu ze brakuj±ce dane mogê ³atwo
znale¼æ wchodz±c na stronê ellisisland.
Tego typu pomoc uwa¿am za wyj±tkowo nietaktown±.Ale mimo to dziêki za zainteresowanie moja pro¶b±.Byæ mo¿e komu¶ siê to w przysz³o¶ci przyda.
Pozdrawiam Wszystkich a szczególnie tych którzy maja wykupione konto na Ancestry.

Janusz Hades
Poprzedni wątek: Gdańsk - unikatowe zdjęcia
Następny wątek: Poszukiwania w suwalskim
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Oct 07 16:39:18 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund