Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy
Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #282] Thu, 28 September 2006 18:17 Przejdź do następnej wiadomości
Karolina jest aktualnie niedostępny  Karolina
Member
A ja szukam swoich przodkw - rodzin Kurek, Noga, Gorzkowskich, ktrzy pochodz z Osieka i okolic (Suchobrzenica, Dbia Gra, Karszanek, Wycinki). Szukam take Wasielewskich, ktrzy wywodz si z Wyrzyska, dawny powiat Bydgoszcz, a przed wojn (chyba wtedy?) przeprowadzili si do Bietowa (parafia Lubichowo). Za kad nawet najmniejsz informacj, za kady trop i lad bd baardzo wdziczna. Pozdrawiam

Karolina
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #285 jest odpowiedzią na wiadomość #282] Mon, 02 October 2006 21:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Osiek (lub) jest zindeksowany w bazie danych PTG. W najbliszym czasie beda tam te zgony .
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #286 jest odpowiedzią na wiadomość #285] Tue, 03 October 2006 10:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziki za wiadomo. Ju zaczynam szuka.
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #290 jest odpowiedzią na wiadomość #282] Tue, 10 October 2006 15:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Indeksujc chrzty z Osieka spotkaem si kilkakrotnie z nazwiskami ktre poszukujesz (gwnie Noga i Wasielewski). Sdze,e niedugo uda mi si t indeksacj zakoczy wic bdzie wicej danych do poszukiwania.
Pozdrawiam.
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #291 jest odpowiedzią na wiadomość #290] Tue, 10 October 2006 22:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj! A jak ksig dokadnie indeksujesz? Bo ja te teraz to robi i ciekawi mnie, co Ty masz? Obecnie jestem w roku 1887, a Ty? Pozdrawiam serdecznie Smile
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #292 jest odpowiedzią na wiadomość #291] Wed, 11 October 2006 07:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj
Jak zapewne wiesz ksiga lubw z Osieka zostaa ju wczeniej zindeksowana i jest udostepniona na stronie PTG (wersj elektroniczn ma Staszek). Sdzc po dacie indeksujesz zgony prawda? Natomiast ja indeksuje urodzenia, jestem przy roku 1872.

Pozdrawiam Smile
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #293 jest odpowiedzią na wiadomość #292] Thu, 12 October 2006 09:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Nie zgade, hihi. Staszek da mi do indeksowania ksigi chrztw 1883-1917, na razie jestem na roku 1888. Nie moge si doczeka, kiedy wejd w XX wiek, hihi. A Tobie jaki idzie??? Pozdrawiam!!!! Smile Smile Smile

W sobot, tydzie przed spotkaniem w Gdynii, bylimy w Osieku razem ze Staszkiem (ja w roli "pomagiera") i napstrykalimy ok. 5000 zdj, tak wic Staszka wykad miaam w praktyce. Byo fajnie, no i wiele si nauczyam.
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #294 jest odpowiedzią na wiadomość #293] Thu, 12 October 2006 10:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Rozmawiaem wczoraj ze Staszkiem i wszystko si wyjanio. Po prostu ja miaem star wersj zeskanowanych ksig z Osieka. Teraz dysponuj tez tym co zdobylicie na miejscu w parafi. Umwiem si ze Staszkiem ze niema sensu abymy razem skanowali Osiek. Przekazaem mu juz cz indeksw chrztw ktre ju wprowadziem. Ja natomiast skupiam sie narazie na zakonczeniu indeksowania Osia.
Przegldajc now wersj zdjc z Osieka znalazlem bardzo duo interesujacych mnie nazwisk, dlatego tez z wielk niecierpliwosci bd czekal na rezultaty Twojej pracy. Powodzenia
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #295 jest odpowiedzią na wiadomość #292] Thu, 12 October 2006 10:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Czy do roku 1872 znalaze moze jakich Kurkw, Nogw lub Gorzkoskich??? Lub Fryckowskich i Rocawskich???? BD BARZDZO WDZICZNA ZA POMOC!!!!!!
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #296 jest odpowiedzią na wiadomość #294] Thu, 12 October 2006 10:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
A jakich nazwisk Ty poszukujesz?????? Kto Cie interesuje?????
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #297 jest odpowiedzią na wiadomość #295] Thu, 12 October 2006 10:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
1865r ur.Marianna c.Jzefa Noga i Anny Wejrowskiej, ur.Zuzanna c. Jana Noga i Anny Kudziemskiej, ur.Paulina c.Jana Noga i marianny Kawczyskiej.
W ksiedze slubow z lat 1865 do 1939 Wasielewski wystepuje 4 razy, Kurek 9 razy, Gorzkowski 6 razy
icon4.gif  Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #298 jest odpowiedzią na wiadomość #293] Thu, 12 October 2006 15:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
"W sobot, tydzie przed spotkaniem w Gdynii, bylimy w Osieku razem ze Staszkiem (ja w roli "pomagiera") i napstrykalimy ok. 5000 zdj, tak wic Staszka wykad miaam w praktyce. Byo fajnie, no i wiele si nauczyam."
---
Mogo by fajnie. I bardzo auj.Sad
Szkoda tylko, e bya tam z Leszkiem . a nie ze mn!
Pozdrawiam
Staszek Pieniek

Staszek
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #301 jest odpowiedzią na wiadomość #298] Sat, 14 October 2006 09:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member

---
Mogo by fajnie. I bardzo auj.Sad
Szkoda tylko, e bya tam z Leszkiem . a nie ze mn!
Pozdrawiam
Staszek Pieniek[/quote]

Przed nami jeszcze nie jedna parafia... Zatem zapraszam z aparatem do wsplpracy! Wink
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #302 jest odpowiedzią na wiadomość #297] Sat, 14 October 2006 09:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Wojciechowski napisa(a) dnia czw, 12 padziernik 2006 10:41

1865r ur.Marianna c.Jzefa Noga i Anny Wejrowskiej, ur.Zuzanna c. Jana Noga i Anny Kudziemskiej, ur.Paulina c.Jana Noga i marianny Kawczyskiej.
W ksiedze slubow z lat 1865 do 1939 Wasielewski wystepuje 4 razy, Kurek 9 razy, Gorzkowski 6 razy

Dzi po pracy mam zamiar zaszy si w swoim pokoju i jak najwicej zrobi indeksacji, a potem odezw si z dokadnymi danymi swoich przedkw. Pozdrawiam
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #303 jest odpowiedzią na wiadomość #298] Sat, 14 October 2006 09:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Sorry, dopiero teraz zauwayam mj czeski bd. W Osieku nie byam ze Staszkiem, tylko z Leszkiem. Oby dwch panw najmocniej przepraszam za zaistnia pomyk. Pozdrawiam
Poprzedni wątek: Akt zgony z Tczewa
Następny wątek: Strauss
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 02:29:21 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund