Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Rupieciarnia - co czasami można znaleźć w czasie remontu
Rupieciarnia - co czasami można znaleźć w czasie remontu [wiadomość #4209] Tue, 29 June 2010 10:50 Przejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Ciekawy artyku dla wielbicieli ucia i palenia Wink,co przypadkiem znaleziono w czasie remontu we Wrzeszczu.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Odkryte-dokumenty-z-1930 -roku-pokazuja-co-palili-i-zuli-gdanszczanie-n39915.html
Dokumenty trafiy do naszych znajomych z Towarzystwa Przyjaci Gdaska.
Ciekawe czy Wam trafiy si takie ciekawostki ?
Pozdrawiam
Mariusz

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne

[Uaktualnione dnia: Tue, 29 June 2010 14:43]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Rupieciarnia - co czasami można znaleźć w czasie remontu [wiadomość #4210 jest odpowiedzią na wiadomość #4209] Tue, 29 June 2010 15:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
aisaa jest aktualnie niedostępny  aisaa
Member
Nie wiem jak to si stao, e ludzie z Towarzystwa Przyjaci Gdaska to znaleli, ale szczcie mieli niebywae Smile
Chyba Krzysztof kiedy opowiada znalezionych starych gazetach przy zrywaniu tapet w domu. A w mojej okolicy znaleziono w pododze rozbieranych starych domw np. aparaty fotograficzne. Mam tylko nadziej, e teraz nikt z nas nie wpadnie na pomys zrywania tapet albo podogi Wink

Pozdrawiam
Joanna

Pozdrawiam
Joanna
Odp: Rupieciarnia - co czasami można znaleźć w czasie remontu [wiadomość #4212 jest odpowiedzią na wiadomość #4210] Tue, 29 June 2010 23:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
kdan56 jest aktualnie niedostępny  kdan56
Miejsce: Tczew
Member
Te co do tego ogrdka .W ubiegym roku robic remont za ocierznic drzwi znalazem cz wyposaenia onierza niemieckiego z okresu II wojny , czyli opakowanie prezerwatyw ,orginalnie zapakowane nawet z banderolk .
Poprzedni wątek: Program genealogiczny
Następny wątek: Grudziądz
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 00:32:31 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund