| Akt zgonu - Prośba o przetłumaczenie [wiadomość #6728] |
Fri, 18 March 2011 07:46  |
pasosso
|
Junior Member |
|
|
Uprzejmie prosz o przetumaczenie mi tego aktu( 152). Niestety nie znam niemieckiego
Z tego co udao mi si zrozumie wiem, ze Jzefina Ossowska z domu Landowska zmara 22 listopada, w Klonwce w wieku 53 lat. Bya on(?)Simona i zostawia szecioro(?) dzieci?
Z gry dzikuj za pomoc
Mieczysława
Poszukuję krewnych z rodzin: Ossowski, Szpręga, Landowski, Repiński, Butowski, Pastwa, Kaszubowski
[Uaktualnione dnia: Thu, 14 July 2011 22:52] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Prośba o przetłumaczenie aktu zgonu [wiadomość #6733 jest odpowiedzią na wiadomość #6728] |
Fri, 18 March 2011 13:41   |
pasosso
|
Junior Member |
|
|
Bardzo Ci dzikuj Stasiu. Teraz na pewno wiem, ze ju nic wicej nie da si wyczyta i przy okazji analizy innych aktw tego ksidza bd wiedziaa co tam naskroba:))) Miego dnia
Mieczysława
Poszukuję krewnych z rodzin: Ossowski, Szpręga, Landowski, Repiński, Butowski, Pastwa, Kaszubowski
|
|
|
|
|
|
| Odp: Prośba o przetłumaczenie aktu zgonu [wiadomość #6735 jest odpowiedzią na wiadomość #6728] |
Fri, 18 March 2011 21:12   |
pasosso
|
Junior Member |
|
|
Altsitzer to chyba do czsta formuka u osb w podeszym wieku, ktre kiedy prowadziy gospodarstwo. W wielu aktach spotkaam to okrelenie...tu tego nie potrafi odszyfrowa, wic dziki za pomoc:)
Mieczysława
|
|
|
|
| Odp: Akt zgonu - Prośba o przetłumaczenie [wiadomość #8656 jest odpowiedzią na wiadomość #6728] |
Mon, 03 October 2011 21:28  |
malrom
|
Senior Member |
|
|
Pani Mieczyslawo,
peny odpis aktu zgonu:
Nr.152,
Tag des Todes: 22.Nov. 1859
Vor= und Zunamen:
Gestorbene: Josephine Ossowski geb. Landowski,
Hinterbliebene:
Erb/e/ der Ehemann Altsitzer Simon Ossowski
und 6 Kinder:
Krankheit: Weichselzopf /na kocu /
Tumaczenie:
Akt zgonu Nr. 152/1859, parafia kat.Czersk, Pow, Chojnice.
22.listopada 1859 roku w Klonwce zmara Josephine Ossowski
z domu Landowski. Spadkobiercy: m na doywociu /Altsitzer/
Simon Ossowski oraz szecioro dzieci.
Przyczyna mierci ony: kotun.
pozdrawiam,
Roman M.
|
|
|
|