| Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12378] |
Wed, 06 November 2013 15:18  |
Jan64
|
Senior Member |
|
|
Szukam szerszych informacji a najlepiej jaki¶ dokumentów typu akt urodzenia, ¶lubu lub zgonu dotycz±cych moich przodków (mo¿e ich rodzeñstwa ?) :
- Szczepan Turek ur. ok. 1840 -44 r. w Pniewie gm. Zatory pow. Pu³tusk zm. ??
- Marianna Turek z d. Pu³awska lub Pu³aska (ró¿na pisownia w jaki¶ tam dokumentach lub ró¿nica w przekazach ustnych) ur. ok. 1840 - 1850 r. w Pniewie gm. Zatory pow. Pu³tusk zm. ok. 1900 - 1912 w Pniewie.
- oboje brali ¶lub w Pniewie (?) a mo¿e Zatorach (?) ok. 1870 - 75.
Za ka¿d± nawet najmniejsz± informacje w tym temacie bêdê ogromnie wdziêczny Jan64.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Szukam inf. o Szczepanie Turek i Mariannie Puławskiej. [wiadomość #12382 jest odpowiedzią na wiadomość #12380] |
Wed, 06 November 2013 19:25   |
Jan64
|
Senior Member |
|
|
Szuka³em ju¿ we wszystkich mo¿liwych miejscach : USC Zatory, Arch. Pañstwowe, parafia Pniewo. Zosta³o mi tylko Archiwum Diecezjalne w P³ocku. Wg mojej wiedzy powinny tam byæ jakie¶ dokumenty o pradziadkach. Niestety du¿a odleg³o¶æ od AD uniemo¿liwia mi szukanie osobiste. Wiêc zwróci³em siê z pro¶b± o pomoc w poszukiwaniach do osób,które odwiedzaj± Archiwum. Mo¿e przy okazji swoich poszukiwañ do³±cz± moje. Na razie czekam na ewentualn± odpowiedz.
Jeszcze jedno. Mo¿liwe, ¿e pradziadek jest pochowany gdzie¶ w woj. kujawsko - pomorskim lub zachodniopomorskim. Wiem to z ustnych przekazów rodzinnych. Ale nie jestem pewien na 100%. Dlatego zamie¶ci³em inf. na PTG. Mo¿e kto¶ mi co¶ podpowie.
Co do Franciszki, córki Szczepana i Marianny to tym tropem stara³em siê ju¿ i¶æ. Mam rozrysowane jej rodzeñstwo, w miarê mo¿liwo¶ci - potomków i na tym koniec. Oczywi¶cie du¿o siê o nich dowiedzia³em co pozwoli³o mi uzupe³niæ drzewo genealogiczne naszej rodziny. Jednak tak jak pisa³em o pradziadkach za du¿o nie wiem poza tym co napisa³em na pocz±tku Jan64.
[Uaktualnione dnia: Wed, 06 November 2013 19:37] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|