Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy
| Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #282] |
Thu, 28 September 2006 18:17  |
Karolina
|
Member |
|
|
A ja szukam swoich przodkw - rodzin Kurek, Noga, Gorzkowskich, ktrzy pochodz z Osieka i okolic (Suchobrzenica, Dbia Gra, Karszanek, Wycinki). Szukam take Wasielewskich, ktrzy wywodz si z Wyrzyska, dawny powiat Bydgoszcz, a przed wojn (chyba wtedy?) przeprowadzili si do Bietowa (parafia Lubichowo). Za kad nawet najmniejsz informacj, za kady trop i lad bd baardzo wdziczna. Pozdrawiam
Karolina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #293 jest odpowiedzią na wiadomość #292] |
Thu, 12 October 2006 09:40   |
Karolina
|
Member |
|
|
Nie zgade, hihi. Staszek da mi do indeksowania ksigi chrztw 1883-1917, na razie jestem na roku 1888. Nie moge si doczeka, kiedy wejd w XX wiek, hihi. A Tobie jaki idzie??? Pozdrawiam!!!!
W sobot, tydzie przed spotkaniem w Gdynii, bylimy w Osieku razem ze Staszkiem (ja w roli "pomagiera") i napstrykalimy ok. 5000 zdj, tak wic Staszka wykad miaam w praktyce. Byo fajnie, no i wiele si nauczyam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #302 jest odpowiedzią na wiadomość #297] |
Sat, 14 October 2006 09:38   |
Karolina
|
Member |
|
|
| Wojciechowski napisa(a) dnia czw, 12 padziernik 2006 10:41 | 1865r ur.Marianna c.Jzefa Noga i Anny Wejrowskiej, ur.Zuzanna c. Jana Noga i Anny Kudziemskiej, ur.Paulina c.Jana Noga i marianny Kawczyskiej.
W ksiedze slubow z lat 1865 do 1939 Wasielewski wystepuje 4 razy, Kurek 9 razy, Gorzkowski 6 razy
|
Dzi po pracy mam zamiar zaszy si w swoim pokoju i jak najwicej zrobi indeksacji, a potem odezw si z dokadnymi danymi swoich przedkw. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Idź do forum:
Aktualny Czas: Mon Aug 03 02:29:21 GMT+2 2026
Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund
|