Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Grabowscy - Barłożno - Grochowscy
Grabowscy - Barłożno - Grochowscy [wiadomość #5098] Sat, 06 November 2010 19:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
kaphis jest aktualnie niedostępny  kaphis
Miejsce: Leverkusen
Senior Member
Witam wszystkich !

Poszukujac informacji o swojej rodzinie trafilem tutaj do WAS. Znalazlem tu osobe Franz Grabowski urodzona w 1886 roku w Baronie i ta osoba odpowiada moim kryteria poszukiwan. Z zaideksowanych tu danych wynika , iz byl on synem Jacobus Grabowski i Susanna Grochowska i posiadal czterech braci : Boleslaw *1882 ,Martin *1888 , Jacobus *1890 oraz Joannes *1894. Zanim wybiore sie , lub zwroce sie pisemnie do Archiwum Panstwowego w Gdansku chcialbym zapytac tu na forum czy ktos wie cos wiecej o tej rodzinie. Mam nadzieje dowiedziec sie czegos wiecej o rodzicach mojego pradziadka Franz Grabowski czyli o Jacobus Grabowski i Susanna Grochowska jak rowniez o jego rodzenstwie. O samej osobie Franz Grabowski moge powiedziec , ze wyjechal na poludniowo wschodnie ziemie dzisiejszej polski gdzie zawarl zwiazek malzenski. Na 100% wiem ze mial dwoje dzieci. Jedno z dzieci bylo moja babcia a drugie zginelo w czasie drugiej wojny swiatowej. Ostatni slad zycia mojego pradziadka jaki posiadam pochodzi z Katowic z okresu konca drugiej wojny swiatowej. Z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi- wskazowki.

pozdrawiam Marek

Marek Zając

Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość