| Baranowscy genealogia [wiadomość #16382] |
Mon, 15 October 2018 15:18  |
henrykb
|
Member |
|
|
|
Nazwisko Baranowski jest bardzo popularne w powiecie wejherowskim, ale wstpuje te licznie w powiatach ociennych. Jednak pomimo wielotysicznej populacji osb noszcych nazwisko Baranowski na Pomorzu Gdaskim, zainteresowanie genealogi przez osoby noszce to nazwisko lub bdce w jaki sposb powizane z tym nazwiskiem jest bardzo mae. Nie wiem z czego to wynika. Moe jednak s osoby ktre badaj korzenie rodu Baranowskich i osb z t rodzin powizanych jak Poboccy, Labuda, Meyer, Abraham, Szymascy, itd. Ja zajmuj si rodem Baranowskich od ponad 30 lat. Posiadam wiedz o Baranowskich z takich miejscowoci jak Linia, czyski Myn, Kamienica Krlewska, Lbork, Kartuzy i innych. Jeeli s osoby ktre s zainteresowane tym tematem i posiadaj jak wiedz w tym zakresie, prosz o kontakt. Moe wymienimy si informacjami. Henryk Baranowski
|
|
|
|
|
|
| Odp: Baranowscy genealogia [wiadomość #16790 jest odpowiedzią na wiadomość #16752] |
Sun, 13 January 2019 09:52  |
henrykb
|
Member |
|
|
Dzie dobry. Jeeli chodzi o Pobockich to wydaje mi si, e posiadam do obszern wiedz na temat tej rodziny, tym bardziej e moj prababci jest Joanna v. Pobocka z Lini. Mog podzieli si wiedz o Pobockich z Lini i okolic, okolic Sulczyna, Garczyna, Kartuz, Starych Polaszek, itd. Prosz napisa co Pani interesuje. Moe okolicznoci wysiedlenia Pobockich z Lini w zwizku z reform roln. Kilka Lat temu utrzymywaem kontakt z potomkami ostatnich wacicieli majtku Pobockich w Lini. Jeeli chodzi o Wawrzyca Baranowskiego to jestem zainteresowany t osob. W moich zbiorach nie mam osoby o takim imieniu. Z przyjemnoci podziel si z Pani posiadan wiedz.
Pozdrawiam. Henryk Baranowski
|
|
|
|