| JESZKE [wiadomość #953] |
Tue, 30 October 2007 09:34  |
pjeszke
|
Junior Member |
|
|
Witam,
od lat zbieram wiadomoci o ludziach o nazwisku JESZKE (z odmianami: Jeschke, Jaeschke...). Udao mi si ustali ju niejedn zagadk pokrewiestwa ludzi zdawaoby si niespokrewnionych. Poszukuj ludzi o nazwisku Jeszke, ktrzy zechcieliby podzieli si swoimi wiadomociami genealogicznymi (w wypadku zastrzeenia - tylko dla mnie).
Kada wiadomo moe stanowi podstaw do dalszych docieka, moe znajdziemy wsplnego przodka...
Prosz o kontakt: piotr.jeszke(at)wp.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: JESZKE [wiadomość #2448 jest odpowiedzią na wiadomość #953] |
Fri, 10 July 2009 17:05   |
PatrycjaK
|
Junior Member |
|
|
Witam,
w moim drzewie wystpuje Helena Jeschke jako ona Leonarda Januszewskiego,
ich syn Marian Juliusz Januszewski ur. 13.02.1900 r. w Bydgoszczy, zm. 5.03.1979 r. w Stargardzie Szczeciskim,
oeni si z Mart Stefani Wand Lange ur. 8.07.1902 r. w Gdasku, zmr. 6.01.1976 r. w Stargardzie Szczeciskim.
Moe na co Ci si przyda ta informacja 
Pozdrawiam
Szukam : Janzen[czasem zapisane Janca] (Kielno, Bieszkówko), Schulz (Rumia, Wejherowo, Kielno), Bieszk oraz Pionke (okolice Kieleńskiej Huty, Gdańska), Rutz (Pszczółki), Richter (Skowarcz)
|
|
|
|
| Odp: JESZKE [wiadomość #2581 jest odpowiedzią na wiadomość #953] |
Tue, 11 August 2009 13:07   |
lcieplinski
|
Junior Member |
|
|
Witam,
Dziadek mojej babci, Stanisaw Nowacki, oeni si z Franciszk Jeszke/Jeschke, ktra urodzia si 29.04.1854 r. Pochowana jest na cmentarzu w Stycy (w woj. Pomorskim). Nagrobek jest do dnia dzisiejszego. Ich dzieci: Marcela Olej (moja prababcia), Wanda/Wadysawa(?) Pesch, Alfons Sigismund Nowacki, Jadwiga Wrblewska, Ludwika Lucia Nowacka, Janina Borowska, Edmund Nowacki.
W razie innych pyta podam nr gg 10471391 i meila lcieplinski1@wp.pl
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|