Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Opinie o serwisie » Baza Danych
Baza Danych [wiadomość #3061] Wed, 04 November 2009 19:39 Przejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
nastapilo u mnie dziwne zjawisko.Po zainstalowaniu nowej wersji Explorera ves.8.0 w miejscach wpisu niektorych numerow akt,numer ten jest rozpoznawany jako numer telefonu z linkiem na skype.
Pytanie,czy u innych tez to wystepuje, czy tylko ja mam takie dziwadlo?
MK

Odp: Baza Danych [wiadomość #3062 jest odpowiedzią na wiadomość #3061] Wed, 04 November 2009 20:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Rzeczywicie dziwado. Jeli to jest permanentne dla niektrych rekordw, prosi bym o namiar na jaki przykad. Sprbuj potestowa (mam na jakim komputerze w pracy IE Cool, i najwyej trzeba bdzie mu przeszkodzi w takim dziwacznym zgadywaniu. Moe uda si wymyle jak sztuczk. Fakt, e na tych komputerach gdzie mam IE8 nie mam rwnoczenie Skype, a bez tego pewnie nie zadziaa.

Adam
Odp: Baza Danych [wiadomość #3063 jest odpowiedzią na wiadomość #3062] Wed, 04 November 2009 20:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
przyklad
urodzenia-wszystkie parafie-wpisuje nazwisko sos
Osielsko, rok 1868, Joseph Soczynski.W nr Aktu u mnie wystepuje wlasnie ten link.Skype oczywiscie tez mam,ale tak jak juz pisalem do wczoraj to zjawisko nie wystepowalo.Dzisiaj zrobilem update Beta EX no i jest...w sumie w niczym to nie przeszkadza,ale co niektorych mogloby zmylic.
Pozdr.Mirek

Odp: Baza Danych [wiadomość #3066 jest odpowiedzią na wiadomość #3063] Wed, 04 November 2009 23:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
To jest jeden z wczeniej wprowadzanych indeksw, gdzie jeszcze nie wprowadzalimy numerw zdj. Byy tylko numery aktw, ktre czasem osoby indeksujce zapisyway w sposb do skomplikowany. Tutaj jest akurat numer 12/270-271 . By moe plugin Skype w poczeniu z najnowsz wersj IE 8 prbuje takie co interpretowa, e to jest numer telefonu z kierunkowym numerem kraju 12, chocia takiego numeru chyba nie ma. Bdzie ciko co sensownego z tym zrobi. Jutro sprbuj zobaczy w pracy jak to dziaa.

Adam
Odp: Baza Danych [wiadomość #3364 jest odpowiedzią na wiadomość #3066] Sun, 03 January 2010 00:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciech57 jest aktualnie niedostępny  Wojciech57
Miejsce: Gdynia
Junior Member
Czesc,
Chyba nie udao si rozwizac tego problemu,bo ja rowniez doswiadczam tego zjawiska (IE 8.06001) Confused
pozdrawiam
Wojtek
Odp: Baza Danych [wiadomość #3375 jest odpowiedzią na wiadomość #3364] Mon, 04 January 2010 21:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Dalej uwaam e jest to "wina" przegldarki a nie naszej strony Wink Nie mam moliwoci przetestowania tego przy pomocy IE 8.0 bo na komputerach, na ktrych mam IE 8.0 nie mam moliwoci zainstalowa Skype.

Jednak mog uzyska podobny efekt z Firefox. Mam w nim ikonk index.php?t=getfile&id=435&private=0 po klikniciu na ni pojawia si okno, w ktrym mona wczy lub wyczy podwietlanie numerw Skype w treciach stron. W nastpnej wiadomoci poka efekt jaki zaobserwowaem po wczeniu tej opcji ogldajc ten wtek. Nawet nie musiaem zaglda do bazy indeksw.

Adam
  • Załącznik: ikona.gif
    (Rozmiar: 1.54KB, Pobrano 390 razy)
Odp: Baza Danych [wiadomość #3376 jest odpowiedzią na wiadomość #3364] Mon, 04 January 2010 21:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Obiecany efekt wyglda tak:
index.php?t=getfile&id=436&private=0

Adam
  • Załącznik: efekt.gif
    (Rozmiar: 7.52KB, Pobrano 391 razy)
Odp: Baza Danych [wiadomość #3377 jest odpowiedzią na wiadomość #3364] Mon, 04 January 2010 21:19 Przejdź do poprzedniej wiadomości
adamkami
Senior Member
kiedy wycz t opcj ten kawaek biecego wtku wyglda tak:
index.php?t=getfile&id=437&private=0

By moe w IE 8.0 ta opcja jest domylnie wczona i trzeba j wycza.

Adam
  • Załącznik: efekt0.gif
    (Rozmiar: 3.69KB, Pobrano 396 razy)
Poprzedni wątek: Surnames
Następny wątek: DODATKOWE DANE
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 01 15:59:37 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund