Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PTG » adres
adres [wiadomość #1726] Fri, 23 January 2009 21:15 Przejdź do następnej wiadomości
agaaa jest aktualnie niedostÄ™pny  agaaa
Junior Member
Witam,
na jaki adres mogê przes³aæ deklaracjê cz³onkowsk± PTG?

pozdrawiam,
Agata
Odp: adres [wiadomość #1727 jest odpowiedzią na wiadomość #1726] Fri, 23 January 2009 23:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostÄ™pny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
NIE SPIESZ SIÊ!! Wys³a³am deklaracje i pieni±dze i zadnego odzewu. Mam troche czasu wolnego i chcia³am w³±czyc siê w indeksacje, ale chyba TOWARZYSTWO nie potrzebuje ludzi dobrej woli. POZDRAWIAM

Katarzyna ZakryÅ›-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: adres [wiadomość #1728 jest odpowiedzią na wiadomość #1727] Sat, 24 January 2009 10:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Ale mnie pocieszy³a¶. ju¿ mam w³a¶ciwie wszystko gotowe, tylko kasy jeszcze nie przela³am. Mo¿e który¶ z Cz³onków PTG pomo¿e nam siê dostaæ do Towarzystwa.
pozdrawiam
Odp: adres [wiadomość #1729 jest odpowiedzią na wiadomość #1728] Sat, 24 January 2009 15:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Witam,

Deklaracje mo¿na wys³aæ na adres ptg@ptg.gda.pl. Oczywi¶cie, ¿e towarzystwo potrzebuje chêtnych, ale je¶li kto¶ chce co¶ robiæ, to musi siê zg³osiæ do osoby koordynuj±cej jeden z projektów. Namiary s± na stronie. Naj³atwiej zrobiæ to na comiesiêcznym spotkaniu, ale oczywi¶cie nie ka¿demu jest ³atwo na nie dojechaæ.

Nikt tu nikomu nie narzuca co ma robiæ. Trzeba sobie samemu znale¼æ interesuj±c± "dzia³kê" do obrabiania. A wybór chyba jednak jest. Je¶li kto¶ ma pomys³ na co¶ innego to równie¿ jest to mile widziane.

Adam Kamiñski
Odp: adres [wiadomość #1730 jest odpowiedzią na wiadomość #1727] Sat, 24 January 2009 16:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Przykro czytaæ. Czas chyba ju¿ na zmiany w PTG.

Staszek
Odp: adres [wiadomość #1731 jest odpowiedzią na wiadomość #1726] Sat, 24 January 2009 18:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
w tym problem, ¿e jestem osob± niepe³noletni±. do deklaracji trzeba do³±czyæ pisemn± zgodê rodziców.w takim razie, czy mogê przes³aæ skan zgody rodziców razem z deklaracj± na email?

[Uaktualnione dnia: Sat, 24 January 2009 18:16]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: adres [wiadomość #1732 jest odpowiedzią na wiadomość #1731] Sat, 24 January 2009 20:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
My¶lê, ¿e w przypadku zbyt du¿ej odleg³o¶ci od Trójmiasta utrudniaj±cej osobist± wizytê na spotkaniu, skan w zupe³no¶ci wystarczy.

Adam
Odp: adres [wiadomość #1733 jest odpowiedzią na wiadomość #1730] Sat, 24 January 2009 20:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Zmiany na lepsze s± zawsze mile widziane.

Po to miêdzy innymi mamy to forum, ¿eby Ci cz³onkowie którzy nie mog± przyj¶æ osobi¶cie na spotkanie, mogli powiedzieæ co ich w towarzystwie "boli".

