Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Erdmańczyk
Erdmańczyk [wiadomość #3984] Sun, 30 May 2010 19:33 Przejdź do następnej wiadomości
rysiu jest aktualnie niedostępny  rysiu
Senior Member
Witam
Nie wiem gdzie szuka akt Policji z Gdyni Z lat 1935 i 1936 czy kto jest mi w stanie pomc ? .
Ot mj Dziadek Erdmaczyk Jzef i jego kuzyn Franciszek Synak budowali dom w Gdyni Chyloni w trakcie tej budowy wydarzya si miertelna tragedia. Przed spaniem napalili sobie w piecu wglem i gdy wgiel si razrzay wyjeli rur od piecyka i zatkali otwr prawdopodobnie gazetami po tym pooyli si spa i ju si wicj si nie obudzili , ssiedzi znaleli ich martwych.
W tej oto sprawie szukam akt policji bo to co wiem to z prasy gdyskiej i z opowiada rodziny.Rysiu .
Odp: Erdmańczyk [wiadomość #3989 jest odpowiedzią na wiadomość #3984] Mon, 31 May 2010 21:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Witam
Ja szukaabym w Archiwum Pastwowym w Gdasku oddzia w Gdyni w nr zespou: 682 - Komisariat Rzdu w Gdyni. To bardzo duy zesp dokumentw z wielu dziedzin - moe te co trafi si z wypadkw. Pamitam, e znalazam tam dane na temat duego wybuchu gazu w nowym budynku w Gdyni. Moe i Tobie si poszczci.
Pozdrawiam Asia Grochowska
Odp: Erdmańczyk [wiadomość #3993 jest odpowiedzią na wiadomość #3989] Tue, 01 June 2010 10:45 Przejdź do poprzedniej wiadomości
rysiu jest aktualnie niedostępny  rysiu
Senior Member
Witam
Ju tam szukaem.Myl ,e trzeba by byo szuka w archiwach MSW , ale jest to szukanie po omacku .Rysiu .
Poprzedni wątek: Miszewski Jakub
Następny wątek: Szawłowscy
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 14:23:23 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund