Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukuję KIEŁPIŃSKICH, KIEŁPIŃSKA, KIEŁPIŃSKI
| Poszukuję KIEŁPIŃSKICH, KIEŁPIŃSKA, KIEŁPIŃSKI [wiadomość #14873] |
Tue, 16 February 2016 23:43  |
agchh
|
Junior Member |
|
|
Witam,
Poszukuj przodkw, jestem na pocztku drogi, wiele dowiedziaam si na pocztku i niestety stanam w miejscu.
Jestem wnuczk Jana Kiepiskiego, pochodzcego z Rzepicznej. Jego rodzice to Anna (zm.1955?) i Micha(zm. 1958?), daty urodzenia, panienskie nazwisko prababki,ich rodzice, pozostaj dla mnie zagadk.
Mieli oni 11 dzieci:
-Wadysaw (zm. 1986?) ,wydaje mi si, e zawar maestwo z Mart z.d Suszek, mia prawdopodobnie syna rwnie Wadysawa, ur. 25.8.1934, zm. 5.8.1986),
-Jan(ur 18.03.1911 ) ona Helena z.d Pliszka, pochodzia z ukowa (ur. 1922 ,zm. 1.03.1974), mieli 5 dzieci : Elbieta, Klemens, Bogdan, Magorzata, Jadwiga
-Franciszek (ur 17.9.1887, zm. 3.9.1944)
-Leon (Leo?) prawdopodobnie zgin na wojnie w 1944 roku, syn Alfred.
-Wiktor (zm. 1971 ?), by moe jego on zostaa Gertruda Baszanowska, wzili lub w 1933 roku.
-Julian (Michael Julius?) , prawdopodobnie zgin podczas wojny w 1944.
-Helena(zm 1985?) prawdopodobnie polubia Joannesa Tyda w 1931 roku.
-Gertruda (Anna?) , po mu Poom.
-Konrad,( ur 3.1.1910 zm 25.3.1987), polubi Jadwig (ur.30.12.1923 zm.20.7.1987)
-Antoni (ur. 1915??)
Imi kolejnego syna jest mi nieznane, by moe by to Jzef.
Prawdopodobnie cz nieyjcych pochowana jest z Legbdzie, jest tam rwnie grb Jana i Stefanii Kiepiskich , a ja niestety nie mam pojcia jak "doklei ich" do swojej rodziny. Najprawdopodobniej wszyscy mieli te po kilkoro dzieci.
Prosze wybaczy te znaki zapytania, niestety s to informacje, do ktrych dotaram samodzielnie i nie jestem ich pewna. Interesuj mnie jakiekolwiek informacje na temat tych osb.
Pozdrawiam serdecznie, Agata Chmielecka
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Poszukuję KIEŁPIŃSKICH, KIEŁPIŃSKA, KIEŁPIŃSKI [wiadomość #14879 jest odpowiedzią na wiadomość #14873] |
Thu, 18 February 2016 00:07   |
agchh
|
Junior Member |
|
|
Krzyku,Janku,
Ogromne dziki za udzielone informacje, potrzebowaam tych liwic, by odnale lata urodze omiorga dzieci moich pradziadkw oraz pozna nazwisko rodowe prababki. Dziki temu mogam wreszcie ruszy z miejsca index z Legbda przeanalizowaam wczeniej i stamtd czerpaam informacje zawarte w pocie, liwice doprowadziy mnie dalej.
Jestem po spotkaniu z najstarsz z moich ciotek, ktra okazuje si, e znaa nazwisko panieskie prababki, a ja rwnie mogam przekaza Jej now wiedz 
Reszt stron bd teraz analizowa, dziki datom urodzenia i nazwiskom panieskim mog zawdrowa o wiele dalej. No i poznaam kilka ciekawostek z ycia braci mojego dziadka, teraz bd rozwija skrzyda. Jeszcze raz stokrotne dziki, nawet nie rozumiem jak to wszystko funkcjonuje i jak potraficie dotrze do takich informacji. Niesamowite! Dzikuj, dzikuj, dzikuj!
Pozdrawiam, Agata Chmielecka
|
|
|
|
|
|
Idź do forum:
Aktualny Czas: Tue Jul 28 11:19:54 GMT+2 2026
Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund
|