Adam
Odp: adres [wiadomość #1734 jest odpowiedzią na wiadomość #1733] Sat, 24 January 2009 21:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostÄ™pny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
Mi³o s³yszeæ,¿e mozna pisaæ co kogo "boli". Pod koniec listopada wys³a³am deklaracjê i pieniadze na konto. Wys³a³am Panu powiadomienie co zrobi³am i .................cisza. Nie wiem czy wszystko dotar³o tam gdzie trzeba. Z waszej strony brak jakiej kolwiek informacji do kogo siê dalej zwróciæ. Po co wypisywanie parafii jakie siê chce indeksowaæ?. Nie mogê dotrzeæ do siedziby osobi¶cie, wiêc zostaje mi tylko internet. Mimo wszystko pozdrawiam Pana Adama.

Katarzyna ZakryÅ›-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: adres [wiadomość #1735 jest odpowiedzią na wiadomość #1734] Sat, 24 January 2009 22:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
No có¿, nie t³umaczy mnie zupe³nie to, ¿e nie mia³em internetu przez ³adnych parê miesiêcy, i jestem w trakcie nadrabiania zaleg³o¶ci równie¿ w emailach.

Pracujemy w tej chwili nad poprawieniem czytelno¶ci strony, miêdzy innymi po to, ¿eby takie podstawowe informacje zw³aszcza dla nowych cz³onków znalaz³y siê jednym miejscu do którego ³atwo trafiæ.

To mi nasuwa pomys³, ¿e warto by by³o przygotowaæ co¶ w rodzaju listu wprowadzaj±cego dla nowych cz³onków, i rozsy³aæ zaraz po przyjêciu. Dla osób, które mog± regularnie bywaæ na spotkaniach wiele spraw wydaje siê oczywiste. Z daleka to wygl±da trochê inaczej.

Dwa g³ówne projekty, indeksowanie ksi±g parafialnych i indeksowanie cmentarzy s± w miarê dobrze opisane, wraz z podaniem kontaktu do koordynatorów. Nic tylko siê zg³osiæ. Co robiæ jest i jeszcze na d³ugo wystarczy.

Pozdrawiam,
Adam
Odp: adres [wiadomość #1736 jest odpowiedzią na wiadomość #1732] Sun, 25 January 2009 03:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ireneuszp jest aktualnie niedostÄ™pny  ireneuszp
Miejsce: Manchester
Junior Member
A propos pomocy...
Z kolei ja mieszkam od dawna w Manchester. Od dawna te¿ interesujê siê genealogi± (mo¿na o to zapytaæ Pana Stanis³awa P.). Gdyby kto¶ kto ma zbyt du¿o pracy a ma skany jeszcze niezindeksowanej parafii mo¿e mi to przes³aæ w dowolny sposób (e-mail, poczta, osobi¶cie przez kogo¶, ...). Nie mam zamiaru w najbli¿szym czasie pojawiæ siê w Polsce. Bardzo chêtnie pomogê zindeksowaæ to st±d, z Anglii.
Mo¿e jeszcze inny pomys³: mo¿naby indeksowaæ polskie parafie w Anglii (tu jest ponad 120 polskich ko¶cio³ów) i w innych krajach gdzie s± polskie parafie. Co Wy na to?
Irek
Odp: adres [wiadomość #1738 jest odpowiedzią na wiadomość #1736] Sun, 25 January 2009 21:59 Przejdź do poprzedniej wiadomości
adamkami
Senior Member
Czê¶æ spo¶ród naszych cz³onków mieszka za granic± (niektórzy od pokoleñ) i indeksuje parafie swoich przodków. Tak wiêc odleg³o¶æ troszeczkê utrudnia, ale wcale nie uniemo¿liwia. Tak wiêc zapraszam do towarzystwa.

Pomys³ indeksowania polonijnych parafii jest rzeczywi¶cie bardzo interesuj±cy. Na razie chyba jednak mamy wystarczaj±co du¿o pracy na w³asnym podwórku. Tak wiêc na dzisiaj bym siê na to nie porywa³. Ale mo¿e kiedy¶ trzeba bêdzie wróciæ do tego pomys³u....

Adam
Poprzedni wątek: Dodawanie zasobów bibliotecznych PTG
Następny wątek: Pytanie
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Oct 06 09:04:57 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund