Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukiwanie przodków rodziny Grön/Groen z miejscowosci Wierzchucino.
Poszukiwanie przodków rodziny Grön/Groen z miejscowosci Wierzchucino. [wiadomość #9401] Sun, 05 February 2012 21:48 Przejdź do następnej wiadomości
Pilanin jest aktualnie niedostępny  Pilanin
Junior Member
Witam.
Szukam osob powiazanych z moja rodzina.Moj dziadek urodzil sie w Wierzchucinie 27.01.1935r. nazywa sie Jzef Antoni Grn.Rodzice mieli na imie Antoni oraz Anna z domu Schulz/Szulc/Schultz dokladnie nie wiem.Wiem jeszcze ze moj dziadek mial rodzenstwo i jak narazie w pamiatkach rodzinnych znalazlem 2 jego braci (Jan oraz Wadysaw) i 3 siostry (Rozalia,Wiktoria i Anna).Dziadek w 9.02.1958 r. wzial slub z moja babcia Joanna i przeprowadzili sie do wielkopolski i osiedlili sie w miejscowosci Pia.Przeszukiwalem rozne archiwa online i nie znalazlem zadnego sladu po dziadku ani po jego rodzicach.Jesli ktos bylby w stanie mi pomoc bylbym dozgodnie wzdzieczny.
Odp: Poszukiwanie przodków rodziny Grön/Groen z miejscowosci Wierzchucino. [wiadomość #9406 jest odpowiedzią na wiadomość #9401] Mon, 06 February 2012 07:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Przeszukiwanie zasobw internetu pod ktem osb yjcych wspczenie nic nie da. No chyba, e s to osoby bardzo znane. Trzeba jecha po prostu do parafii w Wierzchucinie i jeli proboszcz pozwoli samemu poszuka..
Parafia istnieje od 1927 roku i w tyme roku 22.XI brali lub Johan August Gro"n z Ann Mariann Schulz. Dodam, e wczeniej Wierzchucino podlegao parafii w arnowcu.
Staszek

Staszek
Odp: Poszukiwanie przodków rodziny Grön/Groen z miejscowosci Wierzchucino. [wiadomość #9432 jest odpowiedzią na wiadomość #9401] Tue, 07 February 2012 15:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Pilanin jest aktualnie niedostępny  Pilanin
Junior Member
Niestety kazdy moj przyjazd do Polski wiaze sie z kosztami i musialbym dysponowac wolnym czasem a niestty nie posiadam go za duzo.Chce zebrac jak najwiecej informacji przed przyjazdem do Polski i stad moj wpis na owym forum.
Odp: Poszukiwanie przodków rodziny Grön/Groen z miejscowosci Wierzchucino. [wiadomość #9433 jest odpowiedzią na wiadomość #9432] Tue, 07 February 2012 16:23 Przejdź do poprzedniej wiadomości
piesta
Senior Member
odpowiedzialem Ci na priw

Staszek
Poprzedni wątek: Jan (Johann) Bieliński & Marianna Bobkowska - Lubichowo
Następny wątek: Ryterski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Aug 06 15:04:24 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund