Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » obóz koncentracyjny POTULICE
obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2224] Sun, 03 May 2009 10:45 Przejdź do następnej wiadomości
eldroza54 jest aktualnie niedostępny  eldroza54
Member
Witam wszystkich !!!!!
Nie bardzo wiem , gdzie mam napisa w sprawie osadzenia moich dziadkw w obozie koncentracyjnym w Potulicach .Przejrzaam ju mnstwo stron z Google i nadal nie wiem gdzie mam napisa w tej sprawie.Prosz Was o pomoc.Pozdrawiam .Elbieta
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2225 jest odpowiedzią na wiadomość #2224] Sun, 03 May 2009 10:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mirok jest aktualnie niedostępny  mirok
Member
A moze sprobujesz w Archiwum Panstwowym w Bydgoszczy, ul.Dworcowa 65,tel.322 9676.Od nich to wlasnie otzrymalem zaswiadczenie dotyczace obozu Potulice i Jablonowo.
Pozdrowienia.Mirek Krzebietke

Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2226 jest odpowiedzią na wiadomość #2224] Sun, 03 May 2009 10:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Witam,
wikszo dokumentw dotyczcych obozu w Potulicach znajduje si w Archiwum Pastwowym w Bydgoszczy.
Heniek

Pozdrawiam
Heniek
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2227 jest odpowiedzią na wiadomość #2226] Sun, 03 May 2009 16:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam !!!!!
Bardzo dzikuj za odpowied na moje pytanie.Jednake Archiwum w Bydgoszczy czy ma ca dokumentacj dorosych i dzieci? Czy archiwim wycenia poszukiwania i naley uici opat jak za kwerend ?Przyznam si ,e od kiedy skorzystaam z usug Bad Arolsen -- to mylaam ,e tam skieruj swoje pismo z prob o pomoc w tej sprawie.Pozdrawiam.Elbieta
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2284 jest odpowiedzią na wiadomość #2224] Sun, 31 May 2009 17:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam,
niewielki fragment tablicy z nazwiskami zmarych w obozie w Potulicach. Tablica ta znajduje si w karcerze obozu. Osoby z nazwiskami w jednym kwadraciku s pochowane na potulickim cmentarzu w jednym grobie.
  • Załącznik: Lista.JPG
    (Rozmiar: 1.25MB, Pobrano 309 razy)

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Sun, 31 May 2009 17:50]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2333 jest odpowiedzią na wiadomość #2284] Sat, 06 June 2009 07:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam !!!!
Dzikuj za wiadomo .Ta ciana nazwisk bardzo mnie wzruszya.
Pozdrawiam .Elbieta
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2343 jest odpowiedzią na wiadomość #2224] Sun, 07 June 2009 18:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Tak wyglda caa tablica w potulickim karcerze.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2344 jest odpowiedzią na wiadomość #2343] Sun, 07 June 2009 19:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Heniu !!!!
Dzikuj Ci.T fotografi umieszcz w moich dokumentach , razem z poprzednim zdjciem samych nazwisk.Pozdrawiam .Elbieta
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2468 jest odpowiedzią na wiadomość #2344] Sun, 12 July 2009 08:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam !!!!!!
Mam pytanie.Czy kto z forumowiczw ma moe jakie unikatowe fotografie z obozu w POTULICACH? .Jest kilka w internecie - ale to z pocztkw zaoenia i budowania obozu . Mnie by chodzio o kuni , warsztat lusarski.Prosz o kontakt.Pozdrawiam .Elbieta
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2470 jest odpowiedzią na wiadomość #2468] Sun, 12 July 2009 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam,
na tej tablicy jest na zdjciu tzw. Blok Drugi ze lusarni. Nie za wiele tego, ale zawsze co.

Pozdrawiam
Heniek
Odp: obóz koncentracyjny POTULICE [wiadomość #2471 jest odpowiedzią na wiadomość #2470] Mon, 13 July 2009 07:16 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Witam !!!!!!
Heniu - nawet nie wiesz jak si ucieszyam ,e bye taki miy i przysae t lusarni / midzy innymi/. Dzikuj Ci bardzo.
Pozdrawiam .Elbieta
Poprzedni wątek: Prośba o pomoc - pożyczki
Następny wątek: Mauthausen - obóz koncentracyjny
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Jul 30 00:09:51 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund