Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Łacina » proszę o przetłumaczenie 1 aktu urodzenia
proszę o przetłumaczenie 1 aktu urodzenia [wiadomość #20660] Sat, 22 November 2025 23:49 Przejdź do następnej wiadomości
verit jest aktualnie niedostępny  verit
Junior Member
Dzień dobry,

Dysponuję aktem urodzenia z 1796 r. dotyczącym mojego bezpośredniego przodka. Poproszę w miarę możliwości o przetłumaczenie.

To co mam ustalone napisałem czcionką koloru niebieskiego. Może uda się wyłuskać jeszcze inne informacje z tego aktu.

Pozdrawiam
Michał
Odp: proszę o przetłumaczenie 1 aktu urodzenia [wiadomość #20678 jest odpowiedzią na wiadomość #20660] Tue, 25 November 2025 21:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malrom jest aktualnie niedostępny  malrom
Senior Member
Tuchlino,
dnia 1 may 1XXX , Ja, który wyżej wpisany duchowny, /u góry na stronie lub poprzedniej karcie/
ochrzciłem dziecię imieniem Jacobum, urodzone 29.April 1XXX w nocy/nocte
z rodziców /ex Parentum Martino Marszk et Zuzanna LC/Legitimorum Conjugum/prawnych małżonków.
Chrzestnymi byli/Patrini fuere: Adamus Klein et Eva Kleinowa,jedno i drugie/uterque z Tuchlino

Pozdrawiam
Roman M.
Odp: proszę o przetłumaczenie 1 aktu urodzenia [wiadomość #20679 jest odpowiedzią na wiadomość #20678] Tue, 25 November 2025 22:07 Przejdź do poprzedniej wiadomości
verit jest aktualnie niedostępny  verit
Junior Member
Serdecznie dziękuję za przetłumaczenie!

Pozdrawiam
Michał M.
Poprzedni wątek: prosze o przetlumaczenie aktu slubu
Następny wątek: prosze o przetlumaczenie aktu urodzenia
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Jul 28 20:00:08 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund