Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » CIESZYŃSKI
CIESZYŃSKI [wiadomość #9642] Sat, 03 March 2012 20:22 Przejdź do następnej wiadomości
voyager jest aktualnie niedostępny  voyager
Junior Member
szukam informacji o Cieszyskich z stycy Gostomia i okolic wojtek.cieszynski8@wp.pl voyager
Odp: CIESZYŃSKI [wiadomość #9644 jest odpowiedzią na wiadomość #9642] Sun, 04 March 2012 09:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tadeusz jest aktualnie niedostępny  tadeusz
Member

We Wieprznicy (obok Gostomia) mieszka Mieczysaw Cieszyski - rzebiarz ludowy, sotys. Smile

tadeusz
Odp: CIESZYŃSKI [wiadomość #9646 jest odpowiedzią na wiadomość #9642] Mon, 05 March 2012 09:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Teerose jest aktualnie niedostępny  Teerose
Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
Senior Member
Jakich szukasz informacji??? Bo mam duo, babka mojego ma Agnieszka Wysiecka bya z domu Cieszyska (rodzice Antoni Cieszyski i Franciszka Jzefa Lipska) i mieszkaa w Gostomiu, drzewo tych Cieszyskich mam wyprowadzone do XVIII wieku.
pozdrawiam
Iza
Odp: CIESZYŃSKI [wiadomość #9656 jest odpowiedzią na wiadomość #9646] Tue, 06 March 2012 20:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
voyager jest aktualnie niedostępny  voyager
Junior Member
szukam wszelkich powiazan z moja czescia "galezi" ,dlatego bylbym wdzieczny gdybys mi wyslala rozpiske tego co wiesz,moze uda mi sie to jakos polaczyc.z gory dziekuje.
wojtek
Odp: CIESZYŃSKI [wiadomość #9666 jest odpowiedzią na wiadomość #9656] Wed, 07 March 2012 11:39 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Teerose jest aktualnie niedostępny  Teerose
Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
Senior Member
Wojtek,
nie zrozum mnie le, ale ja Ci w ogle nie znam. Chcesz, ebym podesaa Ci wynik moich wieloletnich poszukiwa, a sam nie napiszesz nawet, od kogo pochodzisz. Ja napisaam, e babk mojego ma bya Agnieszka z domu Cieszyska (*1912 Gostomie), jej rodzice to Antoni Cieszyski i Franciszka Jzefa Lipska, pierwsz on Antoniego bya Matylda z domu Stalke.
Z tego, co ustaliam pierwszym Cieszyskim w Gostomiu by Szczepan Cieszyski, ktry si tu weni w I poowie XIX wieku.
Teraz ja odwrc Twoj prob - przelij mi to, co masz, a ja dopasuj moje ustalenia i moe co si uda poczy.
pozdrawiam
Iza Wysiecka
Poprzedni wątek: Augustyn Breza - Grabowo Parchowskie
Następny wątek: Parafia Jeleńcz skany
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Jul 30 06:16:36 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund