Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie
Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15501] Wed, 15 March 2017 10:57 Przejdź do następnej wiadomości
krznisz jest aktualnie niedostępny  krznisz
Miejsce: Sztum
Senior Member
Witam Forumowiczw.
Mam pytanie, poszukuj informacji o osobie ktra walczya w Polskich Siach Zbrojnych na Zachodzie(po wojnie wrci z Anglii do Polski) , czy kto moe podpowiedzie w jakich archiwach w kraju czy te za granic mona popyta.
Wdziczny za kad wskazwk.

Pozdrawiam
Krzysztof Nierzwicki
Odp: Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15502 jest odpowiedzią na wiadomość #15501] Fri, 17 March 2017 09:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
krznisz napisa(a) dnia ro, 15 marzec 2017 10:57

Witam Forumowiczw.
Mam pytanie, poszukuj informacji o osobie ktra walczya w Polskich Siach Zbrojnych na Zachodzie(po wojnie wrci z Anglii do Polski) , czy kto moe podpowiedzie w jakich archiwach w kraju czy te za granic mona popyta.
Wdziczny za kad wskazwk.

Nie jest to dokadnie o co Ci chodzi, ale sprbuj tutaj - http://www.stankiewicze.com/
Poza tym sugeruj nawiza kontakt z administratorem strony.
Powodzenia,
J.

Odp: Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15503 jest odpowiedzią na wiadomość #15502] Fri, 17 March 2017 10:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Jurku dzikuj dla mnie kada wskazwka jest cenna.

Pozdrawiam
Krzysztof Nierzwicki
Odp: Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15505 jest odpowiedzią na wiadomość #15501] Sat, 18 March 2017 12:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
machl jest aktualnie niedostępny  machl
Miejsce: Rijen Nederland
Junior Member
www.pism.co.uk
pozdrawiam, Jan Machlik.
Odp: Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15506 jest odpowiedzią na wiadomość #15501] Sat, 18 March 2017 13:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
machl jest aktualnie niedostępny  machl
Miejsce: Rijen Nederland
Junior Member
Od tego adresu miaem informacj od mojego ojca ktry walcy pod Gen.Maczka.
Ministry of Defence(Polish Section)DR2c.
Bourne Avenue Hayes Middlesex UB3 1RF
England.
Odp: Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15507 jest odpowiedzią na wiadomość #15506] Sat, 18 March 2017 16:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Serdecznie dzikuj.

Pozdrawiam
Krzysztof Nierzwicki
Odp: Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie [wiadomość #15513 jest odpowiedzią na wiadomość #15501] Sat, 25 March 2017 07:35 Przejdź do poprzedniej wiadomości
stryker jest aktualnie niedostępny  stryker
Junior Member
krznisz napisa(a) dnia ro, 15 marzec 2017 10:57

poszukuj informacji o osobie ktra walczya w Polskich Siach Zbrojnych na Zachodzie(po wojnie wrci z Anglii do Polski).

Wiesz co wicej nt. tej osoby ? W jakiej jednostce bya ?
Jakby co pisz do mnie na meila ktry jest podany na stronie: http://rysie.montecassino.eu
Poprzedni wątek: Wróbel,Felchnerowski-Tymawa (województwo pomorskie)
Następny wątek: Pomoc w genealogii rodziny Klawińskich
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 01:28:14 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund